Η Κλέλια Ρένεση μιλά με περηφάνια για τον πατέρα της και χαρίζει μία απλόχερη αγκαλιά στην κόρη της

Κατερίνα Μπούσιου
Η Κλέλια Ρένεση μιλά με περηφάνια για τον πατέρα της και χαρίζει μία απλόχερη αγκαλιά στην κόρη της

Ο γιατρός Ανδρέας Ρένεσης και μπαμπάς της Κλέλιας βγήκε στην σύνταξη και η ηθοποιός απαριθμίζει τις σπάνιες αρετές του που αποτέλεσαν για εκείνη πρότυπο. 

Η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση δεν θέλει να μιλά για την προσωπική της ζωή γιατί όπως έχει πει: «Δεν είναι προς πώληση». Κάποιες φορές όμως σπάει τον κανόνα της και πρόσφατα το έκανε για να μιλήσει για δύο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής της: τον πατέρα της Ανδρέα, αλλά και την κόρη της Κοραλία.

Ο Ανδρέας Ρένεσης και γνωστός γυναικολόγος της Ζακύνθου, βγήκε μόλις στην σύνταξη και εκείνη του αφιερώνει ένα συγκινητικό κείμενο για να μιλήσει για την ανιδιοτέλεια, το αίσθημα ευθύνης αλλά και τις σπάνιες αρετές του. Η Κλέλια μίλησε ωστόσο πρόσφατα και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, αλλά και τα όνειρα που κάνει για την Κοραλία της.

https://www.instagram.com/p/Ce_5DPuKPDM

«Όσο βαστάνε τα πόδια μου, το παιδί μου θα το γεμίζω με αγκαλιές και όνειρα»

Η Κλέλια Ρένεση μίλησε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Τηλεθεατής», για την δύσκολη καθημερινότητα μίας μητέρας που μεγαλώνει μόνη το παιδί της. Μία επιλογή που δημιουργεί αγωνία: «Το να είσαι μονογονέας, είναι μία συνθήκη που φέρνει και δυσκολίες και ευκολίες στο μεγάλωμα ενός παιδιού. Η σημερινή κοινωνία είναι πολύ σκληρή με την μάνα γενικότερα...Ένας μονογονέας έχει να στήσει μόνος του, το οικοδόμημα με απέραντη κούραση, αγωνία και λαχτάρα, αλλά είναι και αυτός που μόνος του θα χαρεί τη θέα της δημιουργίας».

https://www.instagram.com/p/CNozrs7FRXo

Αυτή η θέα ανήκει στην Κοραλία της για την οποία είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα: «Όσο βαστάνε τα πόδια μου και το λέει η καρδιά μου, το παιδί μου θα το γεμίζω με αγκαλιές, λουλούδια και όνειρα. Σαν να είμαι δέκα γονείς και όχι ένας. Η μονάδα είναι θέμα σχετικό».

Ο παράδεισος της Κλέλιας Ρένεση είναι εκτός Αθηνών, έχει την τρέλα της αυτάρκειας & τέλεια χρώματα

«Φτου ξελευθερία και αέρα στα πανιά σου»

Ένα ακόμη πρόσωπο της ζωής της εκτός από την τρίχρονη κόρη της Κοραλία, την μικρή νεράιδά της, έχει μία ιδιαίτερη σημασία για εκείνη. Και είναι ο γιατρός πατέρας της Ανδρέας και γνωστός γυναικολόγος της Ζακύνθου. Εκτός από γνωστός είναι και πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία, αν κρίνουμε από τα σχόλια στο κείμενο που εκείνη έγραψε για τον πατέρα της, στο προφίλ της στο Instagram και στο Facebook. Στην αρχή της χρονιάς βγήκε στην σύνταξη και η Κλέλια μιλά για τις αρετές του.

https://www.instagram.com/p/Cm1RkLjo-_O

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τέλειωσε η βάρδια και φεύγετε. Και είναι απίστευτο. Μετά από τόσα χρόνια σπουδές, αγροτικό, ειδικότητες, αναμονές διορισμού, γιατρός του ΕΣΥ, επιμελητής Β', διευθυντής Κλινικής, άπειρα χρόνια στα νοσοκομεία στα χειρουργεία και στα ιατρεία, ο πατέρας μου βγαίνει σήμερα στην σύνταξη. Καλός πολίτης λένε. Και εγώ σκέφτομαι: Δεν κοιμήθηκε ούτε ένα βράδυ 30 χρόνια τώρα πάνω από 3 ώρες σερί, χωρίς να του διακόψει τον ύπνο κάποιο περιστατικό. Δεν μπόρεσε ποτέ να κλείσει κινητό ή να πάει κάπου που δεν είχε σήμα».

mpampasrenesi.jpg

Και συνεχίζει: «Δεν μπόρεσε ποτέ να πιει μία στάλα αλκοόλ για να είναι πάντα ετοιμοπόλεμος. Δεν ταξίδεψε. Δεν μπόρεσε να έρθει να δει το παιδί του, ούτε το εγγόνι του. Όταν γεννούσα την Κοραλία, κατάφερε να βρει μισή μέρα και μόλις βγήκα από το χειρουργείο, έπρεπε να φύγει. Ξεγέννησε εκατοντάδες παιδιά. Ασταμάτητα έτρεχε για κάθε περιστατικό. Καλός πολίτης δεν θα είναι από εδώ και πέρα. Καλός πολίτης ήταν πάντα. Και μακάρι όλοι οι άνθρωποι να αντιμετώπιζαν την δουλειά τους με τόση ευλάβεια και συνέπεια.

Μπαμπά, σήμερα που θα αδειάσεις το γραφείο σου και θα παραδώσεις τα κλειδιά, είσαι χορτάτος στην καρδιά και δούλεψες μία ζωή με πάθος. Όπως ταιριάζει στην φτιαξιά σου. Και πως αλλιώς θα έβγαινε η βάρδια χωρίς φωτιά στα μάτια; Φτου ξελευθερία και αέρα στα πανιά σου».

Η ανάρτησή της προκάλεσε πολλά σχόλια από πρώην ασθενείς του που έγραψαν για το ταλέντο και την καλοσύνη του, ενώ ο πατέρας της συγκινήθηκε με τα λόγια της.

renesimpampas2.JPG

Στην αντίστοιχη ανάρτηση που έκανε η Κλέλια στο Instagram, ένας συνάδελφός της ο γνωστός μας Θανάσης Ευθυμιάδης, εκθείασε επίσης τον πατέρα της χαρακτηρίζοντάς τον ως άρχοντα.

eftimiadisrenesi.JPG