Δίκη Φιλιππίδη: Η πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή σε δύο από τις τρεις κατηγορίες βιασμού

Δίκη Φιλιππίδη: Η πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή σε δύο από τις τρεις κατηγορίες βιασμού
8671901

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και της πολιτικής αγωγής. Οι πρώτες αντιδράσεις στο Twitter. 

Στην τελική της φάση φτάνει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και συνεχίστηκε με αρκετές διακοπές. Στην πολύωρη αγόρευση της σήμερα, η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια έδωσε την δική της πρόταση για τις 3 κατηγορίες που βαραίνουν τον ηθοποιό.

Αθώος για την πρώτη και ένοχος για τις δύο άλλες κατηγορίες.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε σήμερα κατά την αγόρευσή της από τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού και την αθώωσή του για το βιασμό κατ' εξακολούθηση και τόνισε στην τρίτη περίπτωση τις αντιφάσεις της καταγγέλουσας.

Ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Οι ηθοποιοί που έδωσαν το παρών ως μάρτυρες κατηγορίας

Λίγο πριν διακοπεί η δίκη για να επανέλθουμε στις 19 Ιανουαρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων η εισαγγελέας επέστησε την προσοχή προς τα μέλη του δικαστηρίου και τους ενόρκους.

Λέγοντας πως: «Καλείστε σήμερα να αποφασίσετε για την ενοχή ή την αθωότητα του κατηγορουμένου, χωρίς να καταλείπεται καμία αμφιβολία. Το δικαστήριιο καλείται να αποφανθεί αν τέλεσε και ποιες πράξεις από αυτές που καταγγέλονται. Δεν καλείται να κρίνει αν οι συμπεριφορές του κατηγορουμένου, ήταν κακές. Το δικαστήριο δεν είναι τιμητής ήθους. Το δικαστήριο θα κρίνει με αποδεικτικά στοιχεία, όχι ενδείξεις. Και οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν το θυμικό σας».

Mετά το τέλος της εισήγησης είχαμε και τα πρώτα σχόλια στο Twitter.