Τι έχει συμβεί με την εξαφάνιση του Βρετανού ηθοποιού Julian Sands

Μαρία Ροδίτη
Τι έχει συμβεί με την εξαφάνιση του Βρετανού ηθοποιού Julian Sands

Photo by Arthur Mola/Invision/AP

Ο 65χρονος ηθοποιός, γνωστός από ταινίες όπως το A Room with a View και The Killing Fields, αγνοείται από την Παρασκευή (13/1), οπότε και πήγε για ορειβασία.

Αγνοούμενος από την Παρασκευή (13/1) είναι ο Βρετανός ηθοποιός Julian Sands, οπότε και πήγε για ορειβασία στα βουνά San Gabriel, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της κομητείας San Bernardino. «Τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν έναν χαμένο ορειβάτη στην περιοχή Baldy Bowl στο όρος Baldy- μια δημοφιλή περιοχή για πεζοπόρους και σκιέρ-, αφού ένας ορειβάτης δηλώθηκε αγνοούμενος στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής (13/1)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος, Nathan Campos, για τον 65χρονο που έγινε γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες A Room with A View, The Killing Fields και Naked Lunch.

Οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν τον αγνοούμενο ορειβάτη από το όνομά του, το απόγευμα της Τετάρτης (18/1).

Βανέσσα Αρχοντίδου, θα σώσουν οι γυναίκες τον πλανήτη;

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Julian Sands και ο δεύτερος αγνοούμενος

Οι έντονες καιρικές συνθήκες του χειμώνα σε όλη την Καλιφόρνια παρεμπόδισαν την έρευνα γύρω από το όρος Baldy. «Τα συνεργεία διάσωσης του εδάφους έφυγαν από το βουνό το βράδυ του Σαββάτου (14/1) για την ασφάλειά τους, με την έρευνα να συνεχίζεται με drone και ελικόπτερο όταν ο καιρός το επέτρεπε», ανακοίνωσε ο Campos.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 24ωρα οι καιρικές συνθήκες στην Καλιφόρνια είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους με τις Αρχές να σημειώνουν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος χιονοστιβάδας και να συνιστούν στο κοινό να παραμείνει μακριά από τη συγκεκριμένη περιοχή. «Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και οι έμπειροι πεζοπόροι δυσκολεύονται να περάσουν από εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Campos. «Καθώς ο καιρός ''καθαρίζει'', τα συνεργεία διάσωσης σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις έρευνες στο έδαφος», πρόσθεσε.

Οι Αρχές αναζητούν επίσης άλλον έναν αγνοούμενο πεζοπόρο, τον Bob Gregory, από το Hawthorne της Καλιφόρνια, ο οποίος δηλώθηκε αγνοούμενος τη Δευτέρα (16/1) στα βουνά του San Gabriel, όπως μετέδωσε το ABC News.

Mexico Julian Sands

AP Photo/Alexandre Meneghini

Ποιος είναι ο Julian Sands

Ο Julian Sands, που μεγάλωσε στο Yorkshire και ζει στο Βόρειο Hollywood, έχει μια μακρόχρονη καριέρα στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ έχει ζήσει για χρόνια στο Los Angeles με τη σύζυγό του, τη συγγραφέα Evgenia Citkowitz. Ο 65χρονος star έχει 3 παιδιά.

Το 2018 σε συνέντευξή του στην Guardian, ο Sands μίλησε για την προσήλωσή του στην ορειβασία και τη σημασία τού να συνεχίσει να «αγκαλιάζει» νέες περιπέτειες όσο μεγαλώνει. Σε άλλη συνέντευξη το 2020, περιέγραψε τον εαυτό του ως τον πιο χαρούμενο «κοντά σε μια κορυφή βουνού ένα ένδοξο κρύο πρωινό».

Η προηγούμενη φορά που είχε φτάσει κοντά στον θάνατο- όπως ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει το 2020- ήταν «στις αρχές της δεκαετίας του '90, στις Άνδεις, που έπεσε σε μια φρικτή καταιγίδα σε υψόμετρο 6.000 μέτρων με άλλους τρεις. Ήμασταν όλοι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μερικοί φίλοι μας χάθηκαν. Ήμασταν τυχεροί».