Η Αγγελική Νικολούλη έστειλε σημάδι στο κοινό της και γυρνά 18 χρόνια πριν στην υπόθεση Κούσογλου

Κατερίνα Μπούσιου
Η Αγγελική Νικολούλη έστειλε σημάδι στο κοινό της και γυρνά 18 χρόνια πριν στην υπόθεση Κούσογλου

«Και αν εσύ με σκότωσες, εγώ ακόμη ζω». Το προφητικό σημείωμα της Κικής Κούσογλου το 2005 που έδειχνε τον δολοφόνο της και η επιστροφή της Αγγελικής Νικολούλη σε μία πολύκροτη υπόθεση την οποία η ίδια εξυχνίασε. Για ποιο λόγο όμως την θυμάται 18 χρόνια μετά; 

Μετά από εορταστικές διακοπές διαρκείας το «Φως στο Τούνελ» επιστρέφει με την Αγγελική Νικολούλη να κάνει rewind 18 χρόνια πριν στην Βέροια σε μία υπόθεση που με την δική της έρευνα και βοήθεια, εξυχνιάστηκε. Ένα μικρό πλάνο στο νέο τρέιλερ της εκπομπής, πρόδωσε το θέμα της.

Επιστροφή στην υπόθεση της δολοφονίας της Κικής Κούσογλου, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της Δάνη Μουρατίδη το 2005. Με τα στοιχεία που τότε είχε προσκομίσει η Αγγελική Νικολούλη είχαν οδηγηθεί οι αρχές στη σύλληψή του. Ο ίδιος όμως έχει πλέον αποφυλακιστεί.

https://www.instagram.com/p/CYuhNYQIhBi

Φως ξανά στην υπόθεση της καλλονής της Βέροιας

Η 20χρονη Κική Κούσογλου (σ.σ η καλλονή της Βέροιας όπως την αποκαλούσαν οι εφημερίδες της εποχής), εξαφανίστηκε ξαφνικά ένα βράδυ από το σπίτι του συντρόφου της Δάνη Μουρατίδη, ο οποίος επί 20 μέρες την αναζητούσε δημόσια μαζί με την οικογένειά της.

Έκανε όμως το λάθος, που έκαναν και άλλοι 3 δολοφόνοι στα 28 χρόνια της τηλεοπτικής καριέρας της δημοσιογράφου, οι οποίοι αναζητούσαν τα θύματά τους μέσω του «Φως στο Τούνελ»: Να απευθυνθούν στην ίδια την Αγγελική Νικολούλη για βοήθεια. Η δημοσιογράφος συνέθεσε τα στοιχεία του παζλ και κινητοποίησε τις αρχές για να βρεθεί το θύμα και να ομολογήσει ο δολοφόνος.

Αυτή την υπόθεση θα θυμηθεί ξανά η δημοσιογράφος στην πρώτη εκπομπή του 2023, αύριο Παρασκευή 27/1 στις 23.20 το βράδυ. Και με ένα μικρό σημάδι στο τρέιλερ με μία φωτογραφία του ζευγαριού, μας έδειξε τις προθέσεις της.

https://www.instagram.com/p/CnztcpvD11A

Δεν θα κάνει μόνο ένα recap της πολύκροτης υπόθεσης, αλλά θα μιλήσει και με την οικογένεια Κούσογλου για να έχει τις πρώτες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του ενόχου και την πιθανότητα να επιστρέψει στη Βέροια, αν και προς το παρόν, ζει στο εξωτερικό.

Το χρονικό της αποκάλυψης της Αγγελικής

Η δημοσιογράφος είχε μεταβεί στη Βέροια μόλις γνωστοποιήθηκε η εξαφάνιση της Κικής. Ο σύντροφός της στην πρώτη συνάντησή και στις μετέπειτα τηλεφωνικές του συνομιλίες μαζί της, έλεγε πως αναζητούσε διαρκώς την αγαπημένη του: «Πριν πάω στην αστυνομία την ξαναπήρα τηλέφωνο. Επειδή έκανα ταξίδι 5,5 ώρες για να επιστρέψω πάλι εδώ, λίγο η μοναξιά... την πήρα στο τηλέφωνο και ήταν κλειστό».

Η Αγγελική στο πρώτο μέρος της συνέντευξης μαζί του, είχε κάνει ένα μικρό οδοιπορικό στην περιοχή και εκείνος ψύχραιμος μιλούσε για την σχέση τους.

Δάνος Μουρατίδης - Κική Κούσογλου & 5 υποθέσεις όπου η Αγγελική Νικολούλη «έριξε» φως στο τούνελ

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής μαζί του, βρίσκεται στο δωμάτιο του εγκλήματος εκεί που έμενε το ζευγάρι. Στην αρχή τον παραπλανεί, εκφράζοντας τον θαυμασμό της για τον έρωτά τους, βλέποντας το άλμπουμ με τις κοινές τους φωτογραφίες.

Εκείνος αμήχανος της λέει πως λίγη ώρα πριν εξαφανιστεί, της είπε να τον περιμένει να ξεκουραστεί για λίγο: «Όταν όμως ξύπνησα, είχε φύγει».

Η Νικολούλη είχε ήδη καταλάβει την ενοχή του όχι μόνο από τις αμήχανες εκφράσεις του, αλλά από την έκπληξή του όταν του ανακοίνωσε πως η Κική κρατούσε ημερολόγιο. Η δημοσιογράφος το είχε μελετήσει και ήταν σίγουρη πια πως είχε απέναντί της τον δολοφόνο της κοπέλας.

Εκεί υπήρχε και η φράση της: «Και αν με πλήγωσες, εγώ σε συγχωρώ. Και αν εσύ δεν μ'αγάπησες εγώ σ'αγαπώ και αν εσύ με σκότωσες εγώ ακόμη ζω. Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας, όλα είναι μία ιδέα. Εσύ; Ο μεγαλύτερος μου έρωτας η πρώτη μου αγάπη ή απλά μία ιδέα που καρφώθηκε στο μυαλό μου για τρία χρόνια»;

Οι έρευνες της αστυνομίας με την βοήθεια των στοιχείων της Αγγελικής Νικολούλη, στράφηκαν ξανά εναντίον του και εκείνος 20 μέρες μετά τον φόνο, ομόλογησε. Παραδέχτηκε πως την στραγγάλισε πάνω σε ένα καυγά τους, λόγω της ζήλιας του και εξαιτίας ενός μηνύματος που εντόπισε το κινητό της, μιλώντας άσχημα για εκείνον σε μία φίλη της. Υπέδειξε το σημείο που αρχικά φύλαξε το πτώμα της και στη συνέχεια εκεί που το έθαψε με την βοήθεια ενός συγγενή του.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού και μέχρι πέρισυ βρισκόταν στις φυλακές των Διαβατών στην Θεσσαλονίκη. Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ανέφερε πριν μερικές εβδομάδες, ότι ο Μουρατίδης έχει ήδη εκτίσει την ποινή του και ζει στο εξωτερικό έχοντας μάλιστα παντρευτεί.