Το μεγάλο «ευχαριστώ» της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην Σοφία, την μικρή ηρωίδα της ζωής της

Κατερίνα Μπούσιου
Το μεγάλο «ευχαριστώ» της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην Σοφία, την μικρή ηρωίδα της ζωής της

Τις ένωσε η πιο δύσκολη στιγμή της Ιωάννας και 3 χρόνια μετά την επίθεση με βιτριόλι, μας παρουσιάζει την γυναίκα που έγινε φίλη της και την παρότρυνε να ξεκινήσει τον αγώνα για να κερδίσει πίσω τη ζωή της. 

Η Ιωάννα μας έχει παρουσιάσει και μας έχει μιλήσει πολλές φορές για την γιατρό της Μαρία Καλοφώνου στο Νοσοκομείου του Θριάσιου, η οποία την περιέθαλψε από την πρώτη στιγμή, μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι.

Σήμερα όμως μας αποκάλυψε μία ακόμη ηρωίδα της δικής της ζωής, την Σοφία, η οποία στάθηκε επίσης στο πλευρό της, στην αρχή ως μία άγνωστη και στη συνέχεια ως φίλη καρδιάς. Και σήμερα ένιωσε την ανάγκη να της πει δημόσια ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και να μας την αποκαλύψει.

https://www.instagram.com/p/CnzRZewsQde

«Πρέπει να δώσεις μία και να σηκωθείς...»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τα 37α γενέθλιά της και αυτή η προσωπική χαρά ήρθε παράλληλα και με μία δικαίωση. Για πρώτη φορά έγινε ένα ιατρικό συνέδριο στην Ελλάδα που αφορά σε εγκαυματίες και αισθάνθηκε πως έβαλε και εκείνη τα τελευταία 3 χρόνια το λιθαράκι της σε αυτή την πρωτοβουλία.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου φέτος είχε τελείως διαφορετικά γενέθλια

https://www.instagram.com/p/CpvqMc5scIt

Και όπως έγραψε: «Για πρώτη φορά, και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ιατρικό συνέδριο στη χώρα μας, με θέμα το έγκαυμα. Με πρόεδρο, φυσικά την γιατρό μου Μαρία Καλοφώνου, την καλύτερη! Μάθαμε και ακούσαμε τόσα πολλά, που εγώ ετοιμάζω βαλίτσες για να δοκιμάσω νέες θεραπείες που εφαρμόζουν στο εξωτερικό. Αμεεε! Συγχαρητήρια σε όλους. Ραντεβού του χρόνου. Για τα υπόλοιπα θα σας ενημερώσω».

Η Μαρία Καλοφώνου η γιατρός της και Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής της μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στάθηκε στο πλευρό της Ιωάννας από το πρώτο λεπτό, μετά την επίθεση και την μεταφορά της στο νοσοκομείο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η δική της επιστημονική κατάρτιση, υπήρξε αρχικά σωτήρια για τη ζωή της.

https://www.instagram.com/p/CoQIzaqsWKZ

Στην συνέχεια η ψυχολογική υποστήριξη που της παρείχε, εξηγώντας της πως ο δρόμος προς την πλήρη αποκατάσταση είναι μακρύς και ψυχοφθόρος, δημιούργησε μία πολύ στενή σχέση μεταξύ τους.

Υπάρχει όμως και μία άλλη γυναίκα που στάθηκε όσο καμία στο πλευρό της και τώρα ένιωσε την ανάγκη να μας την αποκαλύψει. Την λένε Σοφία, ήταν νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο και ήταν η δύναμη της ψυχής της. Και όπως γράφει η Ιωάννα: «Αυτό το μικρό κορίτσι ως νοσηλεύτρια, με φρόντιζε όταν νοσηλευόμουν. Έμπαινε στο δωμάτιό μου, με έβλεπε να κλαίω, να είμαι ένα χάλι και μου φώναζε: «Πρέπει να παλέψεις, να πατήσεις στα πόδια σου, να δώσεις μία και να σηκωθείς, μπορείς να το κάνεις».

paliospirou.JPG

Η Ιωάννα όπως μας αποκάλυψε πως ετοιμάζει βαλίτσες για ένα ακόμη ταξίδι της στο εξωτερικό, μία ακόμη θεραπεία και ένα ακόμη βήμα προς την νέα της ζωή.