Η τεράστια αλλαγή στη ζωή της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου και τα post ενδυνάμωσης στο TikTok

Η τεράστια αλλαγή στη ζωή της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου και τα post ενδυνάμωσης στο TikTok

Η Μαρία Ελένη έχει μιλήσει πολλές φορές για τη ζωή της αλλά και τις διάφορες δουλειές που έχει κάνει: «Εργάστηκα σε πρακτορείο μοντέλων, σε μαγαζί με ρούχα.. Χρειαζόμουν απόσταση…. Και την πήρα». 

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου είναι η κόρη της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη και του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Η σχέση με την αδερφή της, Μάρθα Κουτουμάνου πέρασε μεγάλη κρίση μετά τον θάνατο της μητέρας τους με αφορμή τα περιουσιακά στοιχεία.

Η Ζένια Μπονάτσου έγινε 26: Η κόρη του Βλάσση είναι μια γνήσια «Μπονάτσα» με ισχυρές δόσεις Λάσκαρη

«Όλα περνάνε και όλα χρειάζονται. Και οι εντάσεις… Και οι αποστάσεις… Και επίσης αυτό που πρωτίστως χρειάζεται, είναι ο κόσμος να ασχολείται με τη δικιά του ζωή. Με τη δικιά μας ασχολούμαστε αποκλειστικά εμείς», έγραψε το 2020 η Μαρία Ελένη ανακοινώνοντας την ανακωχή με την αδερφή και την ανιψιά της, Ζένια Μπονάτσου.

Untitled.png

Η ηθοποιός ασχολείται ενεργά τελευταία ασχολείται με το life coaching, έχοντας τη δική της σελίδα στο διαδίκτυο, ενώ παραδίδει και μαθήματα ζωής μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο TikTok.

Η μάχη με τις εξαρτήσεις

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου είχε μιλήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τον εθισμό της στα ναρκωτικά στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ αναφέροντας:

«Το πρώτο τσιγάρο το έκανα στα 13-14. Ήμουν σε παρέα εκτός σχολείου γιατί έκανα πάντα παρέα με μεγαλύτερους. Ήταν φανταστικά. Οι πρώτες φορές ήταν περνάω φανταστικά. Θεωρείσαι μικρό παιδί αλλά πιστεύω ότι δεν σε πιέζουν να κάνεις κάτι. Εγώ δεν κατηγόρησα ποτέ κανέναν για ό,τι έκανα στη ζωή μου. Ήταν επιλογή μου. Είχα την επιλογή να πω όχι. Είχα την περιέργεια τι είναι αυτό το πράγμα που κάνουν οι μεγαλύτεροι και περνάνε καλά. Γινόταν σε σπίτια που έλειπαν οι γονείς. Δεν γινόταν καθημερινά γιατί πήγαινα σχολείο. Το τσιγάρο είναι το άνοιγμα να πας παρακάτω. Από το τσιγάρο πήγα στα επόμενα. Το πιστεύω ότι από το βαρύτερο στο ελαφρύτερο».

Η «Καθαρή Ζωή» και τα μαθήματα ενδυνάμωσης στο TikTok

Η καλλιτέχνης έχει αναφερθεί πολλές φορές δημόσια για τη μάχη της με τις ουσίες και τον χρόνιο εθισμό της σε αυτές. Τα τελευταία 17 χρόνια η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου απολαμβάνει τη νηφαλιότητά της και παροτρύνει τους νέους να απέχουν από όλα όσα καταστρέφουν το σώμα αλλά και το πνεύμα.

«Όταν άρχισα να πειθαρχώ με την τροφή μου, με το πώς να κοιμάμαι με τη ζωή μου, να βάζω όρια στην καθημερινότητά μου, να έχω πρόγραμμα, να ελέγχω τη ζωή μου, το που πάω, τι κάνω, τι ακούω, με ποιον μιλάω, με ποιον συναναστρέφομαι. Όταν άρχισα να πειθαρχώ σε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, άρχισα να βγάζω βάρη από πάνω μου και άρχισα να είμαι πιο ελεύθερη και να είμαι σε έναν πιο ουσιαστικό δρόμο, μοναχικό μεν αλλά πιο ουσιαστικό», έχει τονίσει η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Η 44χρονη έχει υιοθετήσει μία άλλη στάση και ζει μια υγιεινή ζωή, κοντά στη φύση. Η ενασχόλησή της με το life coaching της γέννησε την ιδέα να δημιουργήσει τον δικό της οργανισμό με τη ονομασία «Καθαρή Ζωή» ενώ παράλληλα μοιράζεται συμβουλές μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο TikTok.

Στη νέα της ανάρτηση η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου τονίζει πως δεν μπορεί να συναναστρέφεται πλέον με άτομα τα οποία πίνουν αλκοόλ ή κάνουν χρήση ουσιών.

Η Ζένια Μπονάτσου έγινε 26: Η κόρη του Βλάσση είναι μια γνήσια «Μπονάτσα» με ισχυρές δόσεις Λάσκαρη

«ΚΑΘΑΡΗ ΖΩΗ – Μην σπαταλιέσαι…Γέμιζε με ουσιαστικές εμπειρίες τον ελεύθερο χρόνο σου! Όλη μου η Ζωή…έξω…στην φύση νιώθω οικεία! Θαλπωρή. Αγαλίαση. ΚΑΘΑΡΗ ΖΩΗ», γράφει στη λεζάντα της ανάρτησής της η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

«Δεν θέλω πλάι μου την τοξικότητά πια με τίποτα. Όσοι όμως πίνουν αλκοόλ και πίνουνε τσιγάρα, που είναι αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, έχει τέτοια διαφορά ο χαρακτήρας τους που δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι δυστυχώς», αναφέρει στο βίντεο της.

Η 44χρονη απέχει από την κοσμική ζωή και έχει αφιερωθεί σε έναν πιο εναλλακτικό τρόπο ζωής, ο οποίος την κάνει πραγματικά ευτυχισμένη. Εδώ και αρκετό καιρό η κόρη της αείμνηστης ηθοποιού έχει απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιεί μόνο το TikTok, όπου ανεβάζει καθημερινά βίντεο με συμβουλές ζωής.

Η Μαρία Λυκουρέζου όπως περιγράφει τη ζωή της στο site της

«Μεγάλωσα στην Αθήνα. Από πολύ μικρή είχα περιέργεια για πολλά πράγματα!
Περιέργεια να μεγαλώσω και να κάνω αυτά που θέλω.
Τελείωσα το σχολείο 1998 , μετακόμισα στα 18 σε διαμέρισμα μόνη μου και άρχισα να εργάζομαι κατευθείαν ως βοηθός στάιλινγκ του Ηλία Μιχαλόλια.
Σε περιοδικά κατά κύριο λόγο. Μετά γνώρισα τον Κώστα Καπετανίδη και ήμουνα στυλίστρια σε ότι βιντεοκλίπ έκανε τότε. Είχα πάρα πολύ όρεξη και μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η ενασχόληση. Εργαζόμουν πάρα πολλές ώρες αλλά δεν με πείραζε καθόλου! Ίσα ίσα! Αυτή η ιστορία κράτησε μια πενταετία περίπου!
Κάποια στιγμή ένιωσα ότι ήθελα κάτι άλλο να κάνω! Εργάστηκα σε πρακτορείο μοντέλων, σε μαγαζί με ρούχα.. Μετά απομονώθηκα! Αποσύρθηκα από όλη αυτή την τρέλα του εργάζομαι όλη μέρα, συνέχεια με κόσμο και καθόλου ηρεμία μα καθόλου. Μπούκωσα! Δεν ήθελα να ζω έτσι! Ήθελα να ζήσω πιο ποιοτικά! Πως όμως θα το έκανα αυτό; Είχα άλλες εικόνες… Χρειαζόμουν απόσταση…. Και την πήρα.

Ήμουν εξαρτημένη από ουσίες, αλκοόλ, τσιγάρα και ανθρώπους τοξικούς!
Τον Μάιο του 2003 εξαφανίστηκα γιατί είχα ανάγκη να βρω τι στο καλό θέλω Εγώ και τι μου αρέσει! Σταμάτησα όλη αυτή την ψεύτικη κοινωνική Ζωή με ότι αυτό συνεπάγεται και είπα ότι ήρθε η ώρα να με γιατρέψω! Αφού έγινα καλά άρχισα δειλά δειλά να κάνω πράγματα. Αλλά ήμουν τόσο μπερδεμένη και μου άρεσαν αρκετά πράγματα που δεν ήξερα που να εστιάσω. Δεν είχα μάθει να ηρεμώ. Δεν ήξερα να μην ασχολούμαι με κάτι. Οπότε έκανα διάφορες προσπάθειες σε διάφορα αλλά κάθε φορά καμία συνέχεια δεν είχα. Ραδιόφωνο, οργάνωση πάρτυ, δουλειά γραφείου κτλ…..

Ήξερα όμως ένα πράγμα. Αγαπούσα κ αγαπώ την μουσική, τον χορό, την σκηνή, το στήσιμο μιας κατάθεσης ψυχής! Από το σχολείο στο γυμνάσιο στο Μωραίτη που ήμουν οργάνωνα τα χορευτικά που κάναμε είτε σε γιορτές Χριστουγέννων είτε στο Πανηγύρι!
Ήταν τα μόνα πράγματα που μου άρεσαν! Οι πρόβες, η σκηνή, τα φώτα, όλα…. Υπήρχε το μικρόβιο από μωρό. Μεγάλωσα κυριολεκτικά μέσα στα καμαρίνια και στα θέατρα!
Αλλά δεν το τολμούσα πιο μεγάλη, είχα πιστέψει ότι δεν μου αρέσει πια!
Οπότε τον Απρίλιο του 2014 στην θεατρική σκηνή που νοικιάζαμε ανέβασα μια μουσικοχορευτική παράσταση για να παρουσιάσουμε το νέο cd του Μάκη Σούλη!
Είχα κάνει την παραγωγή , την σκηνοθεσία και το κόνσεπτ.

Είχε τεράστια επιτυχία! Ο κόσμος δεν χωρούσε και κάναμε καπάκι και δεύτερη παράσταση για τους υπόλοιπους! Μετά η μάνα μου με ανέβασε στην σκηνή το 2015 με την παράσταση «Μάνα Κουράγιο» ως ηθοποιός! Παράλληλα την ίδια χρονιά έκανα μια πιο επαγγελματική παράσταση την «inside us” πάλι με μουσική και χορό.
Σύγχρονο χορό με επαγγελματίες χορευτές μετά από οντισιόν που είδαμε γύρω στα 100 άτομα. Η παράσταση είχε να κάνει με το συναίσθημα και την λογική και πως ακροβατούμε μεταξύ των δύο. Και τέλος μετά την μάνα μου, το 2017-2018 ανέβασα το «Δουλειές με φούντες» σαν παραγωγός και έπαιξα. Μετά αφού δεν μπορούσα να στηρίξω οικονομικά το θέατρο που νοικιάζαμε απλά το άφησα.
Είναι δύσκολο να γεμίσεις ολόκληρο θέατρο και να μπορείς να ζεις απο αυτό.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφραστούμε σε διάφορους χώρους. Αυτό θέλω να κάνω πια! Όσο εκφράζεσαι είναι υγεία. Να καταθέτεις την ψυχή σου. Στη σκηνή. Στο κόσμο.
Έχω πολλά όνειρα και εύχομαι να τα μοιραστώ μαζί σας. Σύντομα. Με νέες ιδέες και καθαρότητα. Ακολουθώντας τον δικό μου δρόμο… Ευχαριστώ. Μαρία-Ελένη».

Πηγή κεντρικής: ndp