Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Αν θες να δεις τον Robert Powell από κοντά κλείσε εισιτήριο για τις 20 Απρίλη

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Αν θες να δεις τον Robert Powell από κοντά κλείσε εισιτήριο για τις 20 Απρίλη
2015 NBCUniversal Media, LLC

Παρά τους μύθους που τον ήθελαν να έχει γίνει μοναχός, ο Robert Powell συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Μεγάλη Βρετανία. 

Ο Robert Powell γεννήθηκε την 1 Ιουνίου 1944 και σε έναν χρόνο θα συμπληρώσει αισίως 80 έτη ζωής. Την καριέρα του βρετανού ηθοποιού σημάδεψε στα 31 του χρόνια, το έτος 1977, η σειρά «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Σε αυτή ο Powell ενσάρκωσε τον Ιησού με τρόπο που ο ηθοποιός ακόμα και σήμερα ρωτάται για τον ρόλο αυτό.

Οι μύθοι που κυκλοφορούσαν για τον Powell μετά το τέλος των έξι επεισοδίων του Jesus of Nazareth ήταν πολλοί, με πιο γνωστό εκείνον που ήθελε τον 78χρονο σήμερα ηθοποιό να έχει γίνει μοναχός.

Tίποτα τέτοιο δεν ισχύει και ο Powell κάνει επιλεκτικά δουλειές, κυρίως στο θέατρο.

Πριν λίγες ημέρες, η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού είχε σχολιάσει πως τον Powell ήταν πιθανό να δούμε στην ταινία «The Queen of Heaven» δίπλα στον Γιώργο Αγγελόπουλο, μια ταινία για τη ζωή της Παναγιάς πολλά χρόνια μετά τη σταύρωση και ανάσταση του Ιησού.

Ο Powell παραμένει παντρεμένος πολλές δεκαετίες τώρα και για τον ρόλο του ως Ιησούς έχει πει:

«Δεν παύω να το λέω και το επαναλαμβάνω στον κόσμο από το 1977. Δεν είμαι ο Ιησούς Χριστός, είμαι απλώς ηθοποιός και Βρετανός κωμικός. Έχω βαρεθεί να βλέπω τις φωτογραφίες μου να εμφανίζονται σε χώρους λατρείας και σε άλλους χώρους λατρείας. Απλώς κάνω μια ταινία για να ζήσω. Κάψτε την εικόνα μου και προσκυνήστε τον μόνο Θεό στην αλήθεια! Είμαι απλώς ένας ηθοποιός.

Πολλές σκηνές με έχουν συγκινήσει ιδιαίτερα, όπως τα γυρίσματα της Επί του Όρους Ομιλία. Ο Franco το γύρισε τη στιγμή που ο ήλιος έπεφτε στα κυπαρίσσια, τις ελιές και έπεσε τα χωράφια. Αλλά γενικά, ήταν αρκετά σκοτάδι και οι εκατοντάδες πρόσθετοι που κατέβαιναν σε ομάδες, φωτισμένοι από τις φωτιές που έβγαλαν για να ζεσταθούν, έκαναν ένα εκπληκτικό θέαμα. Mέσα από τη σκηνή, επηρεάστηκα τόσο πολύ από την ομορφιά του που άρχισα να κλαίω. Ο Franco αποφάσισε να το κρατήσει στην ταινία, όπως ακριβώς ήταν.

Η ερμηνεία μου για τον Χριστό δεν έχει σχέση με τον ρόλο όπως τον υποδύθηκαν άλλοι ηθοποιοί σε προηγούμενες ταινίες για Αυτόν. Δεν είχα δει καμία από αυτές τις άλλες ταινίες, όπως το The Greatest Story Ever Told and King of Kings, και σκέφτηκα καλύτερα, στην πραγματικότητα, ότι δεν το είχα κάνει».

Αν θες να δεις τον Powell κλείσε εισιτήριο για τις 20 Απριλίου

evening.JPG

O Powell θα είναι οικοδεσπότης σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Jane Austen και τα εισιτήρια κοστίζουν μόνο 21 λίρες.

Αν θες να κλείσεις το εισιτήριό σου μπορείς να το κάνεις εδώ!

Στο αν, λοιπόν, ο Powell θεωρεί τον συγκεκριμένο ρόλο ως τον πιο δύσκολο της καριέρας του, εκείνος απάντησε το 2021:

«Αν και θα ήθελα να πω όχι, πιθανότατα ήταν. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως δεν ήταν ο αγαπημένος μου. Ήταν πολύ δύσκολα όλα. Μας πήρε εννιά μήνες να τελειώσουμε τα γυρίσματα. Για πολλούς λόγους ήταν η πιο δύσκολη δουλειά της καριέρας μου. Είχε τεράστια ευθύνη. Ήξερα ότι 2 δισεκατομμύρια κόσμου θα το έβλεπε. Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω.

Θυμάμαι, επίσης, πως ο Zeffirelli ήθελε κάποια πλάνα του να γυριστούν μια συγκεκριμένη ώρα λίγο μετά τις 4, όταν ο ήλιος και τα σύννεφα βρίσκονταν σε συγκεκριμένο σημείο. Γνωρίζαμε πως έχουμε μόνο 8 λεπτά στη διάθεσή μας μέχρι να αλλάξουν θέση και δεν υπήρχε περιθώριο λάθους. Μία ακόμη δυσκολία ήταν το γεγονός πως δεν μπορείς να είσαι αστείος ως Ιησούς. Δεν μπορείς να στηριχτείς στο χιούμορ».

Robert Powell 2021: Έτσι είναι σήμερα ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (video)