Η Κατερίνα Χέλμη ήταν δεύτερη μαμά για την Ευδοκία Ρουμελιώτη μετά τον βίαιο θάνατο της μητέρας της

Η Κατερίνα Χέλμη ήταν δεύτερη μαμά για την Ευδοκία Ρουμελιώτη μετά τον βίαιο θάνατο της μητέρας της
Instagram

Η είδηση για ακόμα μία απώλεια στην οικογένεια πριν από λίγη ώρα, τα υπέροχα λόγια για τις γυναίκες που την καθόρισαν, η τελευταία έξοδος με την Κατερίνα Χέλμη και η ταλαιπωρία με τη δωρεά οργάνων: «Εμένα η μητέρα μου έσωσε κι υπάρχει μέσα σε επτά ανθρώπους».

Φαίνεται πως το 2023 θα είναι μια χρόνια που δύσκολα θα ξεχάσει η Ευδοκία Ρουμελιώτη και στα αρνητικά συμβάντα συγκαταλέγεται και η απώλεια της δεύτερης μητέρας της, Κατερίνας Χέλμη. Με τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο, η Ευδοκία είχε αναπτύξει μια σχέση ζωής. Μια σχέση τόσο ισχυρή, που την είχε αποκαλέσει πάρα πολλές φορές και δημοσίως δεύτερη μητέρα.

Το «αντίο» στην Κατερίνα Χέλμη από την Μαρία Καβογιάννη και την Ευδοκία Ρουμελιώτη

Το post για την απώλεια της δεύτερης μητέρας:

«Έφυγε σαν άγγελος… Η Κατερίνα μου… η φίλη μου…Η γυναίκα που όταν έχασα την δική μου μάνα με έχωσε βαθιά μέσα την αγκαλιά της… Η γυναίκα που δεν ήξερες πόσο χρόνων είναι γιατί η ηλικία της ήταν μόνο ένας αριθμός. Η γυναίκα που μου έμαθε τόσα πολλά και για την δουλειά αλλά πάνω από όλα για την ζωή…. Το ευχαριστώ είναι τόσο φτωχό μπροστά σε όλα αυτά που νιώθω και αισθάνομαι και χρωστάω σε αυτή την γυναίκα. Πέτα ψηλά Κατερίνα μου όπως μόνο εσύ ξέρεις. Θα είσαι μέσα μου για πάντα».

https://www.instagram.com/p/CrF4rXRIoC1

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η ηθοποιός είχε ανεβάσει φωτογραφίες με την Κατερίνα Χέλμη, αποτίοντας φόρο στην ισχυρή τους σχέση. Μάλιστα, τα πλάνα αυτά προέρχονται από το σπίτι της Ευδοκίας Ρουμελιώτη το οποίο και η αείμνηστη ηθοποιός επισκέπτονταν πολύ συχνά.

https://www.instagram.com/p/CXEUpxfokdS
https://www.instagram.com/p/CILuHQUlWls

Η τελευταία δημόσια έξοδος της Κατερίνας Χέλμη

Στην πρεμιέρα της σειράς «Ζωή» με την Μαρία Καβογιάννη σε γνωστό εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, βρέθηκε η Κατερίνα Χέλμη πριν από λίγες μόλις ημέρες. Όπως είναι γνωστό, η αείμνηστη ηθοποιός συμμετείχε στη σειρά του ANT1+ και μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές και συντελεστές έδωσε το παρών στην αποκλειστική προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων, πριν προβληθεί δημόσια.

kavogianni.helmi.jpg

Κι άλλη απώλεια στην οικογένεια

Η οικογένεια της Ευδοκίας Ρουμελιώτη βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς ο σύζυγος της Νικηφόρος Χαραγκιώνης, έχασε τον θείο του, Θεόδωρο Χαραγκιώνη, τον ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου. Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών και ήταν αδερφός του πατέρα του αρχιτέκτονα Νικηφόρου Χαραγκιώνη.

Όλες οι φορές που η Ευδοκία Ρουμελιώτη «βρήκε τον δάσκαλό της» ο οποίος είναι ένας άγγελος 7 ετών

https://www.instagram.com/p/Ccc_sBOs6it

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Ο πολυπράγμων πολιτικός μηχανικός, επιχειρηματίας και οδηγός αγώνων γεννήθηκε στην Καστέλα του Πειραιά το 1948. Φοίτησε στη Ράλλειο και ύστερα στην πρότυπο Ιωνίδειο Σχολή. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η μετεκπαίδευσή του στο Harvard αφορούσε την πολεοδομία και στο Stanford την διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι ο δημιουργός των πρώτων εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, για ορισμένα από τα οποία του έχουν απονεμηθεί και διεθνή βραβεία.

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη έχει το πιο ζεστό σπίτι από όλα και τους καλύτερους βοηθούς στη διακόσμηση

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη που ίδρυσε ειδικευόταν στην ανάπτυξη και στην μακροχρόνια εκμετάλλευση ακινήτων επαγγελματικής φύσης στο κέντρο των πιο σημαντικών ελληνικών πόλεων, στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας και στην εγκαθίδρυση και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων. Πίστευε πολύ στην αξιοποίηση των κέντρων των πόλεων και πάντα είχε τα σωστά επιχειρήματα γι αυτό: Για παράδειγμα, θεωρούσε ότι το Μουσείο Αυτοκινήτου της Mulhouse είναι το καλύτερο στον κόσμο αλλά η γεωγραφική του θέση το αδικεί, έπρεπε να βρίσκεται στο Παρίσι. Aνοιχτός στις επιχειρηματικές προκλήσεις και έχοντας ως σύνθημα τη φράση «Αν δεν ρισκάρεις, δεν πετυχαίνεις», έφερε τον οίκο Gucci στην Ελλάδα.

Οι διακρίσεις στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ήταν πολλές και σημαντικές. Στις πιο ξεχωριστές από αυτές, συμπεριλαμβάνεται η θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής του International Council of Shopping Centers που κάθε χρόνο απονέμει βραβεία στα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ).

Πέραν αυτών όλων, ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης ήταν και ένας από τους πιο θερμούς φίλους του αυτοκινήτου και της κουλτούρας της Αυτοκίνησης γενικότερα. Όποτε έβρισκε κάποιο ελεύθερο χρόνο, έπαιρνε μέρος και στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου, ως «Τάλμποτ». Στις αρχές της χιλιετίας έδινε το παρών και στους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων που προηγούνταν των 24 ωρών του Le Mans, με μια γαλάζια Lotus Elite. Αποκορύφωμα της αγάπης του για το αυτοκίνητο, ήταν η ίδρυση του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, στο κέντρο της Αθήνας φυσικά.

Οι δύσκολες ώρες της ηθοποιού και η βίαιη απώλεια της μητέρα της πριν από 13 χρόνια

Τον Μάιο του 2021, η Ευδοκία Ρουμελιώτη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Μαμά… δες» και στην Ζωή Κρονάκη. Η ηθοποιός, ανάμεσα σε άλλα, μίλησε και για τις φοβίες που προέκυψαν από τον χαμό της μητέρας της το 2012.

«Έχω κουτάκια. Επειδή η μητέρα μου έπαθε ένα ατύχημα. Έπεσε στο 1,5 μέτρο και χτύπησε το κεφάλι της στο λάθος σημείο και έτσι έφυγε σε ηλικία 59 χρονών. Μια πολύ νέα γυναίκα… Οπότε αυτό μου έχει δημιουργήσει μεγαλύτερες φοβίες. Πάντα είχα φοβίες. Αισθάνομαι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τη λάθος στιγμή, το λάθος πράγμα και να είναι μοιραίο. Μου λένε ότι θα είμαι πολύ κακή πεθερά».

Σε άλλη συνέντευξή της στο «The2Night Show» η Ευδοκία Ρουμελιώτη μίλησε για τη βίαια απώλεια της μητέρας της και το πόσο ταλαιπωρήθηκε η οικογένεια για να δώσει τα όργανά της για να σωθούν άλλες ζωές.

«Τη μητέρα μου την έχασα πολύ βίαια γιατί σκοτώθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν θέλω να πω ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, αλλά η μητέρα μου ήταν δωρήτρια οργάνων και βάλαμε μέσον για να της πάρουν τα όργανα… «Τη μητέρα μου την έχασα πολύ βίαια γιατί σκοτώθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη. Βλέπεις πως το αντιμετώπισε η πολιτεία… Τώρα τα αρχεία είναι κάπου χαμένα…. Να βρεθεί εντατική για να της πάρουν τα όργανα. Μας είπαν από το νοσοκομείο τώρα που να το ψάχνετε και έχουν χαθεί τα αρχεία κι είναι δύσκολη κατάσταση. Λέμε σοβαρά τώρα; Πρέπει να το δούνε. Από τη στιγμή που ο άλλος είναι εγκεφαλικά νεκρός και δωρητής, πρέπει να γίνει αμέσως… Είναι αδιανόητο. Εμένα η μητέρα μου έσωσε κι υπάρχει μέσα σε επτά ανθρώπους και πήραν τα όργανά της και λες ρε παιδιά δεν έπρεπε να παρακαλέσω για αυτό, εσείς έπρεπε να μου τα κάνετε εύκολα και μέσα στον πόνο του να χάνεις τον δικό σου άνθρωπο».

Σε άλλη συνέντευξή της το 2013, η ηθοποιός είχε πει:

Για το χαμό της μητέρας της, αλλά και για την επιθυμία της να γίνει και η ίδια μητέρα μίλησε η Ευδοκία Ρουμελιώτη στην κάμερα μεσημεριανής εκπομπής. «Πέρασα δύσκολα και συνεχίζει να είναι δύσκολο. Δεν περνάει ποτέ η απώλεια της μητέρας. Όμως μετά από ένα μεγάλο λούκι που πέρασα, αποφάσισα να κάνω αυτό που θα ήθελε κι εκείνη. Αυτό που θα ήθελε λοιπόν εκείνη είναι να είμαι καλά, να δουλεύω και να δημιουργώ».