Το «αντίο» στην Κατερίνα Χέλμη  από την Μαρία Καβογιάννη και την Ευδοκία Ρουμελιώτη

Το «αντίο» στην Κατερίνα Χέλμη  από την Μαρία Καβογιάννη και την Ευδοκία Ρουμελιώτη

Η τελευταία εμφάνιση στη «Ζωή» του ΑΝΤ1+ και η θλίψη για την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού Κατερίνας Χέλμη. 

Η Κατερίνα Χέλμη που έφυγε απο τη ζωή σήμερα, πλήρης ημερών και δεν υπήρξε μόνο μία σημαντική ηθοποιός του θεάτρου αλλά και ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος με μόρφωση και ένα τόσο προσεγμένο χιούμορ.

Η Μαρία Καβογιάννη και η Ευδοκία Ρουμελιώτη συνεργάστηκαν πρόσφατα μαζί της και την αποχαιρέτησαν όπως άξιζε σε μία σπουδαία κυρία.

Τα «Κόκκινα Φανάρια» και ο γάμος με τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Σβολόπουλο

Το «Ντορή μη φύγεις θα φαρμακωθώ» από την ταινία «Κόκκινα Φανάρια» είναι από τις ατάκες που έχεις να θυμάσαι από την Κατερίνα Χέλμη στις σχεδόν 25 ταινίες που συμμετείχε. Δούλεψε αρκετά στο θέατρο αλλά μετά τον γάμο της με τον μετέπειτα ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Σβολόπουλο είχε αποσυρθεί από την έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Το οξύμωρο είναι πως ενώ ο σύζυγός της υπήρξε και πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, εκείνη δραστηριοποιήθηκε με το ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία της συνεργασία ήταν σε ένα από τα επεισόδια της σειράς «Ζωή» του ΑΝΤ1+ με την Μαρία Καβογιάννη και την Ευδοκία Ρουμελιώτη. Την είδαμε μάλιστα ακμαιότατη στην παρουσίαση της σειράς την περασμένη εβδομάδα.

Οι δυό ηθοποιοί την αποχαιρέτησαν με αγάπη. Kαι όπως έγραψε η Ευδοκία: «Έφυγε σαν άγγελος. Η Κατερίνα μου η φίλη μου. Η γυναίκα που όταν έχασα την δική μου μάνα με έχωσε βαθιά μέσα την αγκαλιά της. Η γυναίκα που δεν ήξερες πόσο χρόνων είναι γιατί η ηλικία της ήταν μόνο ένας αριθμός. Η γυναίκα που μου έμαθε τόσα πολλά και για την δουλειά αλλά πάνω από όλα για την ζωή. Το ευχαριστώ είναι τόσο φτωχό μπροστά σε όλα αυτά που νιώθω και αισθάνομαι και χρωστάω σε αυτή την γυναίκα .Πετά ψηλά Κατερίνα μου όπως μόνο εσύ ξέρεις. Θα είσαι μέσα μου για πάντα .

https://www.instagram.com/p/CrF4rXRIoC1

Η Μαρία Καβογιάννη με τη σειρά τη αναδημοσίευσε μία άλλη ανάρτηση γράφοντας για το χιούμορ της Χέλμη και τα καψόνια που τους έκανε στην σειρά.

maria_kavogianni_official_3082116638358435364.jpg