Στέλιος Χανταμπάκης: Το κύμα αγάπης στο Twitter για την οικειοθελή αποχώρηση και η μεγάλη νίκη

Πατούλια Κατερίνα
Στέλιος Χανταμπάκης: Το κύμα αγάπης στο Twitter για την οικειοθελή αποχώρηση και η μεγάλη νίκη

«Πήγαινε στο σημείο που έχεις κλάψει, χαμογέλασε και άλλαξε την ιστορία» , είχε πει η Ιωάννα Παλιοσπύρου πριν έναν χρόνο. Ο Στέλιος Χανταμπάκης επέστρεψε πριν 4 μήνες μουδιασμένος στον Άγιο Δομίνικο και κατάφερε να γυρίσει εκεί, στο σημείο μηδέν, να αλλάξει την ιστορία και να φύγει χαμογελαστός.

Πέντε ηχηρές αποβολές (και μια οικειοθελή αποχώρηση της Βρισηίδας Ανδριώτου στο ξεκίνημα) μέχρι στιγμής μετράει το Survivor All Star, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που οι παίκτες αποχωρούσαν οι ίδιοι οικειοθελώς από το παιχνίδι επιβίωσης στον Άγιο Δομίνικο , ο ένας μετά τον άλλο. Πέντε αποβολές που λειτούργησαν ντροπιαστικά για τους all stars οι οποίοι πιάστηκαν ή κατηγορήθηκαν πως είχαν επικοινωνία με την Ελλάδα ή έτρωγαν παράνομα φαγητό εκτός πλαισίου του παιχνιδιού. Σε αυτό το παιχνίδι που η έριδα δεν έχει τελειωμό, που οι παίκτες κατηγορούν ο ένας τον άλλο, ο Στέλιος Χανταμπάκης τα μάζεψε τα πράγματα, είπε «ευχαριστώ» και αποφάσισε να επιστρέψει μετά από τέσσερις μήνες στην οικογένειά του.

Ο Χανταμπάκης γύρισε τούμπα το 2017 και είναι ο νικητής του 2023

Πριν από έναν χρόνο η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε επιστρέψει στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση με καυστικό υγρό και είπε την πιο σημαντική φράση της ζωής της: «Πήγαινε στο σημείο που έχεις κλάψει, χαμογέλασε και άλλαξε την ιστορία». Και είναι αλήθεια πως ο Χανταμπάκης του 2017, που βίωσε την τόσο μεγάλη επίθεση και το κυνηγητό μετά το Survivor θα ήταν πολύ περήφανος για τον εαυτό του έξι χρόνια μετά, τον τρόπο που έπαιξε το παιχνίδι επί τέσσερις μήνες, τη μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή του και την προσήλωση στο μόνο σημαντικό ιδανικό για εκείνον: την οικογένειά του.

«Ξέρω ότι ο κόσμος με αγαπάει, μου ζήτησε να έρθω στο παιχνίδι και μου το έδειξε έξι χρόνια που τελείωσε το Survivor του ’17 αν με αγαπάει και αν με στηρίζει. Όμως εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο, πραγματικά δεν έχω άλλα ψυχικά αποθέματα. Δεν μπορώ να είμαι μακριά από τα παιδιά μου και τη μέρα που ψηφίστηκα ήταν τελειωτικό χτύπημα γιατί ένιωσα ότι είμαι ήδη στο αεροπλάνο και τρεις μέρες τώρα νομίζω ότι κοιμάμαι με τα παιδιά μου», τόνισε συγκινημένος ο Χάντα ενώ είχε τονίσει νωρίτερα:

«Ήθελα να έρθω στο παιχνίδι για τον κόσμο, να ξαναπροσπαθήσω. Όμως αυτό το διάστημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα και περίμενα τη στιγμή που η ομάδα θα με βγάλει υποψήφιο για να πάρω και εγώ από τον κόσμο τη δύναμη για να μπορώ να συνεχίσω. Γιώργο, θα ήταν άκομψο και άδικο για την επιβεβαίωση πως θα παραμείνω στο παιχνίδι να περιμένω την ψηφοφορία του κόσμου, από τη στιγμή που δεν μπορώ ψυχολογικά να συνεχίσω στο παιχνίδι γιατί πέρασαν τεσσεράμισι μήνες μακριά από την οικογένεια μου.

Οπότε το να χρησιμοποιήσω τον κόσμο για να πάρω μια επιβεβαίωση ή να το ακούσουν κάποιοι δεν θα το ήθελα.

Σήμερα λοιπόν έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από το παιχνίδι».

Στα ριάλιτι επιβίωσης να είσαι Χανταμπάκης

«Όταν έχει παρεξηγηθεί δεν μπορείς να το προσπερνάς και να συνεχίζεις να λες ο κόσμος με ξέρει, καταλαβαίνει ότι κάνω πλάκα. Ποτέ μα ποτέ δεν θέλω να στεναχωρήσω ή να αδικήσω κάποιον. Σαν παρορμητικός χαρακτήρας έκανα λάθη και για να προχωρήσω πρέπει να κοιτάζω μόνο τα δικά μου λάθη. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο να συζητάω πράγματα που με στεναχώρησαν», είχε πει το 2018 ο Χανταμπάκης ενώ το 2021 είχε εξηγήσει το τι σημαίνει για τον ίδιο καλός παίκτης στο Survivor:

«Ένας καλός παίκτης στο Survivor πρέπει να είναι και λίγο διπλωμάτης, να προσέχει τις αντιδράσεις του στην κάμερα. Εγώ είμαι ένας ανοιχτός άνθρωπος και επέλεξα όταν ερχόταν η κάμερα να λέω τη δική μου αλήθεια, αυτό κάποιους τους ενοχλούσε, κάποια πράγματα είναι αλήθεια και κάποια ψέματα. Το θέμα είναι η συνείδηση και εμένα η συνείδησή μου είναι καθαρή».

Ο Χανταμπάκης στο Survivor All Star, μπήκε πιο βαρύς, όχι μόνο ως προς το βάρος του αλλά πιο βαρύς και ως προς τον τρόπο που αντιδρούσε στην κάμερα και αποφασισμένος να αλλάξει επιτέλους τη γνώμη και στον τελευταίο φαν που τον δίκασε το 2017 και του έριξε μπόλικο hate.

Για όσους δεν θυμούνται το τι ζήσαμε το 2017, ο Χανταμπάκης δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του, βίωσε απίστευτο hate τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του και δέχτηκε κατάρες μέχρι και για τα παιδιά του.

Το 2023 ο Στέλιος πάλεψε αγωνιστικά λες και ζούσαμε το 2017, έχασε κιλά σαν άλλο Bo του 2017, μαγείρεψε, βοήθησε στην καλύβα, πήρε τα λεφτά και επιστρέφει νικητής εκεί που τον αγαπούν. Το εξτρά τη φορά αυτή, είναι η επιβράβευση του κόσμου για το πόσο καλό παιδί είναι και δεν είμαι σίγουρη πως στους δύο μήνες που απομένουν ως τον τελικό στο Γαλάτσι, δεν θα έμπλεκε (ή δεν θα έμπλεκαν) στο ριάλιτι και ο Στέλιος.

Το Twitter Πάντως, του στέλνει φιλιά!

Στο τι έχει πάθει ο Στέλιος Χανταμπάκης στο Survivor All Star την απάντηση έδωσε ο ίδιος το 2018