Η Μαίρη Συνατσάκη γιορτάζει τους 5 πρώτους μήνες ως μαμά και μιλάει για τους μύθους που κατέρριψε

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Μαίρη Συνατσάκη γιορτάζει τους 5 πρώτους μήνες ως μαμά και μιλάει για τους μύθους που κατέρριψε

Η μικρή Ολίβια έγινε 5 μηνών και η Μαίρη Συνατσάκη μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως νέα μαμά

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Μαίρη Συνατσάκη και ο Ίαν Στρατής κράτησαν για πρώτη φορά στα χέρια τους τον καρπό του έρωτά τους, την κόρη τους.

unknown_323377702_219896817046011_8152288167812154137_n.jpg

H αφιέρωση του Ίαν Στρατή στη μικρή Ολίβια έφερε το «ξέσπασμα» του Δημήτρη Ουγγαρέζου

Η ίδια, την Παρασκευή 5 Μαΐου, αποκάλυψε στους διαδικτυακούς της φίλους πως η μικρή Ολίβια έγινε 5 μηνών, δημοσιεύοντας ένα screenshot από την αρχική οθόνη του κινητού της, στην οποία μια εφαρμογή που έχει κατεβάσει για την «παρακολούθηση» του μωρού της την ενημέρωνε γι' αυτό.

343972738_966810304500546_4180955528953578556_n.jpg

Οι «μύθοι» που κατέρριψε η Μαίρη Συνατσάκη ως νέα μαμά

Η Μαίρη Συνατσάκη έχει μία πολύ στενή σχέση με τους followers της και πολύ συχνά τους επικοινωνεί στιγμές από την καθημερινότητά της αλλά και τυχόν σκέψεις που μπορεί να έχει πάνω σε ποικίλλα θέματα.

Το ίδιο συνεχίζει κι αφότου έγινε μανούλα. Μάλιστα, η ίδια τον περασμένο μήνα, δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο ανέφερε κάποιους «μύθους» που κατέρριψε μέσα της το μικρό αυτό χρονικό διάστημα που είναι μαμά.

Αυτοί ήταν, όπως ανέφερε στο βίντεό της:

1. «Είμαι πολύ διαβασμένη, ήθελα πολύ να μου συμβεί όλο αυτό και άρα είμαι έτοιμη να τα αντιμετωπίσω όλα!».

Ούτε καν. Μητρότητα είναι ένας συνδυασμός από ένστικτο, προσπάθεια και πάρα πολλή εκπαίδευση. Καθημερινή, ασταμάτητη εκπαίδευση από το παιδί σου.

2. «Η επιστροφή θα είναι εύκολη!».

Εξαιρετικά πιεστική! Αρχικά σε τι να επιστρέψεις; Τίποτα από την προηγούμενη ζωή σου δεν μπορεί να μείνει το ίδιο. Όλα χτίζονται ξανά σε ολοκαίνουργιες βάσεις.

3. «Θα λατρεύω κάθε στιγμή αυτής της νέας κατάστασης! Το ήθελα πολύ και δεν πρέπει να είμαι αχάριστη».

Το να λατρεύεις το παιδί σου δεν σημαίνει ότι οφείλεις να λατρεύεις κάθε αυπνία, πόνο, πείνα, εξάντληση που έρχονται μαζί με τους πρώτους μήνες της ζωής του. Αυτά τα συναισθήματα δεν σε κάνουν κακό γονέα.

4. «Θα κάνω όλα όσα έκανα τώρα, απλά μαζί με το παιδί».

Ναι αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Επίσης μπορεί να μη θέλεις πια να κάνεις όλα όσα έκανες μέχρι τώρα. Η δουλειά μπορεί να μην έχει την ίδια προτεραιότητα πια. Κάποιες σχέσεις μπορεί να μην έχουν την ίδια προτεραιότητα πια. Και αυτό είναι εντάξει.

https://www.instagram.com/p/Cqpji3jrOK6

Οι στιγμές με την μικρή Ολίβια και η επιλογή του ονόματός της

Η Μαίρη Συνατσάκη σε αυτήν την φάση της ζωής της έχει επικεντρωθεί στην κόρη της, την οποία δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ. Οι δυο τους έχουν βρεθεί μαζί στα κεντρικά του e-shop που διατηρεί η ίδια, στα γυρίσματα της σειράς του Διονύση Ατζαράκη στην οποία θα εμφανιστεί αλλά ακόμα και σε διάφορα meetings.

Αν αναρωτιέσαι δε για τον λόγο που η ίδια και ο Ίαν Στρατής επέλεξαν το όνομα που θα δώσουν στην μικρούλα να είναι το «Ολίβια», τον αποκάλυψε η Μαίρη Συνατσάκη με μια ανάρτησή της τον Μάρτιο.

Όπως ανέφερε στο κείμενό της: «Η Ολίβια μας. Το Ολιβιάκι μας. Η Λίβι. Η Κουκλίβια (όπως την φωνάζει η νονά της η Ντορέττα Παπαδημητρίου). Προέρχεται από το λατινικό oliva «ελιά». Η ελίτσα μας. Αλλά και τη λέξη όλβος που σημαίνει «ευδαιμονία, ευμάρια, πλούτος, ευτυχία, μακαριότητα». Όλα αυτά να έχεις και να εκπέμπεις με την ύπαρξη σου πιτσίνι μου ♥️»