Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συγκινήθηκε on air και αυτές είναι 4 φορές που μας συγκίνησε ο ίδιος

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συγκινήθηκε on air και αυτές είναι 4 φορές που μας συγκίνησε ο ίδιος

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα και μιλώντας για την πορεία του συγκινήθηκε θυμίζοντας μας όλους τους λόγους για τους οποίους τον αγαπάμε καλλιτεχνικά. 

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς του με πολλές επιτυχίες, κυρίως θεατρικά. Ανά τα χρόνια έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό του κοινό, το οποίο τον ακολουθεί σε κάθε του καλλιτεχνικό βήμα ενώ είναι από τους καλλιτέχνες που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων, μιας και κανείς δεν έχει να πει κάτι κακό γι' αυτόν.

Η συγκίνηση on air

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Δανάη Μπάρκα σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου. Ο ηθοποιός, ωστόσο σε κάποιο σημείο της συνέντευξής του, μιλώντας για τον νέο του ρόλο στον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Peter Stein, συγκινήθηκε αφού όπως ανέφερε ο ρόλος αυτός και η συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ξεκίνησε από ένα προσωπικό του όνειρο, το οποίο δεν θέλησε να αποκαλύψει. Παράλληλα, δήλωσε πως αυτή την παράσταση την αφιερώνει στα άτομα που αγαπάει.

vasilis-haralampopoulos-misanthropos_338876776_237686481986318_693258556438501178_n.jfif

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός:

«Ο καλλιτεχνικός διευθυντής μου λέει «μπορεί να έρθουμε σε επαφή με τον Peter Stein» και λέω «Αχ! Πολύ ωραίο θα ήταν» και μου λέει στην συνέχεια «Έχει κάνει στο Παρίσι τον «Μισάνθρωπο»». Όταν μου είπαν να κάνουμε τον «Μισάνθρωπο» έπαθα ένα σοκ για τους δικούς μου λόγους και λέω «είμαι μέσα». Φυσικά και αφιερώνω αυτή την παράσταση στα άτομα που αγαπώ πάρα πολύ».

4 φορές που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συγκίνησε εμάς

1. Η ταπεινότητά του παρά τις επιτυχίες

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παρά την μακρά καλλιτεχνική του πορεία διατηρεί ένα πιο χαμηλό προφίλ, επιλέγοντας να «μιλάει» κυρίως μέσα από την δουλειά του. Ο ίδιος, όπως ανέφερε και στην Δανάη Μπάρκα νιώθει πολύ ευλογημένος για όλα όσα έχει καταφέρει ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θα ήμουν τρισευτυχισμένος αν σταματούσα και τώρα αυτή τη δουλεία. Ποτέ δεν είχα όνειρο να συνεργαστώ μ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους, να βρεθώ στην Επίδαυρο, να παίρνω τόση αγάπη απ’ τον κόσμο. Έχω όνειρο μόνο να είναι καλά οι άνθρωποι μου και να είμαστε ευτυχισμένοι».

2. Η μεγάλη αγάπη που έχει στην γυναίκα του

Ο ηθοποιός είναι πολύ ευτυχισμένος στο πλάι της γυναίκας του ενώ δήλωσε γι' αυτήν:

«Μετά από τόσα χρονιά με τη Λίνα έχουμε μία πολύ ωραία σχέση. Το σημαντικότερο είναι πως με τη Λίνα δε γυρίσαμε ποτέ πίσω να μετρήσουμε τα χρόνια που είμαστε μαζί. Γελάμε πολύ, υπάρχει ένα δέσιμο που δεν καταλαβαίνεις πως συμβαίνει».

Μάλιστα, όταν άκουσε τα λόγια που είπε η σύζυγός του για εκείνον στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» πριν 3 περίπου χρόνια είχε δακρύσει από συγκίνηση.

3. Ο φόβος για να μην χάσει τα αγπημένα του πρόσωπα

Ο ίδιος αγαπάει πολύ τα αγαπημένα του πρόσωπα και το να είναι αυτά καλά είναι το κυριότερο που τον ενδιαφέρει, αφού ειδάλλως επηρεάζεται ψυχολογικά. Όπως ανέφερε σχετικά με μια δύσκολη περίοδο που πέρασε κατά την περίοδο του κορονoϊού:

«Αυτό που με ζόρισε στη ζωή είναι που στα 50 μου έζησα απώλειες. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς απώλειες συνομήλικων φίλων σου. Με τις απώλειες έχασα τον εαυτό μου, ήταν ένας λόγος που δεν έδινα συνεντεύξεις για δύο χρόνια. Έζησα και την παρ’ ολίγον απώλεια της μητέρας μου από τον κορωνοϊό, η οποία ήταν διασωληνωμένη για 17 μέρες. Όλοι ξέρουμε που θα καταλήξουμε και πρέπει ο καθένας μας να φροντίζει το ταξίδι να είναι όμορφο και με ωραίους συνεπιβάτες».

4. Η φιλοζωική του συνείδηση

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι επίσης πολύ ευαισθητοποιημένος όσον αφορά τα ζώα και μάλιστα πολλές φορές έχει ταΐσει ή σώσει μέσα από κάδους σκουπιδιών αδέσποτα ζωάκια βοηθώντας τα να επιβιώσουν.

xaralampopoylos_17818536_2067809856779283_6499982288627957760_n.jpg

Η καλλιτεχνική του πορεία

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει κερδίσει το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών για την παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, η οποία ανέβηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το 2003, το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Πέντε λεπτά ακόμα» το 2006 ενώ έχει κερδίσει και το Βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική προσαρμογή του μυθιστορήματος «Το 10» του Μ. Καραγάτση.

Παράλληλα, έχει στο ενεργητικό του πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες με συμμετοχές σε αρκετές σειρές από τις οποίες οι πιο γνωστές στο ευρύ κοινό είναι οι «Δέκα μικροί Μήτσοι», «Εγκλήματα», «Είσαι το ταίρι μου», «Με λένε Βαγγέλη».

koyreasthssebillhsxaralampopoylos_116883301_317379272960812_5064021890704938234_n.jpg

Παράλληλα, έχει χαρίσει την φωνή του στη μεταγλώττιση για τη σειρά ταινιών «Ξενοδοχείο για τέρατα» και για την ταινία «Ο ρατατούης». Πρόσφατα είναι η φωνή του εκφωνητή της ιστορίας στην πετυχημένη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια», η οποία συνεχίζεται για 3η σεζόν φέτος.

Ως προς τα θεατρικά , ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές πετυχημένες παραστάσεις όπως «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», «Λυσιστράτη», «Συρανό» και πρόσφατα στον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου.

Προσωπική ζωή

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παντρεύτηκε με την Λίνα Πρίντζου το 2014, κάτω από άκρα μυστικότητα στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βενετία.

https://www.instagram.com/p/BjtuOQ0AZOP

Οι δυο τους πέρα από το σπίτι στην Αθήνα έχουν κι ένα πέτρινο σπίτι στις Μηλιές Πηλίου, το οποίο αποτελεί καταφύγιο γι' αυτούς, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες πιο κάτω. Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη κουζίνα και η αυλή ενώ το γεμάτο βιβλία και σημειώσεις γραφείο δείχνει πόσο συχνά επιλέγουν να βρίσκονται εκεί οι δυο τους. Μάλιστα, συχνά καλούν και επώνυμους φίλους τους για να περάσουν μαζί την περίοδο των διακοπών.