Η δεύτερη έκπληξη του τελικού του MasterChef και το γλέντι των κριτών με τσικουδιές σε Μοναστήρι

Κατερίνα Μπούσιου
Η δεύτερη έκπληξη του τελικού του MasterChef και το γλέντι των κριτών με τσικουδιές σε Μοναστήρι

Η 1η και η 2η μέρα στην Κρήτη θα βρει τη Μαρία Μπέη και τον Νίκο Τράκα σε δύο πολύ δύσκολες και ιδιαίτερες δοκιμασίες. Στην Κρήτη όμως έχουμε και έναν μεγάλο έρωτα που γεννήθηκε φέτος μέσα στο ΜasterChef και συνεχίζει με αφιερώσεις και υποσχέσεις. 

4+1 επεισόδια έμειναν μέχρι να μάθουμε τον τελικό νικητή ή νικήτρια του MasterChef. Οι δοκιμασίες του τελικού ξεκινούν σήμερα από την Κρήτη, αλλά κρύβουν μία μεγάλη έκπληξη για τη δεύτερη μέρα. Και αυτή είναι η δοκιμασία στη Σητεία σε ένα μοναστήρι.

https://www.instagram.com/p/CsrYLOZIlbb

Η δοκιμασία στη Μονή Τοπλού

Η σημερινή πρώτη μέρα του τελικού του έβδομου κύκλου του MasterChef ξεκινά με άγχος τόσο από τη Μαρία Μπέη όσο και από τον Νίκο Τράκα . Μέχρι και οι κριτές θα είναι σήμερα διαφορετικοί, γιατί συμμερίζονται την κρισιμότητα των δοκιμασιών.

Σήμερα το ψάρι θα έχει την τιμητική του στο μενού και οι φιναλίστ θα μπουν στην κουζίνα γνωστού ξενοδοχείου για να μαγειρέψουν υπό κανονικές συνθήκες το γκουρμέ μενού.

https://www.instagram.com/p/Cs4fABNsoel

Η πρωτοτυπία όμως με μία νέα δοκιμασία αφορά το επεισόδιο που θα δούμε αύριο Τρίτη και σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, Νίκος και Μαρία θα χρειαστεί να μαγειρέψουν σε ένα Μοναστήρι της Κρήτης, στη Μονή Τοπλού στη Σητεία.

Αυτή η δοκιμασία είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί στηρίζεται στην απλότητα και θέλει δημιουργικό πνεύμα και από τους δύο.

Σε τοπικό κανάλι της περιοχής οι τρεις σεφ μιλούν από το Μοναστήρι για αυτό το διαφορετικό ταξίδι: «Είναι πολύ διαφορετική η εμπειρία εδώ. Δοκιμάσαμε και τοπικά προϊόντα, τυριά και εξαιρετικά κρασιά που φτιάχνει και η ίδια η μονή», όπως είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον Σωτήρη Κοντιζά να συμπληρώνει πως γεύτηκαν και κουλουράκια με σταφίδες, γνωστά στη Σητεία.

Οι τρεις κριτές όμως τήρησαν το έθιμο και τσούγκρισαν και τσικουδιές για το καλό όπως θα δεις και στα πλάνα στο τέλος του βίντεο σε μία μικρή γιορτή που τους έκαναν οι ντόπιοι και όσοι ήταν στο μοναστήρι για να τους τιμήσουν.

Η συγκινητική ανάρτηση του Δημήτρη Μπέλλου για τη Μαρία Μπέη και ο MasterChef έρωτάς τους

Μην αναμένεις να καταλάβεις ποιος ή ποια θα προηγηθεί σε αυτές τις δοκιμασίες. Και οι δύο παίκτες θα έχουν λάθη αλλά και ευστοχίες. Το θρίλερ με τις βαθμολογίες θα το δούμε την άλλη εβδομάδα για τον Νίκο και τη Μαρία.

Και αφού βρισκόμαστε στην Κρήτη, ας κάνουμε και μία αναφορά στον Αλέξανδρο Αντωνελάκη ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση και επέστρεψε στην πατρίδα του τα Χανιά και τη Στέλλα Κατσέ η οποία μετακόμισε από τον περασμένο μήνα κοντά του, αφού πια είναι ζευγάρι.

Ο έρωτας προέκυψε μέσα στον διαγωνισμό και αυτό είναι το τρίτο ζευγάρι που προκύπτει αυτές τις 7 χρονιές. Έχουμε τον Δημήτρη Μπέλλο και τη Μαρία Μπέη, τον Διονύση Σαρακίνη και την Ανούς Χεριμιάν και τώρα έχουμε και εκείνους.

Η συγκατοίκηση έγινε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα και ο Αλέξανδρος μαζί με τους φιναλίστ, επέστρεψε στο σπίτι του.

https://www.instagram.com/p/Cs8e9PPsg1h

Οι δυό τους εμφανίστηκαν και στην εκπομπή Breakfast@star με την Στέλλα να δηλώνει πως θαυμάζει τη δύναμη του Αλέξανδρου και να παραδέχονται πως είναι ζευγάρι.

Ο έρωτας φαίνεται είναι δυνατός γιατί μόλις χθες, η μόνιμα καυστική Στέλλα, μας έδειξε τον πιο τρυφερό εαυτό της, ανεβάζοντας και ένα πιάτο του αγαπημένου της, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως τον σεφ της καρδιάς της.

stella_masterchef.jpg