Η τελευταία σκηνή στον Σασμό είναι ένας γρίφος: Πεθαίνει o Mαθιός ή η Βασιλική;

Κατερίνα Μπούσιου
Η τελευταία σκηνή στον Σασμό είναι ένας γρίφος: Πεθαίνει o Mαθιός ή η Βασιλική;

Από το «σ 'αγαπώ» και το «σε μισώ» του ερωτευμένου ζευγαριού στον Σασμό θα περάσουμε στο τελευταίο επεισόδιο σε μία δραματική (ή όχι;) κορύφωση για να λήξει η φετινή σεζόν. Μαθιός, Βασιλική και Νικηφόρος είναι πια οικογένεια. 

Μπορεί η σειρά να τερματίζει πρώτη σε τηλεθέαση και τη φετινή σεζόν στη ζώνη του prime time, αυτό όμως δε σημαίνει πως ο Σασμός δεν έχει πέσει σε σεναριακά λάθη ή πως δεν θα έχουμε και συνέχεια σε αυτά τα λάθη. Στο τελευταίο επεισόδιο θα μείνουμε με την αγωνία για το ποιος πεθαίνει. Ο Μαθιός ή η Βασιλική; Και σου έχω τη λύση του γρίφου.

https://www.instagram.com/p/CtQtfFzIBbR

Φινάλε με μία δήλωση - φωτιά

Μετά από μία νύχτα πάθους που θα περάσει ο Μαθιός με τη Βασιλική στο αυριανό επεισόδιο του Σασμού - έτσι δεν γίνεται και στις ταινίες του Hollywood; - η Βασιλική όπως σου έχω πει, εξαφανίζεται γιατί δεν μπορεί να αντέξει τη νέα κατάσταση.

Το «σ' αγαπώ» και το «σε μισώ» που θα λένε μεταξύ τους με τον Μαθιό είναι και αυτό που δείχνει τη συναισθηματική τους κατάσταση.

Θα έχεις καταλάβει πως αυτό το σεναριακό δράμα με τους αναποφάσιστους ερωτευμένους θα το ζήσουμε και την τρίτη σεζόν του Σασμού.

Μοιάζει σα να μην έχουν αποφασίσει οι σεναριογράφοι που θέλουν να καταλήξει η ιστορία. Όπως δεν έχουν κατασταλάξει τι έχουμε τελικά τους τελευταίους μήνες μεταξύ των δύο οικογενειών. Από τις απειλές για παράδειγμα, εντελώς ξαφνικά ο Παύλος Βρουλάκης και η Καλλιόπη Σταματάκη πέρασαν στα γλυκόλογα και στη στενή φιλία. Μία άτσαλη μεταμόρφωση χαρακτήρων και όχι μόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις.

https://www.instagram.com/p/CtRl3CFIoBo

Η Βασιλική εξαφανίζεται αλλά ο Αστέρης όπως ήδη σου έχω πει θα την εντοπίσει και θα την γυρίσει στο χωριό. Δεν καταλαβαίνει και αυτός, για ποιο λόγο υπάρχει αυτός ο θυμός με τον Μαθιό.

Ο κρυφός άσσος του Σασμού είναι ο Αστέρης: Βρίσκει τη Βασιλική και μαθαίνει το μυστικό του Μαθιού

Μόνο που ο Νικηφόρος θα ακούσει μία κουβέντα που θα πει η Βασιλική στον Μαθιό και θα καταλάβει πως εκείνος σκότωσε τον πατέρα του. Βρίσκει το παλιό όπλο με το οποίο έκανε μαθήματα σκοποβολής και απειλεί να σκοτώσει τον Μαθιό.

Εκείνη τη στιγμή θα μπει ανάμεσά τους η Βασιλική για να πει το: «Στάσου, είναι ο πατέρας σου». Θα ακουστεί ένας πυροβολισμός και θα κλείσει το πλάνο και το επεισόδιο για να μείνουμε με την αγωνία αν πρόλαβε να σκοτώσει τον Μαθιό ή από την εκπυρσοκρότηση τραυματίστηκε η μητέρα του.

Στην αρχή της τρίτης σεζόν θα δεις ότι όλα πήγαν καλά. Ουδείς έπαθε κάτι κακό και χαίρουν όλοι άκρας υγείας.

Άρα θα ταλανιστούμε ξανά με τον δίλημμα: «Να παραδοθεί ο Μαθιός στην αστυνομία ή να παραμείνει κρυφό το έγκλημα μέχρι να μιλήσει ο Μανώλης και μοναδικός μάρτυρας;».

O Nικηφόρος δεν θα επιθυμεί πια την τιμωρία του.