Riley Keough: Eπέτειος θανάτου για μητέρα και αδερφό & η αιτία θανάτου της Lisa Marie Presley

Riley Keough: Eπέτειος θανάτου για μητέρα και αδερφό & η αιτία θανάτου της Lisa Marie Presley

Η αναμνηστική φωτογραφία για την επέτειο του θανάτου και ο λόγος που απεβίωσε η Lisa Marie Presley.

Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε και πλέον ξέρουμε τον ακριβή λόγο που πέθανε η Lisa Marie Presley, κόρη του Βασιλιά του Rock'n'Roll. Η κόρη της, Riley Keough, μοιράστηκε μια συγκινητική φωτογραφία στην επέτειο του θανάτου της.

Βγήκαν τα αποτελέσματα για τον θάνατο της Lisa Marie Presley - Παλιά επέμβαση για απώλεια βάρους η αρχή του κακού

Η έκθεση του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες αποκάλυψε τα αίτια του θανάτου της Lisa Marie Presley, που απεβίωσε τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με την έκθεση, ο θάνατος της Presley αποδόθηκε σε "συνέπεια απόφραξης του λεπτού εντέρου". Η κατάσταση αυτή συμβαίνει όταν σχηματίζεται απόφραξη στο λεπτό έντερο, συχνά λόγω παραγόντων όπως ο ουλώδης ιστός, η κήλη ή ο καρκίνος. Ελλείψει χειρουργικής παρέμβασης, η απόφραξη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ή διάτρηση του ιστού του εντέρου.

Ο αναπληρωτής ιατροδικαστής Dr. Juan M. Carrillo, του οποίου η επίσημη γνωμάτευση συμπεριλήφθηκε στην έκθεση αυτοψίας, δήλωσε ότι η απόφραξη του λεπτού εντέρου του Presley προκλήθηκε από συμφύσεις ή ουλώδη ιστό, ο οποίος είχε αναπτυχθεί ως μακροχρόνια επιπλοκή της βαριατρικής χειρουργικής* επέμβασης που είχε πραγματοποιηθεί πριν από χρόνια.

Η έκθεση επιβεβαίωσε επίσης την παρουσία οξυκωδόνης, ενός παυσίπονου φαρμάκου, στην κυκλοφορία του αίματος του Presley. Ωστόσο, τα επίπεδα που ανιχνεύθηκαν ήταν εντός του θεραπευτικού εύρους και δεν θεωρήθηκαν επικίνδυνα. Πρόσθετες ουσίες που βρέθηκαν στα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολίτη της κετιαπίνης και της βουπρενορφίνης, κρίθηκαν άσχετες με τον θάνατό της.

*εξειδίκευση της χειρουργικής που ασχολείται με την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

"Δεν υπάρχουν ενδείξεις τραυματισμού ή εγκληματικής ενέργειας. Ο τρόπος θανάτου θεωρείται φυσικός", κατέληξε ο Carrillo.

Η κόρη της Lisa Marie Presley στην πρώτη της εμφάνιση μετά το θάνατο της μαμάς της έκανε statement

Ο δρ Michael Camilleri, σύμβουλος και καθηγητής στην Κλινική Mayo, εξήγησε ότι τα φάρμακα που ανακαλύφθηκαν στον οργανισμό της Πρίσλεϊ θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν επιβραδύνει την κίνηση του εντέρου της, αυξάνοντας την πιθανότητα απόφραξης από τις συμφύσεις. Ωστόσο, τόνισε ότι οι συμφύσεις μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιονδήποτε και ότι η παρουσία αυτών των φαρμάκων δεν υποδηλώνει απαραίτητα μεγαλύτερη ευαισθησία σε επιπλοκές.

Η Lisa Marie Presley, η λατρεμένη κόρη του θρύλου της μουσικής Elvis Presley και της Priscilla Presley, έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο μετά από προφανή καρδιακή ανακοπή στις 12 Ιανουαρίου. Η έκθεση αυτοψίας τόνισε ότι είχε παραπονεθεί για κοιλιακό πόνο νωρίτερα την ημέρα του θανάτου της.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Presley που απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών, ήταν λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της, όπου παρευρέθηκε στις Χρυσές Σφαίρες με τη μητέρα της για να υποστηρίξει την ταινία "Elvis" του Baz Luhrmann.

Riley Keough: Η επέτειος θανάτου για μητέρα και αδερφό

Η Riley Keough απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα μητέρα της Lisa Marie Presley και τον αδελφό της Benjamin στις επετείους των θανάτων τους, την ίδια περίοδο που ανακοινώθηκε η πρώτη της υποψηφιότητάς τη για Emmy.

Emmys 2023: Στα ύψη το Succession, ρεκόρ ο Pedro Pascal και απρόσμενες υποψηφιότητες

Η ηθοποιός και εγγονή του Elvis Presley στράφηκε στο Instagram την Τετάρτη για να θυμηθεί τη μητέρα της, η οποία πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 54 ετών, και τον μικρότερο αδελφό της, που αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 ετών το 2020.

Έξι μήνες από τον θάνατο της μητέρας της και τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αδερφού της, η ηθοποιός που αυτόν τον καιρό πρωταγωνιστεί στην υποψήφια για Emmy σειρά "Daisy Jones and the Six", σε story της στο Instagram ανέβασε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τη μαμά και τον αδερφό της, γράφοντας, "Μου λείπετε και οι δύο".

keough.jpg

Η Lisa Marie υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι της στο Calabasas τον Ιανουάριο. Την είδηση επιβεβαίωσε η μητέρα της, Priscilla, η οποία ανέφερε σε δήλωσή της ότι "η όμορφη κόρη μου Lisa Marie μας άφησε. Ήταν η πιο παθιασμένη, δυνατή και τρυφερή γυναίκα που γνώρισα ποτέ".