Μαρία Κλάρα: Η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα επέστρεψε στο Πτελεό και συγκινεί

Μαρία Κλάρα: Η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα επέστρεψε στο Πτελεό και συγκινεί

«Πόσες φορές απολαύσαμε αυτή τη θέα μαζί… και πόσο δύσκολο για όλους μας που είμαστε εδώ χωρίς εσένα», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 θα συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλο τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή συναυλία από τον Διονύση Τσακνή στο αγαπημένο μέρος του Λαυρέντη και στον τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή.

Επιστροφή στο Πτελεό

Στη συναυλία αυτή έδωσε το παρών και η κόρη του Λαυρέντη, Μαρία- Κλάρα Μαχαιρίτσα, η οποία δεν έκρυψε τη συγκίνησή της γράφοντας:

«Πόσες φορές απολαύσαμε αυτή τη θέα μαζί… και πόσο δύσκολο για όλους μας που είμαστε εδώ χωρίς εσένα», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα μαζί με φωτογραφίες από το μέρος που ο πατέρας της αγαπούσε:

klara5.jpg

Η 29χρονη σήμερα κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ήταν εκείνη που τον βρήκε νεκρό στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας, έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Η Μαρία Κλάρα είναι ένα κορίτσι χαμηλών τόνων και σπάνια έκανε δημόσιες εμφανίσεις με τον πατέρα της. Ωστόσο οι δυο τους είχαν πολύ στενή σχέση, η οποία ήταν γεμάτη αγάπη και θαυμασμό ο ένας προς τον άλλον.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε αδυναμία στις δύο γυναίκες της ζωής του, την κόρη και τη σύζυγό του. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες λίγες οι φορές που τους είχε αφιερώσει διάφορα τραγούδια του.

«Κάνω την τρέλα μου και χαίρομαι την κάθε μέρα που είμαι στα πράγματα. Όσο τραγουδάω ακόμα τα "Μάτια δίχως λογική", που το έγραψα για την κόρη μου, τη Μαρία-Κλάρα, είμαι ευτυχισμένος», είχε πει σε συνέντευξή του.

klara6.jpg

Το 2022, η Μαρία Κλάρα μίλησε για πρώτη φορά τηλεοπτικά για τον μπαμπά της, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τον Νίκο Συρίγο. Η εξομολόγηση από καρδιάς και τα συγκινητικά λόγια που είπε για τον μπαμπά της μας άγγιξαν όλους.

«Δεν συνηθίζεται η απουσία του. Δεν πρόλαβα τα του πω όσα ήθελα, αλλά του τα λέω τώρα. Εάν κατέβαινε στη γη θα του έλεγα ότι ήταν ο πρώτος μου έρωτας, ο μεγαλύτερος».

Αναφερόμενη στον θρυλικό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ως μπαμπά, η Μαρία Κλάρα είπε: «Ήταν πολύ καλός μπαμπάς, ήταν συνέχεια δίπλα μου. Τσακωνόμασταν πάρα πολύ γιατί ήμασταν ίδιοι. Το ίδιο εκρηκτικοί. Με νανούριζε με σαχλά ανέκδοτα.

Από τη στιγμή που έφυγε, στις λίγες συναυλίες που έχουμε κάνει μου κόβονται τα πόδια. Δεν είμαι καλά όταν γίνεται αυτό. Αλλά σε αυτή τη συναυλία έχουμε δώσει πολλή προσοχή, την ετοιμάζω με πολύ δικά του άτομα και στην ουσία θα είναι μια περιγραφή του τι ήταν αυτός ο άνθρωπος».

Σε κάθε επέτειο από τον θάνατο του πατέρα της, η Μαρία Κλάρα δεν κρύβει τη θλίψη της:

«Δυο χρόνια κι αντί να συνηθίζεται γίνεται όλο και χειρότερο. Πέρασαν δυο χρόνια κι οι άνθρωποι μου φαίνονται πιο σκληροί από ποτέ. Οργή, κακία κι υστερία…Είναι που τα έκανες εσυ να μοιάζουν ολα τόσο ομορφα και χαλαρά; Είναι που πρέπει να εξαθλιωθούμε τελείως πριν την αλλαγή; Το φως σου λείπει και με τρομάζουν όσα σκοτώνουν τη μνήμη σου. Γιατί κανένα καθεστώς δεν σε επέβαλε στα πράγματα ποτέ, όπως συνηθίζεται…Ήταν το κοινό που σε διάλεγε, κι εσύ που διάλεγες τη μουσική. Μπαμπα μου, κοιτάζω τον θυμωμένο κόσμο και ψάχνω να βρω αυτό, το κοινό που αγάπησες. Τον κόσμο που γι αυτόν έγραψες, τραγούδησες και δημιούργησες. Που γι αυτόν γυρνούσαμε όλη την Ελλάδα. Μα δε τον βρίσκω πουθενά. Ψάχνω να βρω κάτι όμορφο που να μπορώ να σε βλέπω εκεί, μα είναι όλα λίγα.

Πάνε δυο χρόνια μπαμπάκα μου που έχω να ακούσω τη βελούδινη φωνή σου… κουκλίτσα μου, αστέρι μου, Μαράκι…. Το χειρότερο όμως είναι, πως δυο χρόνια

Συγκινεί η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα 3 χρόνια μετά τον θάνατό του -Η υπέροχη σχέση που τους ένωνε