Μελία Κράιλινγκ: Aπό το πλευρό του Jeremy Irons, στο καστ του Emily in Paris και τώρα στους Πανθέους

Κατερίνα Μπούσιου
Μελία Κράιλινγκ: Aπό το πλευρό του Jeremy Irons, στο καστ του Emily in Paris και τώρα στους Πανθέους

Η νέα Μάρμω Πανθέου, η εκπληκτική ομοιότητα με την δημοσιογράφο μαμά της και τα όνειρα ενός κοριτσιού που ξεκίνησε να εξερευνήσει τον κόσμο και τελικά τον κατέκτησε.  

Ήταν το μακρινό 1977 όταν η Κάτια Δανδουλάκη στον παρθενικό τηλεοπτικό της ρόλο στους Πανθέους, γινόταν πρωτοσέλιδο στα περιοδικά της εποχής για την απιστία της ως Μάρμω. 46 χρόνια μετά αυτός ο ρόλος πηγαίνει στην Μελία Κράιλινγκ, στη σειρά που αναβιώνει στον ΣΚΑΙ από τον Σεπτέμβριο. Η νεαρή ηθοποιός έχει ήδη διεθνείς περγαμηνές και είναι κόρη γνωστής δημοσιογράφου με την οποία έχει εκπληκτική ομοιότητα.

https://www.instagram.com/p/CuHzu1nNdzJ/

Από τον Jeremy Irons στην αγκαλιά του Μιχάλη Σαράντη

«Δεν μπορούσα να περπατήσω στον δρόμο, όλοι με έβριζαν» όπως έχει πει η Κάτια Δανδουλάκη για τον ρόλο της ως Μάρμω, στους βραβευμένους από την Ακαδημία Αθηνών Πανθέους, του λογοτέχνη Τάσου Αθανασιάδη. Εκείνη την εποχή η σειρά γνώριζε πρωτόγνωρη τηλεθέαση με το κοινό να μένει τα βράδια στο σπίτι για να μην χάνει επεισόδιο. Κάτι αντίστοιχο με την φρενίτιδα που είχε προκαλέσει ο «Άγνωστος πόλεμος» του Νίκου Φώσκολου.

Η σειρά επιστρέφει τηλεοπτικά διαφοροποιημένη με μία πιο σύγχρονη ματιά και με ένα καστ υψηλών προδιαγραφών. Η Κάτια θα είναι η Χρυσοστόμη Πανθέου και τον ρόλο της θα πάρει η νεαρή και ταλαντούχα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ. Ήδη γνωστή για την συνεργασία της με τον Jeremy Irons στη σειρά «Βοργίες» αλλά και για τον ρόλο της ως Sofia Sideris στη βραβευμένη σειρά Emily in Paris.

Η Μελία είναι 33 ετών γεννήθηκε στη Γενεύη, μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά έζησε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αμερική. Είναι κόρη του Αμερικανού επιχειρηματία Ράνταλ Κράιλινγκ και της Ελληνίδας δημοσιογράφου Κάτιας Δημοπούλου. Σπούδασε αρχικά υποκριτική στο Λονδίνο και μετακόμισε στην Αμερική όπου και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της.

Το ρεκόρ της TV με τα βιβλία που έγιναν τηλεοπτικές σειρές, οι Πανθέοι & άλλα 6 βιβλία που θα «δεις»

Ο πατέρας της έχει φύγει από τη ζωή πριν λίγα χρόνια και η Μελία αναζητώντας κάποιες παλιές οικογενειακές φωτογραφίες, ανακάλυψε μία της γιαγιάς της Hariette με την οποία όπως βλέπεις και στην ανάρτησή της, μοιάζουν καταπληκτικά.

https://www.instagram.com/p/Cu9t7SFNoVr/

Η συνεργασία της με τον Jeremy Irons στη σειρά «Βοργίες» της άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα της.

https://www.instagram.com/reel/CtzEg1lrM-3/

Λίγο αργότερα ήρθε και ο ρόλος της στη δεύτερη σεζόν του «Emily in Paris», ενώ είχε πρωταγωνιστήσει και στη ταινία της Marvel, «Φύλακες του Γαλαξία».

https://www.instagram.com/p/Cl3n9rRtUdD/

Aλλά και η συνεργασία με τον James Corden στη σειρά «Μammals» υπήρξε σημαντική, αλλά η δεύτερη σεζόν ακυρώθηκε στα ξαφνικά, συνέπεια και της απεργίας των ηθοποιών το τελευταίο διάστημα.

https://www.instagram.com/p/Cs1e9TvN14N/

Όπως είχε πει σε συνέντευξή της στη Lifo η ηθοποιός, η οποία τα τελευταία 9 χρόνια ζει στο Los Angeles: «Είχα κάνει δύο μεγάλες δουλειές, ήμουν πολύ στεναχωρημένη που ακυρώθηκε η δεύτερη σεζόν του «Mammals» και συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν μία καλή ξεκούραση».

https://www.instagram.com/p/Ct4BSJFNWY4/

Λίγες ημέρες αργότερα βέβαια προέκυψε και η πρόταση για τους Πανθέους και η Μελία επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει τα γυρίσματα της σειράς, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μιχαλόπουλου.

Είναι και μία καλή ευκαιρία να είναι κοντά στη μητέρα της και γνωστή δημοσιογράφο Κάτια Δημοπούλου, με την οποία όπως βλέπεις, έχει εκπληκτική ομοιότητα.

https://www.instagram.com/p/B6nyUbJA3lF/

«Είμαι η πιο τυχερή μαμά του κόσμου, σε λατρεύω» όπως της είχε γράψει εκείνη σε ένα κοινό τους βίντεο.

https://www.instagram.com/p/B__0ibqgkWe/

Στον ρόλο της ως Μάρμω, είναι η σύζυγος του Αιμίλιου Χειλάκη (ως γιατρός Ανδρέας Πανθέος), αλλά σύντομα θα πέσει στα δίχτυα του έρωτα με τον Κίτσο, ενός καιροσκόπου καλλιτέχνη, τον οποίο και θα υποδυθεί ο Μιχάλης Σαράντης .

https://www.instagram.com/reel/CulwW2sNQmW/