Ξανθά, κόκκινα, ροζ, κοντά, ράστα: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έχει περάσει από όλα τα hair κύματα

Ξανθά, κόκκινα, ροζ, κοντά, ράστα: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έχει περάσει από όλα τα hair κύματα

Οι νέες φωτογραφίες με τη μεγάλη αλλαγή και όλες οι αλλαγές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

Λένε ότι οι γυναίκες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες βάσει του ποια είναι η σχέση τους με τα μαλλιά τους: Οι «βαρετές», εκείνες δηλαδή που βρίσκουν το χρώμα, χτένισμα και κούρεμα που τους ταιριάζει και πορεύονται με αυτό μια ζωή και οι «ανήσυχες». Οι δεύτερες αντιμετωπίζουν τα μαλλιά ως ένα παιχνίδι, ένα πεδίο που ενδείκνυται για πειραματισμούς και ενδιαφέρουσες αλλαγές. Με άλλα λόγια, αν σου αρέσουν με το παρόν τους look, κοίταξέ τις καλά γιατί μπορεί αύριο κιόλας να το έχουν αλλάξει.

Στη δεύτερη κατηγορία, αναντίρρητα ανήκει και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η οποία έχει ομολογουμένως τολμήσει σχεδόν τα πάντα, από πολύ εκκεντρικά μέχρι πιο basic looks, τόσο από χρώμα όσο και από κούρεμα. Ακόμη μάλιστα και όταν είχε για καιρό λανσάρει μια μακριά πλατινέ κουπ, κατάφερνε να της δίνει ροκ chic υπόσταση μέσα από τα χτενίσματα που επέλεγε και τα αξεσουάρ με τα οποία στόλιζε το κεφάλι της.

«20 χρόνων εδώ», είπαν στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου και απάντησε με μια μεγάλη αλήθεια

Πριν μάλιστα από λίγο καιρό ήρθε και το αποκορύφωμα όλων αυτών των αλλαγών όταν την είδαμε με μαλλιά ράστα. Πρόκειται για το απόλυτο hair trend των τελευταίων καλοκαιριών, μιας και χαρίζει άνεση και στιλ, δίνοντας έναν "εξωτικό αέρα" στη γυναίκα που τα επιλέγει. Για να μην μιλήσουμε για το πόση ελευθερία χαρίζει η αίσθηση της σιγουριάς ότι έχεις έτοιμα τα μαλλιά σου για έξοδο, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Παρόλο που βλέπαμε την εν λόγω τάση κατά κόρον στο εξωτερικό, η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα τρόπον τινά το καθιέρωσαν τα κορίτσια του Survivor, που κατέφθαναν από τον Άγιο Δομίνικο με τα μαλλιά τους πλεξουδάκια και ένα ζηλευτό μαύρισμα. Ευρυδίκα Βαλαβάνη, Λάουρα Νάργες και Ελευθερία Ελευθερίου είναι μερικές μόνο από όσες πόζαραν με ράστα στον Άγιο Δομίνικο, πλάι στο προσωπικό του Τούρκου παραγωγού που πήγαινε για να τις παραλάβει.

Ωστόσο, η παραμονή για αρκετούς μήνες υπό συνθήκες επιβίωσης σε ένα μακρινό νησί, δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για να υιοθετήσει μια γυναίκα το εν λόγω look. Μετά λοιπόν από το pixie cut της, το πολύ κοντό ανατρεπτικό της κούρεμα που μας είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό να αναρωτιόμαστε αν άδικα προσπαθούμε τόσα χρόνια να μακρύνουμε τα μαλλιά μας, ακολούθησαν τα ράστα.

https://www.instagram.com/p/Cvr-1kHsgO8/

Μέχρι όμως να φτάσουμε εδώ, είχε προηγηθεί μια σειρά από αλλαγές μέσα στα χρόνια που τη γνωρίζουμε, οπότε τίποτα πια δεν μπορεί να μας εκπλήξει. Ούτε εμάς ούτε τον σύζυγό της και μουσικό, Φώτη Μπερνάντο, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο κόρες, τη Λυδία και την Ηλέκτρα. Η ίδια άλλωστε έχει πει ότι τον συμβουλεύεται ακόμη κι όταν πηγαίνει για μανικιούρ, προκειμένου να της δώσει κάποια ιδέα ως προς το ποια απόχρωση βερνίκι να επιλέξει.

Η μεγάλη αλλαγή της Πηνελόπης Ανασταστοπούλου την έκανε αγνώριστη

Πάντως, από φούξια μέχρι dusty pink και από μακριά ξανθά με αφέλειες μέχρι το ροκ κοντό της κούρεμα, παραμένει μια rock πριγκίπισσα με vibes αιώνιας έφηβης.

Μπορεί το αποτέλεσμα να την αποζημίωσε και το pixie look να της ταίριαξε "γάντι", αλλά δεν προέκυψε ως μια ακόμη τολμηρή απόφαση beauty πειραματισμού. Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι μετά τη νόσησή της με covid-19 το 2020, αντιμετώπισε μερικά σοβαρά θέματα υγείας. Πιο συγκεκριμένα, αφότου νόσησε με κορoνοϊό, επηρεάστηκε ο θυρεοειδής και αυτό οδήγησε σε μεγάλη απώλεια μαλλιών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο περιοδικό Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου, άρχισαν να της πέφτουν τούφες από τα μαλλιά.

«Επειδή πέρασα τον Covid-19 και έζησα και τις συνέπειες του ιού, έχω την εμπειρία, θέλω μόνο να πω ότι είναι ένας πολύ ύπουλος ιός. Ένιωθα φοβερή αδυναμία. Πονούσε όλο το σώμα και το κεφάλι μου, δεν μπορούσα να ξαπλώσω, υπέφερα, δεν ήξερα τι θα γίνει, τι κατάληξη θα έχω, φοβήθηκα πολύ, ήμουν σε συνεχή ενημέρωση με τον γιατρό μου. Ο Ορέστης Τζιόβας νόσησε επίσης από κορονοϊό και έφτασε στο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε δέκα μέρες. Πανικοβλήθηκα γιατί αρχικά αποχωρίστηκα τα παιδιά μου. Μετά ο κορονοϊός χτύπησε τον θυροειδή μου και άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ανέβηκαν οι τιμές στην πολακτίνη και έφευγαν οι τούφες στα χέρια μου. Γι’ αυτό και για να δυναμώσω τα μαλλιά μου, να πάρουν δύναμη οι ρίζες, τα έκοψα, για να δημιουργηθούν ξανά. Αυτή είναι η αλήθεια. Και δεν την έχω πει σε κανέναν. Αυτός είναι ο λόγος που έκοψα τα μαλλιά μου. Έζησα κάτι πολύ δύσκολο, πολύ παράξενο και σκέφτομαι αυτούς που ο κορονοϊός τούς βρήκε πιο ευάλωτους».

Εκτός λοιπόν από τις αλλαγές στα μαλλιά, η ηθοποιός μας έχει συνηθίσει και σε ουσιαστικές εξομολογήσεις ζωής. Μοιράζεται με τους θαυμαστές και τους ακολούθους της προβλήματα όπως τα παραπάνω και δεν αφήνει καμία γυναίκα να πιστέψει πως εκείνη κατοικεί σε ένα ουτοπικό «ροζ σύννεφο».

Πάντως, οι αναρτήσεις της με ράστα αποδεικνύουν πως- παρά τις πεποιθήσεις των «πολέμιών» τους που τα θεωρούν κάπως περιοριστικά και δεσμευτικά- προσφέρονται και για ποικιλία χτενισμάτων.