Το φυσικό είναι trend: Εκείνες που άφησαν γκρίζα τα μαλλιά τους και το μήνυμα «πίσω» από την εικόνα

Κατερίνα Μπούσιου
Το φυσικό είναι trend: Εκείνες που άφησαν γκρίζα τα μαλλιά τους και το μήνυμα «πίσω» από την εικόνα

Γυναίκες που αψηφούν τα στερεότυπα και κάνουν την επιλογή να γερνούν φυσικά, είτε χωρίς παρεμβάσεις, είτε με τις λιγότερες δυνατές στα μαλλιά τoυς. Από τη Λουκία Παπαδάκη στη Ρέα Τουτουντζή. 

Κάποιες φορές οι τάσεις στην εμφάνιση, δεν επηρεάζονται απαραίτητα από τη μόδα της εποχής, αλλά από μια στάση ζωής. Να αφήσουμε τον χρόνο να κυλά με τους δικούς του ρυθμούς. Αυτές οι Ελληνίδες που αποφάσισαν να αφήσουν τα μαλλιά τους στο φυσικό τους γκρίζο, έχουν δικαιολογήσει την απόφασή τους, με μηνύματα κόντρα στα στερεότυπα. Δεν ήταν απλά μία beuaty επιλογή, αλλά η δική τους κοσμοθεωρία. Με πρώτο παράδειγμα την ηθοποιό Λουκία Παπαδάκη.

Από τη Λουκία Παπαδάκη στη Ρέα Τουτουντζή

Η πρώτη διδάξασα με αυτή την επιλογή, ήταν σίγουρα η ηθοποιός Λουκία Παπαδάκη, η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει αποφασίσει να αφήσει τα μαλλιά της να γκριζάρουν. Σε καμία περίπτωση δεν στοίχισε στη γοητεία της. Το αντίθετο μάλιστα.

Στις αρχές του χρόνου στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Στούντιο 4» η ηθοποιός είχε εξηγήσει με έναν υπέροχο τρόπο την επιλογή της: «Με βοηθά η φύση γιατί τα μαλλιά μου έχουν τις ανταύγειες. Μου αρέσει και μου πάει. Για να μείνεις ο ίδιος ή πρέπει να πεθάνεiς ή να σε βαλσαμώσουν. Το καθημερινό και το κανονικό, είναι τελικά, η επανάσταση της εποχής».

Η Λουκία Παπαδάκη θα πάρει τη λάμψη της στο «Μαύρο Ρόδο» - Ο λόγος που δεν βάφει τα μαλλιά της

https://www.instagram.com/p/CpdVgtFsix8/

Δικαιούται ένα top model όπως η Ρέα Τουτουντζή να επιλέξει το φυσικό και το αυθεντικό; Αν και κάποιες followers της είχαν αντίθετη γνώμη, εκείνη ξεκαθάρισε ορθά- κοφτά και μίλησε για τα στερεότυπα.

Και μεταξύ όλων των άλλων ανέφερε: «Είμαι περήφανη για την ηλικία μου! 49 έφτασα και είμαι περήφανη για το χρώμα των μαλλιών μου που ασπρίζει και είμαι περήφανη για τις ρυτίδες μου, είμαι περήφανη που το δέρμα / το σώμα μου μέσα κι έξω αλλάζει, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχω το δώρο της ζωής! Κι αυτό σημαίνει πως είμαι ακόμα εδώ και θα το ευχαριστηθώ και θα το ζήσω όπως θέλω κι επιλέγω εγώ, για πάρτη μου. Δε συνηθίζω να απαντάω, είναι όμως ένα θέμα πλέον που πρέπει να πάψει γιατί αυτό το είδος bullying συμβαίνει μόνο Στις γυναίκες Και τις περισσότερες φορές από γυναίκες ,που το θεωρώ άθλιο».

https://www.instagram.com/p/CtT9F3gIncQ/

Η επιχειρηματίας και γευσιγνώστρια Ελένη Ψυχούλη, η οποία δεν ήθελε να κάνει πειραματισμούς στα μαλλιά της, ξεκίνησε αρχικά να τα κόψει αλά γκαρσόν και να τα βάψει ξανθά, κάνοντας μία επαναστατική για τα δεδομένα της αλλαγή και στη συνέχεια τα άφησε γκρίζα. Επειδή είναι μία ροκ φυσιογνωμία, της ταιριάζουν όλα.

https://www.instagram.com/p/ClgEy-trYna/

Υπάρχει και ένα ενδιάμεσο στάδιο. Όπως αυτό που έκανε αρχικά η Ελένη Ψυχούλη με ξανθά μαλλιά που σταδιακά στις ρίζες ασπρίζουν (η τεχνική herringbone) και με τη βοήθεια του κομμωτή τους το κάνουν αρκετές Ελληνίδες, όπως η Άννα Βίσση για παράδειγμα.

Κάποιες άλλες μεγαλύτερης ηλικίας (μόνο στην ταυτότητα) όπως η Τάνια Τσανακλίδου, δείχνουν πως το γκρίζο ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία τους.

https://www.instagram.com/p/CtTiEBtI-ot/

«Σε όποιον αρέσουμε» που θα έλεγε και η επίσης γκρίζα Δήμητρα Γαλάνη.