«Ξεχάσαμε να χαμογελάμε αυτό το καλοκαίρι!», είπε η Ελένη Ράντου & δέχθηκε πάνω από 6 χιλιάδες likes

«Ξεχάσαμε να χαμογελάμε αυτό το καλοκαίρι!», είπε η Ελένη Ράντου & δέχθηκε πάνω από 6 χιλιάδες likes
@Facebook

Η πόζες με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την κόρη της και τα επικά σχόλια στα social media. 

24 ολόκληρα χρόνια μπαίνει καθημερινά στα σπίτια όλων των Ελλήνων μοιράζοντας γέλιο ως Ελένη Βλαχάκη. Ο λόγος για την Ελένη Ράντου η οποία είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της ενώ παράλληλα είναι μια γυναίκα αγαπητή στο κοινό. Ένα κοινό που την αγαπάει και τη στηρίζει τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα social media.

Η Ελένη Ράντου θέλει να διαβάσεις όσα γράφει για το Αλτσχάιμερ σε ένα post για τη μαμά της

Στα πιο πρόσφατα νέα της Ελένης και η ηθοποιός πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Woody Allen με τίτλο «Γυρίσματα της τύχης», που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Spentzos Film. Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το παρών στην Αίγλη Ζαππείου για την προβολή της ταινίας ήταν και η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την κόρη της, Αντιγόνη Μαθιουδάκη που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Μάλιστα, μαμά και κόρη φωτογραφήθηκαν με την ωραία Ελένη Στην παρέα τους και η Ελένη Ράντου.

1694780728167-331934646-Untitled.png

Η Ελένη Ράντου έβγαλε την πιο καλοκαιρινή φωτογραφία στη Ζανζιβάρη και όλοι είπαν το αυτονόητο

Μία εβδομάδα μετά την εν λόγω έξοδο και η Ελένη Ράντου ανέβασε φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Ποζάροντας χαμογελαστή, τόσο με τη γνωστή ερμηνεύτρια όσο και με άλλους καλούς της φίλους, η ηθοποιός έστειλε παράλληλα ένα αισιόδοξο μήνυμα.

«Ξεχάσαμε να χαμογελάμε αυτό το καλοκαίρι!», έγραψε η Ελένη με έναν χρήστη να της απαντάει:

«Έτσι ακριβώς...... μοναδική στιγμή βέβαια, όαση στο φετινό καλοκαίρι, η συναυλία της Κυρίας δίπλα σας μαζί με την Ελεονώρα στην Αλεξανδρούπολη....».

Δες ακόμα μερικά σχόλια κάτω από τη φωτογραφία της Ελένης η οποία συγκέντρωσε πάνω από 6 χιλιάδες likes.

Η Μαρία Μπακοδήμου έκανε το challenge και η Ελένη Ράντου το αποδέχτηκε και άλλαξε το look της

«Οι γυναίκες συνάδελφοι με αντιμετωπίζουν σαν UFO»

Η μοναδική γυναίκα παραγωγός στο θέατρο μιλά στο Queen.gr για τον δικό της αγώνα για ισότητα και ισονομία, για τον φόβο αλλά και τον τρόπο που μία σύγχρονη γυναίκα σπάει τα δεσμά με τα στερεότυπα και απαιτεί πια σεβασμό πρώτα ως μονάδα και μετά ως σύνολο. Η Ελένη Ράντου μιλά για την νέα εποχή.

Ελένη, είσαι η μοναδική γυναίκα αυτή τη στιγμή στο Ελληνικό θέατρο που εκτός από θιασάρχης, είσαι και παραγωγός. Μου φαίνεται παράξενο και δε σου κρύβω και θλιβερό, που αντί να υπάρχουν πολλές γυναίκες με αυτή την ιδιότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Το μοντέλο αυτό, είναι πια ξεπερασμένο -κακώς κατά τη γνώμη μου- αν θέλουμε να μιλάμε για χειραφέτηση. Το επάγγελμα του ηθοποιού τις περασμένες δεκαετίες ήταν πιο φιλικό προς τις γυναίκες. Το είχαν συνδυάσει βέβαια και με το πιο ροζ στοιχείο. Όλες οι γυναίκες ηθοποιοί κουβαλούσαν και τον ακραίο χαρακτηρισμό ως π…..ς. Ήταν όμως παρόλα αυτά, ο μόνος επαγγελματικός τομέας που κάπως «αναπνέαμε» ως γυναίκες. Με τα χρόνια και ειδικά μετά την οικονομική κρίση όσοι και όσες ηγούνται πλέον ενός θιάσου, έχουν από πίσω τους κάποιον παραγωγό, για να νιώθουν οικονομικά ασφαλείς και να μην έχουν το ρίσκο των μεγάλων αποφάσεων. Το μοντέλο «παράγω την τέχνη μου», θα το συναντήσεις μόνο σε κάποιες μικρές θεατρικές ομάδες και ως γυναίκα ναι, είμαι η μόνη πια που έχω αυτό τον ρόλο.

Με αυτό τον τρόπο είμαι ανεξάρτητη και ως ανεξάρτητη θεωρούμαι ανένταχτη. Αντίθετα με τους περισσότερους που θέλουν κάπου να ενταχθούν για να προστατευτούν.

Σε έχουν προσεγγίσει γυναίκες συνάδελφοι για να σε συμβουλέψουν να πας και εσύ με το «ρεύμα» για να προστατευτείς;

Οι γυναίκες συνάδελφοι με αντιμετωπίζουν σαν UFO (γελάει). Οι καλοπροαίρετοι θεωρούν ότι είμαι μία κατηγορία από μόνη μου. Οι κακοπροαίρετοι μου προσάπτουν ότι «πατώ» σε πολλές βάρκες ταυτόχρονα και επειδή δεν μπορούν να με ελέγξουν, ταυτόχρονα δεν με θέλουν κιόλας.

Αισθάνθηκες από την αρχή της καριέρας σου ότι δεν αντιμετωπίζεσαι ως ίση; Όχι μόνο από τους άντρες, αλλά και από τις γυναίκες, πράγμα αδιανόητο;

Η δουλειά στην δική μου τη γενιά έμοιαζε σαν να είσαι φαντάρος. Είχε πολύ καψόνι. Πολλή και κακή κριτική, πολύ bullying και το γνωστό: «Κάτσε στη γωνία». Χαίρομαι πάρα πολύ που οι σύγχρονες γυναίκες και οι νεότερες γενιές γενικά, δεν το δέχονται, βγαίνουν ισότιμα στη δουλειά και απαιτούν σεβασμό.

Κάποιες φορές ίσως και να φτάνουν στην άλλη άκρη με τη συμπεριφορά τους. Γιατί υπάρχει και ένας γενικότερος φόβος, μήπως δεν δείχνουμε και δεν είμαστε όσο πρέπει, προοδευτικοί.

Τον αγώνα της ισότητας τον κερδίσαμε;

Όχι. Δεν είναι ίση μία γυναίκα με έναν άντρα. Ίσως μας δόθηκαν κάποια «μπισκοτάκια» για να μας κατευνάσουν τον αγωνιστικό ρου. Πάντα είναι δεύτερης κατηγορίας η γυναίκα, ό,τι και αν κάνει. Και παρατηρώ ότι πλέον η χειραγώγηση μας γίνεται και με πιο διαφορετικό και πιο ύπουλο τρόπο. Να υπάρχει η αίσθηση ότι σε χειραγωγώ, σε καθορίζω, προσπαθώντας να σε προστατέψω. Αυτό το: «στηρίξου πάνω μου για να φάω εγώ όλα τα κύματα». Και σου μιλά αυτή τη στιγμή μία γυναίκα που έχει φάει μόνη της όλα τα κύματα.

«Πέταξα σενάρια στα σκουπίδια γιατί ένιωσα ότι ταπείνωναν τη γυναικεία προσωπικότητα»

Τα χρόνια της τηλεόρασης χτύπησες την πόρτα κάποιου παραγωγού για να απαιτήσεις ίση αμοιβή με τον άντρα συνάδελφό σου με τον οποίο και ως επιτυχία και ως καριέρα ήσουν στο ίδιο επίπεδο;

Δεν μπήκα ποτέ στον ανταγωνισμό της αμοιβής. Δεν είμαστε πια και στα τηλεοπτικά στούντιο της Αμερικής, όπου όλα είναι οργανωμένα, εδώ είναι Ελλάδα, όπου επικρατεί ακόμη ένα γλυκό χάος. Διεκδίκησα όμως δυναμικά αυτό που μου αξίζει, ασχέτως αν ήμουν γυναίκα, γιατί πίστευα ανέκαθεν στις ίσες ευκαιρίες. Επίσης αρνήθηκα να κάνω πολλές δουλειές στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση, όταν έβλεπα ότι δεν προάγουν τη γυναίκα.

Πέταξα σενάρια στα σκουπίδια, γιατί ένιωσα ότι ταπείνωναν την γυναικεία προσωπικότητα. Κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω μόνη μου τα θεατρικά έργα στα οποία παίζω, γιατί προσπαθώ να λέω ιστορίες όπου η γυναίκα έχει την θέση που της αξίζει.

Δες όλη τη συνέντευξη της Ελένης Ράντου στην Κατερίνα Μπούσιου εδώ.

Η Ελένη Ράντου και η Μαρία Μπακοδήμου εξερεύνησαν μαζί τη Ζανζιβάρη κι έσπασαν το ρεκόρ των likes