Παλιοσπύρου: 2 χρόνια μετά το δικαστήριο για την επίθεση που δέχτηκε έκανε μια υπενθύμιση σε όλους

Γεωργία Βλαχοπούλου
Παλιοσπύρου: 2 χρόνια μετά το δικαστήριο για την επίθεση που δέχτηκε έκανε μια υπενθύμιση σε όλους

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μέσα από την περιπέτεια της υγείας της κατάφερε να γίνει μάθημα ζωής, θάρρους και αποφασιστικότητας για όλους μας και η ανάρτησή της γέμισε με σχόλια αγάπης και υποστήριξης.

Την Ιωάννα Παλιοσπύρου την γνωρίσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, όταν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράτζουλα. Η ιστορία της σόκαρε το πανελλήνιο, ωστόσο η ίδια κατάφερε να γίνει παράδειγμα για όλους μας παίρνοντας σταδιακά πίσω τη ζωή της.

Ο «δρόμος» γι' αυτήν δεν ήταν εύκολος και η περιπέτεια που πέρασε και συνεχίζει να περνά η ίδια, μιας και τα χειρουργεία ακόμα δεν έχουν σταματήσει - ήδη έχει κάνει 20 και έχει προγραμματισμένο άλλο ένα γι' αυτόν τον μήνα - έκαναν την Ιωάννα να επαναπροσδιορίσει ολόκληρη τη ζωή της. Πλέον, η ίδια έχει ιδρύσει το δικό της ίδρυμα, το «Ioanna Paliospιrou Foundation», το οποίο στηρίζει εγκαυματίες προσφέροντάς τους βοήθεια τόσο στις ψυχολογικές τους ανάγκες όσο και τις βιολογικές. Παράλληλα, η ίδια κάνει σταθερά podcasts, στα οποία συζητάει με άτομα που μόνο έμπνευση μπορούν να δώσουν, αφού μοιράζονται μαζί της παρόμοιες δυσκολίες από τη ζωή τους και πώς τις ξεπέρασαν.

https://www.instagram.com/reel/Cu4Rf6nIWkD/

Βέβαια, είδαμε να μεταφέρει τις συζητήσεις των podcasts της και στην τηλεόραση με τη στήλη που είχε στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» με παρουσιάστρια τη Σοφία Αλιμπέρτη.

https://www.instagram.com/p/CrVr3O8MYWC/

Το μήνυμα για τα 2 χρόνια από την εμφάνισή της με μάσκα στο δικαστήριο

Αυτός ήταν και ο λόγος που στην σημερινή της ανάρτηση στα social media η Ιωάννα Παλιοσπύρου - και με αφορμή τα όσα έγιναν φέτος το καλοκαίρι με τις φωτιές αλλά και τις πρόσφατες πλημμύρες - δημοσίευσε το βίντεο από την είσοδό της, δύο χρόνια ακριβώς πριν, στο δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσής της. Εκείνη ήταν και η πρώτη φορά που εμφανιζόταν η ίδια μπροστά σε τόσο κόσμο μετά την επίθεση με το βιτριόλι, φορώντας μια ειδική μάσκα που προστάτευε το πρόσωπό της, βοηθώντας παράλληλα στην επούλωση των εγκαυμάτων της.

https://www.instagram.com/reel/CxNCirkMCQP/

Στην ανάρτησή της η 37χρονη σήμερα Ιωάννα, έγραψε στην λεζάντα κάποια λόγια σαν υπενθύμιση σε όλους μας: «Memories..2 years ago.

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε με πόνο, θυμό, απογοήτευση και αναπάντητα γιατί, μια μικρή υπενθύμιση για την ικανότητα που έχουμε να επουλώνουνε, να ξεπερνάμε, να βρίσκουμε λύσεις και να νικάμε.Πάντα θα κουβαλάμε τα σημάδια στο σώμα και στην ψυχή. Είναι στο χέρι μας ομως να μην μας καταπιεί αυτό που συμβαίνει γύρω μας και να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας. Στέλνω μια αγκαλιά σε όσους την χρειάζονται».

https://www.instagram.com/p/CwM3qkZsM2n/

Οι followers της, φυσικά την γέμισαν με εκατοντάδες μηνύματα αγάπης, στήριξης αλλά και ευγνωμοσύνης γιατί μέσα από εκείνη και τον καθημερινό της αγώνα παίρνουν θάρρος για να αντιμετωπίσουν τα όποια δικά τους προβλήματα.

Στην gallery που ακολουθεί μπορείς να δεις μερικά από τα σχόλια:

Η πορεία της εμφάνισής της τα τελευταία 3 χρόνια

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα με τα χειρουργεία που πρέπει να κάνει. Όπως ανέφερε πρόσφατα: «To επόμενο χειρουργείο θα γίνει στο βλέφαρο και το αυτί στην Ελλάδα και οι επόμενες θεραπείες θα είναι με λέιζερ οξυγόνου στην Αγγλία από εξειδικευμένο γιατρό. Έχω ακόμα πολύ δρόμο και προσπάθεια. Μερικές φορές δεν μπορώ να το πιστέψω πως μου έχει συμβεί όλο αυτό, ποτέ δεν θα το χωρέσει 100% το μυαλό μου, είναι αδύνατο».

Παρ' όλα αυτά, για πρώτη φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου, φέτος το καλοκαίρι κατάφερε να κυκλοφορεί πιο άνετα, ενώ έκανε και τις πρώτες της βουτιές στον ήλιο. Όπως έγραψε σε ανάρτησή της: «Η χαρά μου απερίγραπτη όταν αργά το απόγευμα, που πέφτουν τα επικίνδυνα UV.. μπορώ και εγώ πλέον να απολαύσω λίγο τον ήλιο και τις όμορφες παραλίες της χώρας μας».

https://www.instagram.com/p/CvZ9c16s4-k/

Η ίδια πλέον, έχει καστανά μαλλιά και πιο μακριά παρότι δεν ήταν εύκολο να αποδεχθεί τη νέα της εικόνα. Η στήριξη του κόσμου όμως και η αποδοχή ήταν αυτά που τη βοήθησαν.

Η ίδια, δεν εγκαταλείπει τον αγώνα της, όπως έχει πει πολλές φορές, παρότι δεν είναι καθόλου εύκολο όλο αυτό που βίωσε και βιώνει. «Πάντα το φρόντιζα και µε ενδιέφερε να έχω µια όµορφη και περιποιηµένη εµφάνιση. ∆εν είχα ποτέ τατουάζ ή σηµάδια. Μετά την επίθεση, έχω παντού ουλές και µοσχεύµατα. Αν µε πειράζει; Ναι, µε πειράζει. Βιώνω ακόµα δύσκολες στιγµές. Όµως, δεν εγκαταλείπω τον αγώνα µου! Κάθε σηµάδι που βλέπω πάνω µου σκέφτοµαι πως είναι η απόδειξη ότι κατάφερα να νικήσω τον θάνατο, και αυτό είναι ένα πολύ µικρό τίµηµα» έχει πει στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών.

Ο «φύλακας άγγελός» της

«Φύλακας άγγελος» της Ιωάννας Παλιοσπύρου πέρα από τους συγγενείς της ήταν η γιατρός που την ανέλαβε, η Μαρία Καλοφώνου, «η πιο σημαντική Μαρία της ζωής της, μετά τη μαμά της», όπως είχε αναφέρει τον 15αυγουστο στα social media της εκείνη. Η 37χρονη μάλιστα, την υποδέχτηκε και στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» για να την ευχαριστήσει και δημόσια για τα όσα έχουν καταφέρει μαζί αυτά τα τρία χρόνια.

https://www.instagram.com/reel/Cv-MbW1O0qz/

«Σου έχω πει πολλές φορές πόσο σε αγαπάω. Μου έχεις σώσει τη ζωή. Ό, τι και να κάνω σε αυτή τη ζωή δεν μπορώ να ξεπληρώσω το καλό που μου έχεις κάνει. Ελπίζω ο Θεός να στο ανταποδώσει. Σου εύχομαι τα καλύτερα» είπε συγκινημένη σε εκείνη τη συνέντευξη η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την γιατρό να της απαντά: «Εύχομαι να σε είχα γνωρίσει κάτω από άλλες συνθήκες. Σε αγαπάω και σε σέβομαι για τον τρόπο που αντέδρασες. Αντί να πέσεις όχι μόνο σηκώθηκες, αλλά γύρισες και έδωσες».