Στην ερώτηση για το δεύτερο παιδί, η Μαρία Ηλιάκη απάντησε όπως κάθε μαμά με ένα δίχρονο στο σπίτι

Πατούλια Κατερίνα
Στην ερώτηση για το δεύτερο παιδί, η Μαρία Ηλιάκη απάντησε όπως κάθε μαμά με ένα δίχρονο στο σπίτι

Ποδαρικό στην εκπομπή Μαμά-δες & Μπαμπά-δες στην ΕΡΤ1 έκανε η Μαρία Ηλιάκη, η οποία στη συνέντευξή της με τη Τζένη Θεωνά υπήρξε ακομπλεξάριστα ειλικρινής για τη μητρότητα, τη σχέση με την κόρη της και την προσωπική της ζωή.

Καλεσμένη της Τζένης Θεωνά στην εκπομπή Μαμά-δες & Μπαμπά-δες ήταν η Μαρία Ηλιάκη, η οποία μίλησε ακομπλεξάριστα για τη μητρότητα, για τις δυσκολίες στην εγκυμοσύνη και τα σχόλια που δέχτηκε για την κόρη της.

Η δύσκολη εγκυμοσύνη και τα άκομψα σχόλια

Είχα λίγο δύσκολη εγκυμοσύνη, είχα πολλούς εμετούς. Υπερέμεση λέγεται, νοσηλεύτηκα 3-4 φορές, σταμάτησε στους 6 μήνες. Τρεις μήνες δεν μπορούσα να ταξιδέψω, ήμουν με τους ορούς. Μία φορά τον μήνα με περίμεναν ότι θα νοσηλευτώ. Έμεινα 6 μήνες στην Ελβετία και εκεί γέννησα. Ενώ πήγα πολύ άνετη και κουλ στο μαιευτήριο, μόλις με ξάπλωσαν στο κρεβάτι, με έπιασε ένα τρέμουλο, να κλαίω. Μου βγήκε μεγάλος φόβος, δεν ξέρω γιατί», είπε η Μαρία και κάπου εκεί ήρθε η ερώτηση για την πιθανότητα να αποκτήσει ένα ακόμα παιδάκι.

Κι εκεί, η Μαρία μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια, τέτοια που έχουν όλες οι μαμάδες με ένα δίχρονο στο σπίτι.

«Και ναι και όχι. Ας μη γελιόμαστε, η μητρότητα είναι το ωραιότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μία γυναίκα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και ένα τσακ δύσκολο. Τα παιδιά θέλουν μία ευτυχισμένη μάνα, όχι μία θυσιασμένη».

Μιλώντας άλλωστε στο Queen.gr για τον ερχομό της κόρης της, η Μαρία είχε πει χαρακτηριστικά για το πώς θέλει να μεγαλώσει την Κατερίνα της:

«Αναγνωρίζω πολλές φορές στον εαυτό μου χαρακτηριστικά της μητέρας μου. Η μαμά μου ήταν ένας δίκαιος και συνάμα δοτικός άνθρωπος, τα στοιχεία αυτά τα παρατηρώ και σε μένα όσον αφορά την ανατροφή της κόρης μου.

Θέλω η Κατερίνα να μεγαλώσει με φιλιά, αγκαλιές, να αισθάνεται πως ο μπαμπάς της κι εγώ της δημιουργούμε ασφάλεια και να νιώθει πως είμαστε εδώ για εκείνη, κι έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως θέλω να μεγαλώσω ένα παιδί που θα φέρεται στους γύρω της με δικαιοσύνη και θα είναι τίμια», τόνισε η Μαρία.

«Θυμάμαι τον τρόπο που η μητέρα μου με προέτρεπε να δημιουργώ φιλίες, ήθελε να έχω φίλες και όταν τσακωνόμουν με αυτές, με συμβούλευε για το πώς θα τα βρίσκω μαζί τους. Το θέλω κι εγώ πολύ αυτό για την Κατερίνα, από τώρα τη φέρνω σε επαφή με κόσμο, θέλω να έρχονται στο σπίτι μας παιδάκια για να παίζει.

Θα ήθελα να είναι για εκείνη η φιλία τόσο σημαντική όσο είναι και για εμένα, γιατί έτσι με έμαθε η μαμά μου να είμαι», είχε πει η Μαρία στο Queen και είχε τονίσει:

«Δεν υπάρχει νομίζω πως υπάρχει μαμά που να τα κάνει όλα καλά, όλες οι μαμάδες έχουμε ένα κουτάκι τύψεων στην ψυχή μας. Νομίζω πως προσπαθώ πολύ και είμαι περήφανη γι' αυτό. Θέλω να ακούω το παιδί μου, να αφουγκράζομαι τις ανάγκες της, να συγχρονίζομαι με τα θέλω της, να καταλαβαίνω τις ανάγκες της κάθε συγκεκριμένη περίοδο και να προσπαθώ να συμπορεύομαι μαζί της.

Για μένα η καλή μαμά είναι αυτή που είναι συνοδοιπόρος του παιδιού, που κάνουν τα πράγματα »

Ο ερχομός του Στέλιου Μανουσάκη στη ζωή της:

Αρκετά ειλικρινής και για την προσωπική της ζωή υπήρξε η Μαρία Ηλιάκη όσον αφορά και τη σχέση της με τον Στέλιο Μανουσάκη.

«Δούλευα από τα 19 μου. Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα οπότε είπα ότι δεν γίνεται άλλο.Το βασικό που θα έλεγα ότι μου έμαθε η περίοδος εκείνη είναι ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτή τη ζωή. Εγώ είχα πάντα μία τάση στο να προσέχω πολύ τον εαυτό μου, να κοιτάω πολύ την πάρτη μου. Ήμουν λίγο παρτάκιας.

Όταν ήρθε ο Στέλιος στη ζωή μου συνειδητοποίησα ότι είναι ωραίο να δίνεις, χωρίς να περιμένεις να πάρεις, οπότε η περίοδος αυτή με έκανε δοτική με το συναίσθημά μου. Παλιά το είχα κλειδωμένο, με τον Στέλιο αφέθηκα πολύ. Γνωριζόμασταν χρόνια, αλλά δεν είχε τύχει να συμπαθηθούμε. Αυτό μας δείχνει πως όταν έρθει η ώρα, θα γίνουν όλα. Πριν από τον Στέλιο η προσωπική μου ζωή πήγαινε κατά διαόλου. Υπήρχε αλλά όχι καλά», εξομολογήθηκε χαρακτηριστικά.

Γιατί η Μαρία επέλεξε τον Στέλιο:

«Ήρθε πολύ φυσιολογικά όλο αυτό. Πρώτον γιατί εκείνη την περίοδο δεν μου ταίριαζαν οι προτάσεις που μου είχαν γίνει και δεύτερον γιατί είχα ήδη αποφασίσει να δώσω προτεραιότητα στον Στέλιο. Και εφόσον εκείνος έπρεπε να είναι για τη δουλειά του στην Ελβετία, έπρεπε αρχικά να πηγαινοέρχομαι. Δεν στερήθηκα όμως κάτι, τα είχα ζυγίσει πολύ καλά μέσα μου. Απολάμβανα αυτό που ζούσα με τον Στέλιο όπως απόλαυσα πολύ και το διάστημα της εγκυμοσύνης μου στην Ελβετία, ήρεμα και απλά σε ένα χωριό. Δεν ζούσαμε σε σαλέ», είχε πει η Μαρία για τον Στέλιο και στο παρελθόν και είχε τονίσει:

Ο Στέλιος είναι ένας πολύ ήρεμος, συγκαταβατικός άνθρωπος. Καμιά φορά του λέω: «πονηρέψου λίγο με τους άλλους γύρω σου» και γελάμε. Ναι, έπαιξε ένα ρόλο και αυτό. Δεν συζητάμε για παράδειγμα ποτέ για τους άλλους. Είμαστε εγώ, αυτός και το σπίτι μας».

Μαρία Ηλιάκη: «Η μαμά μου ήθελε να είμαι ανεξάρτητη και θα το ήθελα κι εγώ αυτό για την κόρη μου»