Η «κακιά» Δανδουλάκη, η νέα Μάρμω και οι Άγριες Μέλισσες: Το κοινό έκανε No1 trend τους Πανθέους

Κατερίνα Μπούσιου
Η «κακιά» Δανδουλάκη, η νέα Μάρμω και οι Άγριες Μέλισσες: Το κοινό έκανε No1 trend τους Πανθέους

Το Twitter/X λάτρεψε το dream καστ της νέας σειράς «Οι Πανθέοι» σε μία πρεμιέρα που έδειξε μία προσεγμένη παραγωγή, έστω με κάποιες αδυναμίες.

Σε μία χρονιά που οι σειρές μυθοπλασίας έχουν συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των ηθοποιών της τηλεόρασης και του θεάτρου, οι Πανθέοι έκαναν πρεμιέρα χθες στον ΣΚΑΙ και έγιναν αυτόματα το Νο1 trend στο Twitter/X. Με την Κάτια Δανδουλάκη να αποθεώνεται μαζί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και να ξυπνούν αναμνήσεις από τις Άγριες Μέλισσες. Εμφάνιση - έκπληξη της Έλενας Τοπαλίδου και συζύγου του Νίκου Κουρή.

https://www.instagram.com/p/CxVb2Vno2B1/

Η αποκωδικοποίηση των ρόλων μπέρδεψε το κοινό

Η σειρά «Οι Πανθέοι» επέστρεψαν μετά από 47 χρόνια στην τηλεόραση σε μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές της φετινής χρονιάς. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Το ομότιτλο βιβλίο του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, είναι πολύπλοκο σε χαρακτήρες και σεναριακή δομή.

https://www.instagram.com/p/CveZlgxow1b/

Αρχικά οι θεατές έπρεπε να γνωρίσουν τα 6 αδέλφια της οικογένειας των Πανθέων και τα μέλη των οικογενειών τους. Άπαντες παρόντες στο πρώτο επεισόδιο που έκλεισε με τον θάνατο του πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Αριστουργηματικός ο Γιώργος Κωνσταντίνου στον μικρό του ρόλο.

Όπως ήταν φυσικό όλα τα βλέμματα πήγαν στην Κάτια Δανδουλάκη. Η μόνη ηθοποιός που 47 χρόνια πριν συμμετείχε στους πρώτους Πανθέους. Τότε ως Μάρμω, τώρα ως η «κακιά» Χρυσοστόμη. Και αδελφή του Αιμίλιου Χειλάκη. Ο συνειρμός ήρθε αυτόματα σε ορισμένους τηλεθεατές, που ξαναθυμήθηκαν τον Ακύλα και την Ανέτ από τις Άγριες Μέλισσες.

1695070601982-371181966-dandoulaki.jpg

Η αλήθεια είναι πως εκτός από τους δύο ηθοποιούς και άλλοι συνυπήρξαν στις Άγριες Μέλισσες και ξανασυναντήθηκαν τηλεοπτικά: Καρακάση, Κουρλαμπάς, Σταμούλης, Διαμαντοπούλου, Καλλιμάνη.

Τα μυστικά της οικογένειας θα ξεδιπλωθούν σιγά σιγά στα επόμενα επεισόδια, μέχρι να δούμε να ξεκινά ο θυελλώδης έρωτας της Μάρμως (Μελία Κράιλινγκ) και του Κίτσου (Μιχάλη Σαράντη). Και οι δύο ηθοποιοί άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

Μελία Κράιλινγκ: Aπό το πλευρό του Jeremy Irons, στο καστ του Emily in Paris και τώρα στους Πανθέους

https://www.instagram.com/p/Cw2cly3IWfz/

Αλλά η Κάτια Δανδουλάκη, ήταν το trend της βραδιάς. Ακόμη και για το γεγονός πως εμφανιζόταν ως η μεγάλη κόρη του Γιώργου Κωνσταντίνου.

Καλές εντυπώσεις άφησαν και τα σκηνικά και η άριστη η ενδυματολογική προσέγγιση της προπολεμικής εποχής.

Στα μειονεκτήματα, η έλλειψη ρυθμού και ορισμένες εμβόλιμες σκηνές που ήταν περιττές (έγινε υπερανάλυση της κάθε οικογένειας των αδελφών Πανθέων) και δεν άφησαν το κοινό να γνωρίσει με ηρεμία και να ταυτιστεί με τα τηλεοπτικά πρόσωπα. Ελπίζουμε όταν θα αρχίσει να εξελίσσεται η διπλή ιστορία με τα μυστικά της οικογένειας και τον παράνομο έρωτα Κίτσου και Μάρμως να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν και οι δύο αυτές ιστορίες όπως θα δεις έχουν συνάφεια μεταξύ τους.

Οι τηλεθεατές όμως βρήκαν και μία νέα ηρωίδα για να αγαπήσουν την οποία και θα δούμε καλύτερα στο σημερινό επεισόδιο. Είναι η Έλενα Τοπαλίδου που θα κάνει τον ρόλο της δασκάλας Mιρέλλας, μίας μεταφυσική φυσιογνωμία που γνωρίζει καλά το μεγάλο μυστικό του Βλάση Πανθέου.

https://www.instagram.com/p/Cw7T2eBRUjI/

Η ηθοποιός και χορογράφος μας είναι γνωστή και ως η σύζυγος του ηθοποιού του Νίκου Κουρή.