Ο «Dumbledore» του Harry Potter έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών: Οι σκηνές του που αγαπήσαμε

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο «Dumbledore» του Harry Potter έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών: Οι σκηνές του που αγαπήσαμε

O Sir Michael Gambon ή αλλιώς «Dumbledore», όπως έγινε γνωστός, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών και οι fans του Harry Potter τον αποχαιρέτησαν για «δεύτερη φορά».

Τη θλίψη σε όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και μη, προκάλεσε σήμερα η είδηση πως ο ηθοποιός Michael Gambon, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Ο ηθοποιός που αγαπήθηκε μέσα από τις ταινίες του Harry Potter στον ρόλο του καθηγητή «Dumbledore»και η απώλειά του έκανε τους απανταχού fans του να νιώσουν ξανά εκείνο το συναίσθημα που είχαν νιώσει στην 7η ταινία με τίτλο «Ο Harry Potter και οι κλήροι του θανάτου», όταν σκοτώθηκε από τον καθηγητή Snape.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την οικογένειά του, η οποία έγραψε στην ανακοίνωσή της: «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Μάικλ πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο μετά από μια κρίση πνευμονίας, με τη σύζυγό του Άννα και τον γιο του Φέργκους πλάι του στο κρεβάτι του. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα υποστήριξης και την αγάπη σας».

Σύμφωνα με την Daily Mail, o ηθοποιός βρισκόταν στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας πνευμονίας κι εκεί κατέληξε.

Ποιος ήταν ο Michael Gambon

O ηθοποιός ανέλαβε τον ρόλο του καθηγητή «Dumbledore» στον Harry Potter, ύστερα από τον θάνατο του Richard Harris, ο οποίος είχε ενσαρκώσει τον ίδιο ρόλο στις δύο πρώτες ταινίες και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους fans των ταινιών.

Ο Michael Gambon, όμως ξεκίνησε την καριέρα του μαζί με τον Laurence Olivier ως ένα από τα αρχικά μέλη του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου και στα 60 χρόνια της καριέρας του είχε κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων τέσσερα βραβεία BAFTA, τρία Olivier και δύο βραβεία από το Screen Actors Guild. Είχε παίξει σε πολλές ταινίες όπως στο The King's Speech (2010), Quartet (2012), Victoria & Abdul (2017), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004) και Fantastic Mr. Fox (2009), ενώ ήταν και ένας εξαιρετικός ηθοποιός του θεάτρου.

Michael Gambon
attends the premiere of "Harry Potter and the Half Blood Prince", in New York, on Thursday, July 9, 2009. (AP Photo/Peter Kramer)

Είχε διπλή βρετανική και ιρλανδική υπηκοότητα και χρίστηκε ιππότης (sir) από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 1999 για την προσφορά του στη δραματική τέχνη.

Οι καλύτερες στιγμές του ως Dumbledore

Φυσικά, ο Sir Michael Gambon θα μείνει στην αιωνιότητα με τον ρολο του ως «Dumbledore» και κάποιες από τις στιγμές του δίπλα στον Harry Potter να μάχεται το κακό θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας.

https://www.instagram.com/p/CxvFJ6PIIq9/

Από πού να ξεκινήσουμε; Από τον τρόπο που συμβούλευε τον Harry Potter, από την εντυπωσιακή του έξοδο όταν πήγε να τον συλλάβει η Dolores Umbridge, από την φοβερή μονομαχία του με τον Voldemort ή από τη σκηνή του θανάτου του; Ο «Dumbledore» ήταν η «καρδιά» των ταινιών του Harry Potter και στο βίντεο πιο κάτω μπορείς να θυμηθείς μερικές από τις σκηνές που ξεχώρισαν.