Ο Harry Potter γίνεται τηλεοπτική σειρά και μάλλον και για πολλές σεζόν

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο Harry Potter γίνεται τηλεοπτική σειρά και μάλλον και για πολλές σεζόν

Η Warner Bros. ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία για τηλεοπτική σειρά Harry Potter.

Αν είσαι και εσύ λάτρης του Harry Potter και οι ταινίες, το spin-off, το έργο και το βιντεοπαιχνίδι δεν σου φτάνουν, τότε σου έχουμε καλά νέα. Η Warner Bros. φέρεται να κλείνει συμφωνία για την παραγωγή μιας νέας σειράς βασισμένης στον υπερλατρεμένο μαγικό κόσμο.

Η Moana γίνεται live-action με συμπρωταγωνιστή αυτόν που όλοι περιμένουμε

Ποτέ δεν είναι αρκετός ο κόσμος του Harry Potter

Σύμφωνα με το Bloomberg, η νέα σειρά προορίζεται για το HBO Max, την streaming υπηρεσία της WarnerMedia, με την εταιρεία να ετοιμάζεται για αναδιαμόρφωση. Μάλιστα, στα πλαίσια της νέας ονομασίας σε Warner Bros. Discovery και της ενσωμάτωσης των HBO Max και Discovery+, η εταιρεία ετοιμάζει παρουσίαση για τους επενδυτές και το κοινό στις 12 Απριλίου με το νέο της περιεχόμενο.

https://www.instagram.com/p/CqgNFuFobyN

Όπως αναφέρει το μέσο, η σειρά δεν θα είναι κάποιο spin-off, όπως οι ταινίες Fantastic Beasts, αλλά θα βασίζεται απευθείας στην αρχική πηγή, με την κάθε σεζόν να αφορά το κάθε ένα βιβλίο. Αν αυτό αληθεύει, σημαίνει ότι η Warner στοχεύει σε μια μακροπρόθεσμη επένδυση με σκοπό η τηλεοπτική ιστορία να κρατάει για αρκετές σεζόν. Η J.K.Rowling, δημιουργός του κόσμους και συγγραφέας των 7 βιβλίων της σειράς, θα εμπλακεί δημιουργικά στη σειρά ως έναν βαθμό, αλλά δεν φαίνεται να έχει τα ηνία του δημιουργού της σειράς ή να αναλάβει χρέη showrunner.

The boy who lived θα συνεχίσει για πάντα να ζει

Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες της νέας σειράς, είναι σαφές ότι η Warner Bros. θέλει να εκμεταλλευτεί και πάλι τη μεγάλη δημοτικότητα του franchise του Harry Potter. Με το τοπίο του streaming να είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, η αποκλειστικότητα ενός μεγάλου τίτλου όπως το Harry Potter στο HBO Max θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για την πλατφόρμα.

Η είδηση για μια τέτοια νέα σειρά για το HBO Max εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης τάσης των υπηρεσιών streaming να επενδύουν σημαντικά σε πρωτότυπο περιεχόμενο για να προσελκύσουν συνδρομητές. Η Disney+ έχει βρει επιτυχία με τις σειρές Star Wars και Marvel, ενώ το Netflix έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από προσαρμογές δημοφιλών βιβλίων και κόμικς, όπως και το Amazon με τον κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Lord of the Rings:Η Warner Bros ετοιμάζει επιστροφή στην Middle Earth και δεν ξέρουμε τι να νιώσουμε

Τα Χάρι Πότερ έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία για την Warner Bros. από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας, "Harry Potter and the Philosopher's Stone" (Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος), το 2001. Η σειρά των οκτώ ταινιών απέφερε πάνω από 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, με το franchise να συνεχίζει να είναι δημοφιλές και να γεννά νέο περιεχόμενο, όπως το θεατρικό έργο "Harry Potter and the Cursed Child" και η spin-off prequel σειρά ταινιών Fantastic Beasts και πιο πρόσφατα το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι "Hogwarts Legacy".