Όταν ο Άλκης Κούρκουλος μίλησε για τη νονά του & μεγάλη ντάμα του κινηματογράφου, Μαίρη Χρονοπούλου

Όταν ο Άλκης Κούρκουλος μίλησε για τη νονά του & μεγάλη ντάμα του κινηματογράφου, Μαίρη Χρονοπούλου
Instagram

«Ήταν νονά με όλη τη σημασία της λέξης, με τις λαμπάδες της. Είχα την τύχη να παίξω και μαζί της. Αυτό που θα σας πω είναι μια γλυκιά ανάμνηση από τη Μαίρη. Είχα πάει να κοιμηθώ στο σπίτι της. Και πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου να τσεκάρει και της είπε ότι τα παιδιά κοιμούνται. Και μετά μας λέει "παιδιά πάμε". Ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε μπουάτ».

Αν η ρεμπέτικη δημιουργία «Ντερμπεντέρισσα» του Βασίλη Τσιτσάνη που συνδέθηκε με ονόματα όπως αυτά των Μάρκου Βαρβακάρη και Στέλλας Χασκίλ και στα αυτιά μας ηχεί με τη φωνή της Μαρινέλλας είχε μορφή θα ήταν σίγουρα αυτή της Μαίρης Χρονοπούλου. Το «είμ' εγώ γυναίκα φίνα, ντερμπεντέρισσα που τους άντρες σαν τα ζάρια τους μπεγλέρισα», είναι στίχοι που ταιριάζουν απόλυτα σε μια αντισυμβατική ντάμα του ελληνικού κινηματογράφου που δεν «λύγιζε» παρά τις πολλές ατυχίες που έριξαν την ποιότητα της ζωής της για αρκετά χρόνια. Το επίπεδό της, όμως, δεν «έπεσε» ποτέ και η είδηση του θανάτου της την Παρασκευή (6/10) σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

«Έφυγε» από τη ζωή η Μαίρη Χρονοπούλου, η μεγάλη ντάμα του ελληνικού κινηματογράφου

Μαίρη Χρονοπούλου: Η τελευταία της μεγάλη συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω»

Η Μαίρη Χρονοπούλου δεν μιλούσε συχνά, όταν το έκανε όμως οι διηγήσεις της ήταν πάντα εντυπωσιακές. Η τελευταία της μεγάλη συνέντευξη ήταν τον Μάρτιο του 2022 στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μεταξύ αυτών που μίλησαν τότε για τη ντάμα του ελληνικού κινηματογράφου ήταν και ο βαφτισιμιός της Άλκης Κούρκουλος, ο οποίος αναφέρθηκε με πολύ τρυφερά για τη νονά του κάνοντάς τη να συγκινηθεί.

Είχε φανεί από πέρυσι η τεράστια εκτίμηση του Τσαφούλια στη Μαίρη Χρονοπούλου- Όλα τα λόγια «μάθημα»

kourkoulos-xronopoulou.jpg

«Ήταν νονά με όλη τη σημασία της λέξης, με τις λαμπάδες της. Είχα την τύχη να παίξω και μαζί της. Αυτό που θα σας πω είναι μια γλυκιά ανάμνηση από τη Μαίρη. Είχα πάει να κοιμηθώ στο σπίτι της. Και πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου να τσεκάρει και της είπε ότι τα παιδιά κοιμούνται. Και μετά μας λέει "παιδιά πάμε". Ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε μπουάτ και είδα τον Πουλόπουλο να τραγουδάει», είχε πει ανάμεσα σε άλλα ο ηθοποιός προκαλώντας τη συγκίνηση της Μαίρης Χρονοπούλου η οποία αναφέρθηκε και στη στενή φιλία που είχε με τον πατέρα του, Νίκο Κούρκουλο.

«Ήταν ο αδελφός που δεν είχα. Η οικογένεια που δεν είχα. Πάντα μαζί. Με φρόντιζε. Είναι η πιο ισχυρή παρουσία που είχα στη ζωή μου. Είμαι ορφανή ακόμα. Ήταν το παν για μένα».

Η ηθοποιός είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον γιο του αείμνηστου, παλιού καλού της φίλου, Νίκου Κούρκουλου. Αξίζει να αναφέρουμε πως η οικογένεια του Άλκη έχει βυθιστεί στο πένθος με τον ίδιο να μην έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποια ανάρτηση στα social media για την απώλεια της αγαπημένης του νονάς.

Βίντεο με άγνωστες ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή της μεγάλης ηθοποιού