Το «αντίο» της Ράντου στον Αίαντα Μανθόπουλο μάς θύμισε όλες τις απώλειες του Κωνσταντίνου & Ελένης

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το «αντίο» της Ράντου στον Αίαντα Μανθόπουλο μάς θύμισε όλες τις απώλειες του Κωνσταντίνου & Ελένης

«Η παρέα όλο και λιγοστεύει» έγραψε η Ελένη Ράντου για τον Αίαντα Μανθόπουλο που είχαν συνεργαστεί στο «Κωνσταντίνου κι Ελένης» θυμίζοντάς μας άλλους 13 ηθοποιούς που έπαιξαν στη σειρά και δεν βρίσκονται στη ζωή.

Ο θάνατος του Αίαντα Μανθόπουλου, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη, σκόρπισε θλίψη τόσο στο κοινό που τον είχε παρακολουθήσει στους διάφορους ρόλους του όσο και στους συναδέλφους του.

201211201400010.0048_EANTAS_MANTHOPOYLOS_19112012.jpg

Το «αντίο» της Ελένης Ράντου

Μία από τις ηθοποιούς που είχε συνεργαστεί και τον «αποχαιρέτησε» δημόσια ήταν και η Ελένη Ράντου. Οι δυο τους είχαν βρεθεί σε ένα από τα επεισόδια του «Κωνσταντίνου κι Ελένης», μιας και οι εναλλασσόμενοι guest ρόλοι ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά της σειράς, που προβλήθηκε τις σεζόν 1998 - 2000 και 25 χρόνια μετά συνεχίζει να προβάλλεται μέσω των επαναλήψεων.

Η Ελένη Ράνου λοιπόν, έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook τα εξής για την απώλεια του συναδέλφου της: «Καλό σου ταξίδι στο φως αγαπημένε μας. Πρόωρα μας έφυγες... Η παρέα όλο και λιγοστεύει...».

393781258_347326614529177_1954371362128551610_n.jpg

Και με τα τελευταία λόγια της για την «παρέα που μεγαλώνει» θυμηθήκαμε και κάποιους άλλους ηθοποιούς που πέρασαν από τη σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά, αφήνοντας το δικό τους στίγμα και πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή.

Εβελίνα Παπούλια: Aποχαιρέτησε τον Αίαντα Μανθόπουλο με μια φωτογραφία από την εποχή των «Δυο Ξένων»

13 ηθοποιοί του Κωνσταντίνου κι Ελένης που δεν βρίσκονται στη ζωή

H αλήθεια είναι πως η λίστα είναι μεγάλη με 14 - πλέον - ηθοποιούς να έχουν φύγει από τη ζωή. Βέβαια έχουν περάσει πολλά χρόνια από την αρχική προβολή της σειράς κι όπως θα δεις κάποιοι από τους ηθοποιούς που συμμετείχαν βρίσκονταν ήδη σε προχωρημένη ηλικία. Χρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Βελέντζας που υποδυόταν τον πατέρα της Ματίνας Μανταρινάκη αλλά και οι Μίμης Θειόπουλος και Σπύρος Λασκαρίδης. Ο πρώτος υποδυόταν τον συμβολαιογράφο του πολυπόθητου νεοκλασικού στο Μαρούσι και ο δεύτερος τον «θείο» που πέθανε και άφησε το σπίτι στον «Κωνσταντίνο» και την «Ελένη». Και ο Γιάννης Φύριος, όμως που υποδυόταν τον ηλικιωμένο κύριο στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν οι πρωταγωνιστές της σειράςμετά από τρακάρισμα, απεβίωσε το 2007 σε ηλικία 93 ετών.

Από τους πιο χαρακτηριστικούς guest ρόλους ήταν και αυτός του ξαδέλφου του «Κωνσταντίνου Κατακουζηνού» αλλά και ο σκηνοθέτης που ήθελε να ανεβάσει τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα με πρωταγωνιστές τον «Κωνσταντίνο» και την «Ελένη». Ο Χρήστος Ευθυμίου, λοιπόν και ο Σωτήρης Βάγιας έφυγαν από τη ζωή, ο πρώτος το 2008 μετά από μάχη με τον καρκίνο και ο δεύτερος το 2014 μετά από έμφραγμα.

Επίσης, ο Άρτο Απαρτιάν που υποδύθηκε τον Νάσο, τον ροκά από την Αυστραλία με τον οποίο αλληλογραφούσε η «Ελένη Βλαχάκη» έφυγε από τη ζωή το 2010 μετά από έμφραγμα αλλά και η Έφη Τσαμποδήμου ή αλλιώς η Ξένια, η παλιά συμμαθήτρια της «Ελένης Βλαχάκη», πέθανε το 2015 κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Και ο Απόστολος Σουγκλάκος, όμως που εμφανίστηκε σαν τον βοηθό του κρεοπώλη Κρητικού που «έψαχνε» εκδίκηση από τον «Κωνσταντίνο» έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2006, όπως και η Ντόρα Σιμοπούλου που είχε εμφανιστεί στο ίδιο επεισόδιο πέθανε το 2016, στα 75 της χρόνια.

Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου που έκαναν quest στη σειρά, έχουν φύγει από τη ζωή η Μάρθα Καραγιάννη (υποδυόταν τη Φωφώ τη μαμά της Ελένης) και ο Ανδρέας Ντούζος (υποδυόταν τον θείο του Κωνσταντίνου από το Παρίσι).

Πιο πρόσφατη ήταν και η απώλεια του Ηλία Ζερβού τον Οκτώβριο του 2022. Ο ηθοποιός, υποδυόταν τον Νίκο Γρέβια, τον δικηγόρο του «Κωνσταντίνου».

nikow-grevias.jpg