Σαρλότ Κασιράγκι: «Η ιππασία είναι ένα μεγάλο πάθος στη ζωή μου, αλλά δεν είναι το μόνο»

Σαρλότ Κασιράγκι: «Η ιππασία είναι ένα μεγάλο πάθος στη ζωή μου, αλλά δεν είναι το μόνο»

Η Σαρλότ Κασιράγκι, κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνα του Μονακό μιλά για το πάθος της, την ιππασία και για τις σπουδές της

«Η ιππασία είναι ένα μεγάλο πάθος στην ζωή μου, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Σπούδασα Λογοτεχνία και Φιλοσοφία για αρκετά χρόνια, γεγονός που με κάνει να νιώθω ισορροπημένη. Όταν ξεκίνησα ξανά την ιππασία, δεν φανταζόμουν πως θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου» είπε χαρακτηριστικά.
Τι την εξιτάρει στο συγκεκριμένο σπορ; «Πρόκειται για ένα σπορ που κυρίως μας διδάσκει να είμαστε ταπεινοί. Ωστόσο μας κάνει να αντιληφθούμε πως δεν είναι δυνατόν να είμαστε πάντα στην πρώτη θέση…». Μάλιστα τόνισε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της χωρίς τα άλογα. «Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς αυτά. Άρα, δεν είναι μια φάση στη ζωή μου που θα περάσει. Ένα άλογο έχει την δύναμη και την ικανότητα να σε πάει μακριά, αλλά και να σε κρατήσει στο έδαφος».
Όσο για τα συναισθήματα που της προκαλεί το άθλημα είναι πολλά. «Είναι συναρπαστικό το γεγονός πως πρέπει να ανταποκριθώ σε τόσες προκλήσεις καθημερινά. Τα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει κανείς όταν συναγωνίζεται τους αντιπάλους του με ένα άλογο δεν συγκρίνονται. Το θάρρος, η διαίσθηση και η ευαισθησία χρειάζονται προκειμένου ένας αθλητής να φέρει σε πέρας την κάθε δοκιμασία»