Η Ελένη Φουρέιρα θέλησε να δώσει ένα μήνυμα για την «ειρήνη» αλλά η ανάρτησή της παρερμηνεύτηκε

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Ελένη Φουρέιρα θέλησε να δώσει ένα μήνυμα για την «ειρήνη» αλλά η ανάρτησή της παρερμηνεύτηκε

Δεν δέχτηκε μόνο η Gigi Hadid αρνητικά σχόλια για ανάρτησή της σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ - Παλαιστίνης αλλά κι η Ελένη Φουρέιρα, η οποία εξήγησε τι ήθελε να «πει».

Η Ελένη Φουρέιρα την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου αναδημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram, από την συναυλία της Madonna στο Λονδίνο, στο οποίο η Χολιγουντιανή σταρ θέλησε να αναφερθεί στον πόλεμο Ισραήλ - Παλαιστίνης αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο με διάφορα δυσάρεστα γεγονότα να γίνονται γνωστά κάθε ώρα.

https://www.instagram.com/reel/CyjPEFiLX7-/

«Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή θα ήταν ανεύθυνο να μην πω κάτι. Αυτό που συμβαίνει τώρα μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ είναι προφανώς τραγικό, κανένας δεν θέλει να βλέπει τι συμβαίνει, άνοιξα τα social media και μου ήρθε ναυτία, παιδιά να πέφτουν θύματα απαγωγής, μωρά να αποκεφαλίζονται, παιδιά να πυροβολούνται και να σκοτώνονται, τι στον π****ο συμβαίνει στον κόσμο, πώς μπορούν οι άνθρωποι να είναι τόσο σκληροί ο ένας με τον άλλον; Και γίνεται όλο και χειρότερο και με τρομάζει, τα παιδιά του κόσμου ανήκουν σε όλους μας, κάθε ένα από αυτά, δεν με νοιάζει από πού προέρχονται, τι φοράνε, ποιο είναι το χρώμα της επιδερμίδας τους, τα παιδιά είναι δικά μας και είμαστε υπεύθυνοι για αυτά. Χτες ένα εξάχρονο αγοράκι μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο Σικάγο επειδή ήταν μουσουλμάνος. Ήταν ένα έγκλημα μίσους. Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι, να μη χάνουμε την ανθρωπιά μας» λέει στο απόσπασμα η Madonna ενώ καταλήγει λέγοντας: «Κανένας πολιτικός, κανένας νόμος, καμία κύρωση, καμία κατάκτηση ή στέρηση γης… εμείς, με τη συνείδησή μας, μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον γ***ημένο κόσμο».

Η παρεξήγηση της Ελένης Φουρέιρα με τους fans της από το Ισραήλ

Mπορεί το παραπάνω βίντεο με τη Madonna να δέχτηκε πολλά θετικά σχόλια από τους δικούς της followers, όσον αφορά τους followers της Ελένης Φουρέιρα όμως, φαίνεται πως δεν είχαν την ίδια ανταπόκριση, αφού πολλοί fans της από το Ισραήλ φαίνεται να παρεξήγησαν το μήνυμα που ήθελε να μεταφέρει με αυτήν την αναδημοσίευση, στέλνοντάς της διάφορα μηνύματα. Έτσι, η ίδια θέλησε με ένα κείμενό της να τοποθετηθεί και να πει ακριβώς αυτό που ήθελε να τονίσει με το βίντεο που δημοσίευσε, δηλαδή το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

«Κατακλυσμένη από τις συνταρακτικές εικόνες που βλέπω στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες έκανα repost ένα μήνυμα που παρεξηγήθηκε αρκετά από πολλούς Ισραηλινούς φίλους μου. Αυτό που ήθελα πάντα να τονίσω είναι πως αυτό που με συνθλίβει περισσότερο είναι να βλέπω παιδιά να τα απαγάγουν, να τα βασανίζουν και να τα σκοτώνουν. Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να αισθανόμαστε το ίδιο άσχετα από την εθνικότητά μας. Είμαι ενάντια στην οποιαδήποτε πράξη τρομοκρατίας. Τις τελευταίες δυο βδομάδες υπάρχει μόνο ένα πράγμα για το οποίο προσεύχομαι: την ΕΙΡΗΝΗ» έγραψε η pop τραγουδίστρια στην ανάρτησή της.

394249361_652840796992077_5819341909640205279_n.jpg

Kylie Jenner, Justin Bieber και Gigi Hadid δέχτηκαν και αυτοί αρνητικά σχόλια για αναρτήσεις τους

Δεν είναι μόνο η Ελένη Φουρέιρα που δέχτηκε - όπως καταλάβαμε - επικριτικά σχόλια για την ανάρτησή της αλλά κι άλλοι καλλιτέχνες και μάλιστα διεθνούς βεληνεκούς.

Η Kylie Jenner, για παράδειγμα, είχε κάνει μια ανάρτηση για τον πόλεμο Ισραήλ - Παλαιστίνης, αναδημοσιεύοντας μια εικόνα που είχε την σημαία του Ισραήλ κι έγραφε «Τώρα και πάντα στεκόμαστε με τον λαό του Ισραήλ!». Η ίδια μάλιστα - παρότι είναι κολλητή με την Bella Hadid που έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη - είχε γράψει συμπληρωματικά και στην λεζάντα της ανάρτησής της «Μοιραστείτε το αν στέκεστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ καθώς αντιμετωπίζει μια από τις πιο τρομακτικές καταστάσεις εδώ και πολλά χρόνια».

jenner.jpeg

Η Kylie ωστόσο, κατέβασε την ανάρτηση αυτή άμεσα, αφού τα σχόλιά της γέμισαν με παλαιστινιακές σημαίες και σχόλια του τύπου «Η Kylie Jenner δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης» ή «Αυτή τη στιγμή οι διασημότητες θα πρέπει να καταδικάζουν μόνο τα εγκλήματα πολέμου που συμβαίνουν και από τις δύο πλευρές». Από τότε παραμένει «σιωπηλή» ως προς το θέμα του πολέμου.

Ο Justin Bieber έκανε επίσης μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram, δημοσιεύοντας μια εικόνα από την κατεστραμμένη Λωρίδα της Γάζας, γράφοντας όμως, «Προσευχηθείτε για το Ισραήλ». Αυτό εξόργισε τους fans του οι οποίοι σχολίασαν την ανάρτηση αυτή γράφοντας «Άλλο ένα παράδειγμα διασημοτήτων που δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα και αναδημοσιεύουν το πρώτο πράγμα που βλέπουν» ή «Οι διάσημοι είναι τόσο άσχετοι που είναι πραγματικά ντροπιαστικό». Ο γνωστός τραγουδιστής αφαίρεσε από το Instagram του αυτή την ανάρτηση και δημοσίευσε ξανά μόνο το μήνυμά χωρίς την φωτογραφία.

Τα μηνύματα που δέχεται από την άλλη η Gigi Hadid έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο με το νεαρό μοντέλο να δέχεται τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της απειλές για τη ζωή τους. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μάλιστα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, τα μηνύματα αυτά δεν έμειναν μόνο στα social media και στα emails των Hadid αλλά έφτασαν και στα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτό έχει ανησυχήσει όλη την οικογένεια με τον πατέρα του μοντέλου να λέγεται πως σκέφτεται να απευθυνθεί στο FBI για βοήθεια. Τι συνέβη όμως, και τα πράγματα έφτασαν ως εκεί;

Η Gigi Hadid έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη λόγω του πατέρα της Mohamed Hadid. Έτσι, εκείνη αναδημοσίευσε πρόσφατα στα social media της ένα γραφικό για τον πόλεμο που έγραφε: «Δεν υπάρχει τίποτα εβραϊκό στη μεταχείριση των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κυβέρνηση. Η καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης δεν είναι αντισημιτική και η υποστήριξη των Παλαιστινίων δεν είναι υποστήριξη της Χαμάς».

Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στον επίσημο λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ στο Instagram, το οποίο αναδημοσίευσε το μήνυμα του μοντέλου δίνοντας τη δική του απάντηση, η οποία ήταν: «@gigihadid έχεις κοιμηθεί την τελευταία εβδομάδα; Ή μήπως είσαι μια χαρά που κάνεις τα στραβά μάτια για τα εβραϊκά μωρά που σφαγιάζονται στα σπίτια τους; Η σιωπή σας ήταν πολύ ξεκάθαρη για το ποια είναι η θέση σας. Σας βλέπουμε».

israel2.webp

Πάντως το μοντέλο πριν από αυτήν της την ανάρτηση είχε γράψει ένα άλλο κείμενο στο οποίο καταδίκαζε την τρομοκρατία απ' όπου κι αν προέρχεται. Σε εκείνη την ανάρτησή της, ωστόσο τα σχόλια ήταν απενεργοποιημένα. Πάντως στο κείμενό της έγραφε: «Νιώθω βαθιά ενσυναίσθηση και σπαραγμό καρδιάς για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που φέρω καθημερινά. Νιώθω επίσης και ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου και θέλω να το ξεκαθαρίσω όπως έχω κάνει και προηγουμένως: Μολονότι έχω όνειρα και ελπίδες για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει να συμβεί κακό σε κάποιον Εβραίο. Η τρομοκρατία εις βάρος αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν ωφελεί το κίνημα "Ελεύθερη Παλαιστίνη"».

https://www.instagram.com/p/CyO02BeObTy/

Σε τέτοιες καταστάσεις το μήνυμα που πρέπει να κυριαρχεί είναι πως η ειρήνη είναι το υπέρτατο αγαθό, ενώ κάθε πράξη βίας δεν θα πρέπει να δικαιολογείτε από κανέναν και για κανέναν λόγο.