Η Μαρία Ηλιάκη μέσα από το πάθημά της κατάλαβε κάτι σπουδαίο για το πώς συμπεριφέρεσαι σ' ένα γονιό

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Μαρία Ηλιάκη μέσα από το πάθημά της κατάλαβε κάτι σπουδαίο για το πώς συμπεριφέρεσαι σ' ένα γονιό

Η Μαρία Ηλιάκη μίλησε για την άβολη στιγμή που είχε ως μαμά προς άλλη μαμά θέλοντας να τονίσει πως ο κάθε γονιός μεγαλώνει όπως θέλει το παιδί του.

Η Μαρία Ηλιάκη μοιράζεται πολύ συχνά στα social media της τις στιγμές που περνάει με την 2χρονη Κατερίνα - την κόρη που απέκτησε με τον Στέλιο Μανουσάκη - όπως και τις σκέψεις που κάνει σε σχέση με τη μητρότητα αλλά και ανησυχίες ή απορίες που μπορεί να έχει. Αυτή την φορά ωστόσο, θέλησε να εξομολογηθεί στους διαδικτυακούς της φίλους μια άβολη στιγμή που είχε με μια φίλη της, επίσης μαμά.

Ο κάθε γονιός πρέπει να μεγαλώνει όπως θέλει το παιδί του

Όπως ανέφερε η παρουσιάστρια στα Ιnstagram stories που ανέβασε, ένα πράγμα που δεν της αρέσει καθόλου είναι όταν ένας άλλος γονιός που μπορεί να έχει ένα μεγαλύτερο παιδάκι από την Κατερίνα ή να έχει δύο παιδάκια, παρεμβαίνει - χωρίς η ίδια να του ζητήσει κάποια συμβουλή - «σχολιάζοντας» κάτι για το μεγάλωμα της κόρης της.

Με εκνευρίζει πάρα πολύ όταν κάποιος άλλος γονιός, που έχει μεγαλώσει ένα παιδί, δύο παιδιά αισθάνεται ότι τα ξέρει όλα και μου κάνει κάποια υπόδειξη - παρατήρηση - οτιδήποτε χωρίς να τον ρωτήσω.

Έφερε λοιπόν, ένα παράδειγμα λέγοντας πως κάποια στιγμή ένας πολύ γνωστός της άνθρωπος είδε την Κατερίνα - η οποία ακόμα φορούσε πάνα - και της είπε ότι είναι μεγάλη για να την φοράει. Εκείνη την ώρα η Μαρία Ηλιάκη παραδέχτηκε πως εκνευρίστηκε πολύ, ωστόσο στη συνέχεια εξομολογήθηκε πως κι εκείνη έτυχε να το κάνει σε μια φίλη της - που το παιδάκι της δεν είχε κόψει την πιπίλα - τελείως ασυναίσθητα, γι' αυτό και κατευθείαν της ζήτησε «συγγνώμη».

«Έκανα αυτό που δεν μου αρέσει να μου κάνουν» είπε η Μαρία Ηλιάκη για να καταλήξει στο τέλος να λέει πως δεν είχε δικαίωμα να κάνει αυτή την παρατήρηση για το παιδί της φίλης της και κανείς δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό προς κάποιο γονιό γιατί τον φέρνει σε πολύ δύσκολη και χωρίς λόγο απολογητική θέση, όπως ήρθε κι αυτή όταν αντίστοιχα ο γνωστός της μίλησε για την Κατερίνα.

Κάθε γονιός είναι ελεύθερος να αποφασίσει τον τρόπο που θέλει να μεγαλώσει το παιδί του και η Μαρία Ηλιάκη πέρα από την άβολη στιγμή που είχε, το γνωρίζει πολύ καλά.

Άλλωστε, σε ανάρτησή της τους πρώτους μήνες του ερχομού της κόρης της η παρουσιάστρια είχε αναφέρει τις σκέψεις της για τη μητρότητα, στις οποίες «αποτυπωνόταν» και αυτό που ανέφερε στα stories της πιο πάνω: «Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι.. . δεν υπάρχει Οδηγός Του Καλού Γονιού υπάρχει όμως το ένστικτο και αργότερα η εμπειρία που είναι πολύ σπουδαίος δάσκαλος. Αν έχεις γίνει γονιός για πρώτη φορά προσπάθησε να μην ασκείς μεγάλη πίεση στον εαυτό σου…είναι πολλά αυτά που θα ακούσεις, πολλές οι γνώμες και ακόμη περισσότερες οι συμβουλές. Τα προγράμματα των άλλων είναι υπέροχα μπορεί όμως να μην ταιριάζουν σε σένα και το μωρό σου. Και να θυμάσαι πως αν νιώσεις ένα βάρος να σε λυγίζει γιατί είναι όλα πρωτόγνωρα και δύσκολα στην αρχή…πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου…κλάψε, φώναξε ζητά βοήθεια κ να είσαι πάντα επιεικής με σένα ..Πες «χρειάζομαι ένα λεπτό» και πάρε το! Θυμήσου ότι είσαι άνθρωπος και κανείς ό,τι καλύτερο μπορείς».