Beyonce και Kate Middleton είναι μόνο 2 από τους 10 πιο «καλοσυνάτους» ανθρώπους για το 2023

Γεωργία Βλαχοπούλου
Beyonce και Kate Middleton είναι μόνο 2 από τους 10 πιο «καλοσυνάτους» ανθρώπους για το 2023

Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης σήμερα και το περιοδικό Hello! δημοσίευσε τη λίστα με τις προσωπικότητες που διαδίδουν την θετικότητα και την καλοσύνη για το 2023.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 13 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης. Με αφορμή αυτό το γεγονός για τέταρτη φορά το περιοδικό Hello! δημοσίευσε μια λίστα με διάφορες προσωπικότητες που παγκοσμίως διοχετεύουν την ευγενική τους φύση για να βοηθήσουν παιδιά και νέους. Ανάμεσα στα 10 ονόματα της λίστας θα δεις παρακάτω πως υπάρχουν από Πρίγκιπες μέχρι τραγουδιστές και ηθοποιοί, με έναν κοινό στόχο όμως, το ότι προωθούν το κοινό καλό.

Aς δούμε όμως ποιες είναι αυτές οι προσωπικότητες.

Kate Middleton

Κατά την τελευταία δεκαετία, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει βάλει ως αποστολή της να επικεντρωθεί στα παιδιά της πρώιμης ηλικίας, δηλαδή στην ηλικιακή ομάδα κάτω των πέντε ετών. Η Κate έχει αναφέρει ότι θέλει να βοηθήσει και να υποστηρίξει τα παιδιά, μέσα από το αξίωμα που έχει. Η μητέρα του πρίγκιπα George, της πριγκίπισσας Charlotte και του πρίγκιπα Louis παραδέχτηκε ότι το πάθος της για τα μικρά παιδιά δεν πηγάζει μόνο από το ότι είναι η ίδια γονιός, αλλά κι επειδή υποστηρίζει πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες στη μετέπειτα ζωή τους, όπως η έλλειψη στέγης, ο εθισμός και η κακή ψυχική υγεία, συχνά βασίζονται σε μια δύσκολη παιδική ηλικία. Η Πριγκίπισσα έριξε το φως στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου για να αποδείξει ότι δίνοντας στα νεότερα μέλη της κοινωνίας ένα υγιές και χαρούμενο ξεκίνημα στη ζωή, μπορούμε να αποτρέψουμε μελλοντικά προβλήματα στην ενήλικη.

Snapinsta.app_387721540_718462666973757_8513922419785131702_n_1080.jpg

https://www.instagram.com/p/CyQh8N2sRNZ/?img_index=1

Η δέσμευσή της για τα παιδιά οδήγησε στη δημιουργία του The Royal Foundation Centre for Early Childhood τον Ιούνιο του 2021, το οποίο εστιάζει στην έρευνα και στην αλλαγή στον τομέα των πρώτων χρόνων. Τον Ιανουάριο, μέσω του Κέντρου, ξεκίνησε το Shaping Us, μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης αφιερωμένη στη σημασία αυτών των πρώτων ετών. «Ο τρόπος που εξελισσόμαστε, μέσα από τις εμπειρίες, τις σχέσεις και το περιβάλλον μας κατά την πρώιμη παιδική μας ηλικία, διαμορφώνει θεμελιωδώς όλη μας τη ζωή», είπε η Κate για να συνεχίσει λέγοντας «Αυτά είναι τα πιο προληπτικά χρόνια. Εστιάζοντας τον συλλογικό μας χρόνο, την ενέργεια και τους πόρους για να οικοδομήσουμε έναν υποστηρικτικό, καλλιεργητικό κόσμο γύρω από τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας και όσους τα φροντίζουν, μπορούμε να κάνουμε τεράστια διαφορά στην υγεία και την ευτυχία των γενεών να έρθω».

Πολύ πριν από αυτά βέβαια, η Kate Middleton στήριζε και αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις που αφορούσαν παιδιά.

Πρίγκιπας Harry

Ο Πρίγκιπας Harry είχε πάντα μια φυσική σχέση με τα παιδιά, και μέσω των βασιλικών του υποστηρικτών και του φιλανθρωπικού του έργου, έχει στηρίξει εδώ και αρκετό καιρό μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων για παιδιά. Ο ίδιος, είναι ο προστάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης WellChild εδώ και 16 χρόνια, μιας οργάνωσης που βοηθάει τα άρρωστα παιδιά και στηρίζει τις οικογένειές τους.

Snapinsta.app_182931291_806151810336044_5593194601633550904_n_1080.jpg

https://www.instagram.com/p/COptZ-8grB0/

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής οργάνωσης ο Πρίγκιπας Harry έχει αφιερώσει πολύ χρόνο για να βρεθεί και να γνωρίσει τις οικογένειες στα σπίτια τους ή το νοσοκομείο και πάντα είναι αρκετά γενναιόδωρος όταν η WellChild προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για τις ανάγκες των οικογενειών. Πρόσφατα έκανε μια γενναιόδωρη προσωπική δωρεά στο WellChild από τα έσοδα του βιβλίου του, μάλιστα.

Βeyonce

Μπορεί να γνωρίζεις καλά την Παγκόσμια Περιοδεία της Beyoncé με τίτλο Renaissance World Tour, αλλά γνωρίζεις την ιδιαίτερη φιλανθρωπική σημασία πίσω από αυτήν; Η Beyoncé ίδρυσε τη φιλανθρωπική της οργάνωση, το BeyGOOD Foundation το 2013 και ο οργανισμός την τελευταία δεκαετία έχει βοηθήσει μέσω της χρηματοδότησης την εκπαίδευση, την ασφάλεια στέγασης και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των παιδιών. Αυτό το καλοκαίρι, η φιλανθρωπική οργάνωση ανακοίνωσε το Ταμείο Υποτροφιών του Renaissance που χορηγεί 1 εκατομμύριο δολάρια σε δέκα κολέγια και πανεπιστήμια σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την εκπαίδευση.

Εκατό φοιτητές από τη Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας του Detroit, το Jackson State University και άλλοι πρόκειται να λάβουν υποτροφίες $10.000. Εκτός από τους φοιτητές, η Beyoncé έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια για να βοηθήσει μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του νιγηριανού εστιατορίου τάπας Chuku's με έδρα την Totenam.

Malala Yousafzai

Η Mαλάλα Γιουσαφζάι δεν είναι η μέση 26χρονη κοπέλα. Είναι η νεότερη βραβευμένη με Νόμπελ στον κόσμο έχει αφιερώσει τη ζωή της στον αγώνα για πρόσβαση στην εκπαίδευση και ισότητα για τα κορίτσια.

https://www.instagram.com/p/CumNA2qO_dH/

Αφού έπεσε θύμα μιας στοχευμένης επίθεσης με όπλο από Ταλιμπάν όταν ήταν μόλις 15 ετών, η Μαλάλα δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα της για να εξασφαλίσει ότι κάθε κορίτσι μπορεί να πάει σχολείο. Το Malala Fund Girl's Programme, μέρος της ομώνυμης φιλανθρωπικής του οργάνωσης που είναι αφιερωμένη στο να δώσει σε κάθε κορίτσι την ευκαιρία να επιτύχει ένα μέλλον που επιλέγει, πρόσφατα δώρισε 1,2 εκατομμύρια λίρες σε νέες απεριόριστες επιχορηγήσεις σε 23 κινήματα, ομάδες και οργανώσεις υπό την ηγεσία των φεμινιστών που εργάζονται για τα δικαιώματα των κοριτσιών και την εκπαίδευση.

Natalie Dormer

Η ηθοποιός και παραγωγός Natalie Dormer είναι μάλλον περισσότερο γνωστή για το ρόλο της Margaery Tyrell στο Game of Thrones και της Cressida στους The Hunger Games. Η παραγωγός και σταρ του θεάτρου αφιερώνει επίσης τον χρόνο της στην υποστήριξη των νέων μέσω του Childline και του ευρύτερου έργου του NSPCC.

Snapinsta.app_365490133_1373476163383372_6104682739863654693_n_1080.jpg

https://www.instagram.com/p/CvjyCwarFfv/

Η ίδια που είναι και μητέρα ενός παιδιού, διορίστηκε ως Πρέσβειρα του NSPCC για το Childline το 2019, μετά από χρόνια υποστήριξης του έργου της φιλανθρωπικής οργάνωσης τρέχοντας μαραθώνιους, συγκεντρώνοντας κεφάλαια, συμμετέχοντας σε εκστρατείες, φιλοξενώντας εκδηλώσεις και πολλά άλλα. Έκτοτε, η συμμετοχή της συνέχισε να αυξάνεται για την υποστήριξη της Childline και της εστίασης του NSPCC στην ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, ειδικότερα.

Myleene Klass

Η μουσικός Myleene Klass έγινε πρωτοσέλιδο νωρίτερα φέτος, όταν δώρισε ολόκληρο το ποσό από το I'm A Celebrity Get me out of here, δηλαδή 100.000 λίρες, στο Save the Children, μια φιλανθρωπική οργάνωση της οποίας είναι πρέσβειρα για 11 χρόνια. «Ένιωσα πραγματικά περήφανη που μπόρεσα να δωρίσω τα χρήματά μου για να σώσω τα παιδιά», είπε η ίδια στο περιοδικό.

https://www.instagram.com/reel/CyWBBYIo3X1/

«Το Save είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση με την οποία συνδέομαι για πάνω από δέκα χρόνια. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν πού πηγαίνουν τα χρήματά τους. "Και έχω πάει στις ζώνες κρίσης – τις Φιλιππίνες, το Νεπάλ, τη Σρι Λάνκα, την Τανζανία. Πηγαίνετε σε αυτά τα μέρη όπου οι άνθρωποι νιώθουν τόσο αβοήθητοι και αν δεν δώσετε στα παιδιά την ευκαιρία να αλλάξουν το περιβάλλον τους, τότε εμείς δεν έχουμε μέλλον» πρόσθεσε η Myleene Klass.

Michelle Obama

Η Michelle Obama μπορεί να χρησιμοποίησε τον χρόνο της στον Λευκό Οίκο ως ευκαιρία για να προσφέρει στη νεότερη γενιά, αλλά είναι μια αποστολή που εκτελεί από τότε που η ίδια ήταν νεαρή κοπέλα – και μια αποστολή που συνεχίζεται τώρα, έξι χρόνια μετά την εποχή της ως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Michelle, μητέρα δύο παιδιών, ξεκίνησε το Girls Opportunity Alliance, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ομπάμα, το 2018, το οποίο «επιδιώκει να ενδυναμώσει τα έφηβα κορίτσια σε όλο τον κόσμο μέσω της εκπαίδευσης, επιτρέποντάς τους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους». Έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 4000 παγκόσμιους ηγέτες και οργανισμούς που βασίζονται στην κοινότητα για να υποστηρίξει νεαρά κορίτσια και να τα ενθαρρύνει να ζήσουν την καλύτερη ζωή τους.

https://www.instagram.com/p/ClWKzjwOSGw/

Το Girls Opportunity Alliance έχει συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Room to Read στο Βιετνάμ. Ο οργανισμός συνεργάζεται με τοπικές κυβερνήσεις, σχολεία, κοινότητες και οικογένειες για να διασφαλίσει ότι κατανοούν τη σημασία του αλφαβητισμού και πώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου για πάντα, και το 2020 η σημερινή Jenna Bush Hager, η Julia Roberts και η σταρ του Netflix, Lana Condor, συμμετείχαν με την κυρία Ομπάμα σε ένα ταξίδι για να δουν τις σημαντικές εργασίες που γίνονται εκεί. Το 2022 η Michelle ένωσε επίσης τις δυνάμεις της με τη Melinda French Gates και την Amal Clooney για να ξεκινήσουν την εκστρατεία Get Her There, η οποία στοχεύει στην προώθηση της ισότητας των φύλων όσον αφορά την εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο.

Maya Jama

Η Maya Jama όχι μόνο ανέλαβε το καθήκον της παρουσίασης του Love Island, αλλά εμφανίστηκε και στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue και ήταν και το πρόσωπο των Dolce & Gabbana. Παρά την απίστευτα πολυάσχολη σταδιοδρομία της, η 29χρονη Maya βρήκε χρόνο για πράγματα στα οποία είναι ευαισθητοποιημένη, δουλεύοντας ακούραστα για να υποστηρίξει τους νέους, κάτι που κάνει από τις πρώτες μέρες της πρωτιάς της.

https://www.instagram.com/p/CumSQDeIzPS/

Η Μaya άρχισε να υποστηρίζει το NSPCC το 2019 και έχει κάνει φανταστική δουλειά για την υποστήριξη της υπηρεσίας Childline της φιλανθρωπικής οργάνωσης. Στην Childline, γνωρίζουμε ότι ορισμένα παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται να μιλήσουν για την ψυχική τους υγεία και άλλα μπορεί να αισθάνονται απομονωμένα από την εμπειρία τους. Γι' αυτό το άνοιγμα και η υποστήριξη της Maya είναι τόσο πολύτιμη για να βοηθήσει τους νέους να αισθάνονται λιγότερο μόνοι, καθώς και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση της Childline. Εκτός από τη δουλειά της με το NSPCC, οι άλλες φιλανθρωπικές εκστρατείες της Maya κυμαίνονται από την υποστήριξη οργανώσεων που εργάζονται για τον τερματισμό της κατάχρησης που βασίζεται στην «τιμή» έως οργανώσεις που βοηθούν ανθρώπους που αγωνίζονται στην κρίση κόστους ζωής.

Hilst Stormzy

Ο Hilst Stormzy, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Michael Ebenezer Kwadjo Omari Owuo Jr, έγινε πρωτοσέλιδο νωρίτερα φέτος αφού αναζωπύρωσε το ειδύλλιό του με την παρουσιάστρια του Love Island, Maya Jama. Βέβαια, ο Βρετανός ράπερ γίνεται πρωτοπόρος χάρη στη συνεχιζόμενη φιλανθρωπική του δουλειά. Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά να κάνει πάταγο το 2014, πάντα υπερασπιζόταν την εκπαίδευση και αγωνιζόταν για μεγαλύτερη φυλετική ισότητα.

Snapinsta.app_379242990_3679476552273473_1255893384139865288_n_1080.jpg

Και τα τελευταία χρόνια, ο Stormzy χρησιμοποίησε τη φήμη και την περιουσία του για να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει μαύρους μαθητές σε όλη τη χώρα. Το 2018, ο δημιουργός επιτυχίας Hide & Seek ένωσε τις δυνάμεις του με το Πανεπιστήμιο του Cambridge για να ξεκινήσει το πρόγραμμα υποτροφιών Stormzy. Οι υποτροφίες πληρώνουν τα πλήρη δίδακτρα εκτός από μια υποτροφία συντήρησης για επιλεγμένο αριθμό Μαύρων προπτυχιακών φοιτητών. Από τη γέννησή του, το πρόγραμμα έχει παράσχει οικονομική υποστήριξη σε 32 μαύρους φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ άλλοι 12 μαύροι φοιτητές πρόκειται να λάβουν υποτροφίες καθώς ξεκινούν τις σπουδές τους το 2023.

Amal Clooney

Η Amal Clooney έχει εργαστεί ακούραστα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο. Ως μια παγκοσμίου φήμης δικηγόρος και μητέρα δύο παιδιών η ίδια έχει μιλήσει ξανά και ξανά, δανείζοντας τη φωνή της στους καταπιεσμένους και τους φιμωμένους.

https://www.instagram.com/p/Cx4aZbUr4gy/

Μετά την ίδρυση του Ιδρύματος Clooney for Justice, η Amal και ο σύζυγός της George Clooney ξεκίνησαν το Waging Justice for Women Fellowship το 2022. Μια πρωτοβουλία που αλλάζει τη ζωή και στοχεύει στην καταπολέμηση της αδικίας κατά των γυναικών μέσω στρατηγικών διαφορών, η υποτροφία βοηθά τις γυναίκες και τα κορίτσια στην Αφρική να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των κοριτσιών στο σχολείο, καταπολεμώντας τη βία και τους παιδικούς γάμους, η πρωτοβουλία επενδύει στην επόμενη γενιά υπερασπιστών της δικαιοσύνης των φύλων. Παράλληλα με το Ίδρυμα Clooney, η Αmal και ο George έχουν επίσης συνεργαστεί στενά με το Κέντρο Νέων για τα Δικαιώματα των Παιδιών Μεταναστών, το οποίο επιδιώκει να προστατεύσει και να προωθήσει τα συμφέροντα των παιδιών μεταναστών στις ΗΠΑ, που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους.

Πηγή άρθρου: @www.hellomagazine.com