Η Μαρία Σολωμού είπε όλα όσα σκεφτόμασταν το τελευταίο διάστημα για τον καιρό σε δύο stories της

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Μαρία Σολωμού είπε όλα όσα σκεφτόμασταν το τελευταίο διάστημα για τον καιρό σε δύο stories της

«Νιώθω ότι το αυτό το χρυσό υπέροχο δέντρο μου φέτος δεν θα στολιστεί» είπε η Μαρία Σολωμού που όχι μόνο «βλέπει» τον καιρό να μην γίνεται χειμωνιάτικος αλλά κάνει και ανακαίνιση στο σπίτι της.

Και ναι λοιπόν! Επιτέλους κάποιος είπε αυτό που όλοι σκεφτόμασταν όλο αυτό το διάστημα και συζητούσαμε με την παρέα μας. Είναι αυτός καιρός για τα μέσα Νοέμβρη - σχεδόν Δεκέμβρη; Βεβαίως, είναι αλήθεια πως είμαστε μια χώρα που το καλοκαίρι διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο συνήθως. Το γεγονός όμως, πως ακόμα κανείς μας δεν έχει φορέσει έστω ένα πιο χοντρό πανωφόρι μέχρι στιγμής, έχει αρχίσει να προβληματίζει τους πάντες, αφού κάτι τέτοιο είναι τελείως πρωτόγνωρο για τη χώρα μας και σαφώς έχει σχέση με την κλιματική κρίση που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης τον τελευταίο χρόνο.

Ο χειμώνας δεν έχει έρθει ακόμα επειδή φέτος ήταν η θερμότερη χρονιά των τελευταίων 125.000 ετών

Οι προβληματισμοί της Μαρίας Σολωμού μάς βρίσκουν σύμφωνους 100%

Η Μαρία Σολωμού πολύ συχνά μοιράζεται τις σκέψεις της για διάφορα θέματα με τους followers της, ιδιαίτερα την ώρα που οδηγεί και η κίνηση της επιτρέπει να βρει λίγο χρόνο για να δημοσιεύσει κάποιο βίντεο στα social media. Αυτή τη φορά ταυτιστήκαμε λίγο παραπάνω μαζί της, αφού οι προβληματισμοί που είχε για τον καιρό είχαν «περάσει» όχι μόνο από το μυαλό το δικό μας αλλά όλων.

mariasolomou_official_1676373860_3037966592613129782_9424059644.jpg

Αρχικά, η ηθοποιός αναρωτήθηκε για ποιο λόγο κατεβάσαμε τα χειμωνιάτικα, όταν όπως όλοι διαπιστώσαμε απλά «δρόσισε» τις προηγούμενες μέρες και ο καιρός συνέχισε να είναι καλοκαιρινός.

Αφορμή για να θίξει το συγκεκριμένο θέμα στάθηκε πως στο ραδιόφωνο του αμαξιού της έπαιζε εκείνη την ώρα το «Summer wine». Η ίδια λοιπόν είπε: «"Summer wine" λέει η κοπέλα. Δεν είμαστε και πολύ μακριά νιώθω από το summer wine. Εγώ κανένα πρόβλημα, απλά να ξέρω γιατί κατέβασα τα χειμωνιάτικα;Δεν κατάλαβα, γιατί κρύψαμε τα μαγιό; Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ είμαι με air condition στο αυτοκίνητο, το βράδυ «σκάω» - πετάω τα παπλώματα, με ανοιχτά παράθυρα κοιμάμαι...».

Ακριβώς την ίδια απορία έχουμε όλοι Μαρία. Και δεν είναι μόνο τα ρούχα - που δεν ξέρεις τι να φορέσεις κάθε μέρα και συνδυάζεις κοντομάνικο με καζάκα και τζιν τζάκετ από πάνω - τα παπούτσια πού τα «πας»; Που ανεβάσαμε σανδάλια κι εσπαντρίγιες στα πατάρια, για να φορέσουμε επιτέλους τα αρβυλάκια μας και τις μπότες, κι όμως, όποια επιχείρησε κάτι τέτοιο «έβγαλε τη μπέμπελη» που έλεγαν κι οι παλιοί. Αλλά και ποια γυναίκα μπορεί να φοράει κάθε μέρα μόνο τα sneakers της; Όλες θέλουμε μια αλλαγή.

Στη συνέχεια, η Μαρία Σολωμού έθιξε ακόμη ένα σοβαρό θέμα αναφορικά με τον καιρό.

«Επίσης είναι μια περίοδος που ξέρετε ότι είναι είναι η αγαπημένη μου για στολισμούς, για πράγματα...Πώς στολίζεις καλοκαίρι δηλαδή; Να φανταστούμε ότι είμαστε στην Αυστραλία τουλάχιστον.» πρόσθεσε η ηθοποιός και δεν γίνεται να μην συμφωνήσει κάποιος μαζί της.

Κανείς δεν έχει μπει ακόμα στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα και πώς να μπει, όταν αυτό κατά κύριο λόγο ήταν συνυφασμένο με το κρύο, τη μυρωδιά από τα τζάκια, το χουχούλιασμα, μια ζεστή σοκολάτα...Τώρα οι περισσότεροι φοράμε καλοκαιρινές πιτζάμες και καλοκαιρινές παντόφλες, ενώ για ζεστά ροφήματα ούτε λόγος. Όλοι έχουμε δει στις βιτρίνες να πωλούνται χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια κι όμως το χέρι μας δεν γίνεται να τα πλησιάσει - πόσο μάλλον να τα αγοράσει - όταν έξω έχει ακόμα 26 βαθμούς Κελσίου.

Η ανακαίνιση στο σπίτι της

Δεν τις έφτανε ο καιρός, ωστόσο της Μαρίας Σολωμού που είναι επίφοβο να μην στολίσει το «χρυσό δέντρο» της, αλλά είναι κι η ανακαίνιση του σπιτιού της, η οποία βαίνει με αργούς ρυθμούς και ενδέχεται να μην έχει τελειώσει μέχρι τις γιορτές.

Πάντως, πέρα από το πρωτοφανές και κωμικό της υπόθεσης φέτος με τον καιρό, είναι σίγουρο πως αυτή η κατάσταση - η κλιματική κρίση - θα δημιουργήσει σαφώς κι ένα γενικότερο πρόβλημα στην οικονομία της χώρας, αφού ούτε οι χειμερινές κολεξιόν των καταστημάτων θα πουληθούν εύκολα αλλά ούτε και χειμερινά προϊόντα για το σπίτι, όπως χαλιά, ριχτάρια ή κουβέρτες και παπλώματα. Οριακά ενδέχεται να στολίσουμε οι περισσότεροι κι αυτό με μισή καρδιά. Μήπως ήρθε η ώρα να βρεθεί κάποια λύση για να δούμε μια «άσπρη μέρα» τον χειμώνα κι όχι την άνοιξη;