«Πότε πέρασε 1 χρόνος;» αναρωτιέται η Μαίρη Συνατσάκη ενώ η Ολίβια γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια

Γεωργία Βλαχοπούλου
«Πότε πέρασε 1 χρόνος;» αναρωτιέται η Μαίρη Συνατσάκη ενώ η Ολίβια γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια

Μπορεί οι τελευταίες μέρες να ήταν περίεργες για την Μαίρη Συνατσάκη, όμως αυτό που της δίνει δύναμη να συνεχίζει είναι η κόρη της, Ολίβια, που έγινε πια 1 έτους.

Ο καιρός τελικά περνάει πολύ γρήγορα, πόσο μάλλον όταν είσαι γονιός. Κι αυτό συνειδητοποίησε και η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία λίγο πριν φύγει το 2023 έχει έναν πολύ σπουδαίο λόγο να γιορτάζει, αφού η κόρη της με τον Ίαν Στρατή, Ολίβια γίνεται 1 έτους. Η μικρή Ολίβια ήρθε στον κόσμο στις 5 Δεκεμβρίου, ομορφαίνοντας τη ζωή των γονιών της, ολοκληρώνοντας παράλληλα την ευτυχία τους.

https://www.instagram.com/p/Cm17O4nr_Nl/

Με ένα ηχητικό μήνυμα στην «Μικροκιτρινότητα», την ομάδα που έχει δημιουργήσει στο Viber με τους φίλους της, η Μαίρη Συνατσάκη εξήγησε όσα περνούν από το μυαλό της, 365 ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης της:

«Είναι τα πρώτα γενέθλια της Ολίβιας. Πότε έγινε αυτό, ας μου πει κάποιος πότε πέρασε ένας χρόνος; Εσάς ο τελευταίος χρόνος πέρασε γρήγορα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/CmBtlq_rPh8/

Οι τελευταίες μέρες μάλιστα, δεν ήταν και οι πιο ιδανικές για την Μαίρη Συνατσάκη, αφού είχε να διαχειριστεί την «κόντρα» που ξέσπασε με τη Ζήνα Κουτσελίνη, η οποία αν και είχαν περάσει κάμποσα χρόνια από τότε (περίπου 9) θυμήθηκε πως στην εκπομπή που συμμετείχε εκείνη, το «Σπάτα Live», είχαν γίνει κάποια άκομψα σχόλια και για εκείνη αλλά και για την κόρη της την Έμμα.

Από την άλλη σε προσωπικό επίπεδο, όπως είπε στους ακολούθους της στο Viber είχε να διαχειριστεί και την μετακόμιση που έκαναν με τον Ίαν Στρατή σε καινούργιο σπίτι κι αυτός ήταν ένας λόγος που δεν συμμετείχε ενεργά στα social media.

Αυτό που ξέχασε η Συνατσάκη, αυτό που θυμήθηκε η Κουτσελίνη και οι αχρείαστες κόντρες στην TV

https://www.instagram.com/p/C0EK-4sLJRz/

Όμως όλα αυτά μπροστά στα γενέθλια της κόρης της δεν είναι τίποτα. Άλλωστε, όπως είχε γράψει στην ανάρτησή της την 1η Δεκεμβρίου η Μαίρη Συνατσάκη δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με την μικρή Ολίβια, ο Δεκέμβριος είναι «Ο καλύτερος μήνας του χρόνου», μιας και μπορεί να η ίδια και η δίδυμη αδερφή της να έχουν επίσης γενέθλια στις 27 Δεκεμβρίου, σίγουρα όμως πια ο μήνας αυτός είναι αφιερωμένος πρώτα και κύρια στην Ολίβια.

https://www.instagram.com/p/C0T4vaAsaQ7/

«1 χρόνος Ολίβια και για πάντα»

Aυτόν τον τίτλο έβαλε η Μαίρη Συνατσάκη στο βίντεο που ετοίμασε για την κόρη τους την Ολίβια που έγινε 1 έτους. Ξεκινώντας το βίντεο με το πρώτο λεπτό που την κράτησε στην αγκαλιά της η Μαίρη Συνατσάκη μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους πολλά στιγμιότυπα από την νέα ακθημερινότητά τους με τον Ίαν Στρατή, την Ολίβια και τις 3 γάτες τους. Είδαμε να θηλάζει την μικρούλα, να παίζει με τον Ίαν Στρατή, να κάνει τα πρώτα της βήματα, να αγκαλιάζει τους τετράποδους και πρώτους φίλους της. Κι όλα αυτά με το τραγούδι «To κέντρο του κόσμου» από τον Αφανή Ήρωα να ακούγεται στο background μιλώντας για την αγάπη που γίνεται η κινητήριος δύναμη για όλα.

https://www.instagram.com/reel/C0e1Tierc7p/

Φυσικά όλοι στα σχόλια έσπευσαν να δώσουν τις ευχές τους για την μικρή Ολίβια.

Όσα έχει αναφέρει αυτόν τον πρώτο χρόνο ως μαμά

Η Μαίρη Συνατσάκη πάντα ήταν πολύ κοντά με τους followers της, αφού τις αρέσει να μοιράζεται μαζί τους όσα την απασχολούν στην καθημερινότητά της. Έτσι ειδικά τους πρώτους μήνες με την Ολίβια, η ίδια ήθελε να μοιραστεί πολλές φορές τα διαφορετικά συναισθήματα που είχε αλλά και όσα ανακάλυπτε μέρα με τη μέρα για τη μητρότητα. Χαρακτηριστικό ήταν το βίντεο που είχε δημοσιεύσει η ίδια όταν η Ολίβια έγινε 5 μηνών καταρρίπτοντας κάποιους από τους μύθους της μητρότητας.

Όπως ανέφερε σε εκείνο το βίντεο: «Η μητρότητα είναι ένας συνδυασμός από ένστικτο, προσπάθεια και πάρα πολλή εκπαίδευση. Καθημερινή, ασταμάτητη εκπαίδευση από το παιδί σου». Στην συνέχεια του βίντεο η Μαίρη Συνατσάκη τόνισε, πως τίποτα από την προηγούμενη ζωή που είχε κάποια πριν γίνει μητέρα δεν μπορεί να είναι η ίδια γι' αυτήν επιστρέφοντας, αφού όλα πρέπει να χτιστούν με νέες βάσεις. Οι προτεραιότητες αλλάζουν κι έτσι κάποιες σχέσεις ή η δουλειά μπορεί να μένουν πίσω, αλλά αυτό δεν πειράζει. Παράλληλα, είναι εντάξει αν ενώ λατρεύεις και αγαπάς το παιδί σου, δεν κάνεις το ίδιο και με «την αϋπνία, τον πόνο, την πείνα ή την εξάντληση που έρχονται μαζί με τους πρώτους μήνες της ζωής του». «Αυτά τα συναισθήματα δεν σε κάνουν κακό γονέα» δήλωσε στο βίντεο που θα δεις πιο κάτω η Μαίρη Συνατσάκη.

https://www.instagram.com/reel/Cr8IMHgA6WG/

Ένα αντίστοιχο βίντεο έκανε η Μαίρη Συνατσάκη και για τους 11 μήνες με την Ολίβια, μεταφράζοντας το βίντεο που είχε δημιουργήσει στο Instagram η Shawna Lander, μια άλλη μαμά 2 παιδιών και ηθοποιός. Η Μαίρη Συνατσάκη όταν είδε το συγκεκριμένο βίντεο «γελούσε και έκλαιγε μαζί μετά από αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα γιατί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποια την είχε καταλάβει». Κάπως έτσι θέλησε να το κάνει στα ελληνικά για να είναι πιο «οικείο» στις μαμάδες στην Ελλάδα.

«Αυτό το βίντεο κατάφερε μέσα σε δευτερόλεπτα να με παρηγορήσει, να μου πάρει τις ενοχές και να μου πει ότι κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ήθελα να υπάρχει άλλη μια εκεί έξω που να το βιώνει έτσι και να μην είμαι η μόνη. Ήθελα να το κάνω στα ελληνικά για να είναι ακόμη πιο οικείο το νόημα του σε όλους όσοι βιώνουν την συνθήκη αυτή και ήταν απελευθερωτικό να αφήσω τον εαυτό μου να ξεστομίσει όλα αυτά δημόσια. Μην αφήσετε κανέναν να σας κάνει να πιστέψετε ότι κάτι που έχει τόόόόση ομορφιά όσο το να μεγαλώνεις ένα παιδί δεν χωράει κανένα αρνητικό συναίσθημα. Όπως και αν περνάς αυτήν την περίοδο μακάρι ποτέ να μην νιώσεις μόνη ή παράλογη ή υπερβολική. Τα καταφέρνουμε» έγραψε μεταξύ άλλων στη λεζάντα του βίντεο όπου η Μαίρη συναντάει τη «μαμά Μαίρη».

https://www.instagram.com/reel/CzRT4JKr9zF/