Τι έλεγε - προφητικά- ο Matthew Perry στο βιβλίο του για την κεταμίνη που τον σκότωσε

Πατούλια Κατερίνα
Τι έλεγε - προφητικά- ο Matthew Perry στο βιβλίο του για την κεταμίνη που τον σκότωσε

Η τραγική ειρωνία με την αιτία θανάτου του Matthew Perry και όσα προφητικά είχε γράψει.

Δεν ήταν καρδιακή προσβολή, ούτε υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Ο 54χρονος Matthew Perry έφυγε τελικά από τη ζωή τυχαία, εξαιτίας μιας οξείας επίδρασης της κεταμίνης, την οποία λάμβανε στο πλαίσιο μιας θεραπείας.

Ο αγαπημένος Chandler Bing από τα Φιλαράκια, όπως κατέληξε το γραφείο του ιατροδικαστή της Κομητείας του Λος Άντζελες, έφυγε με ωτρόπο τυχαίο, και όπως τονίζει η έκθεση της νεκροψίας, πέραν της ατυχούς επίδρασης της κεταμίνης, άλλη αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και τη βουπρενορφίνη, ένα οπιοειδές, τα οποία όλα συνέβαλαν στον θάνατό του Perry.

Ο ηθοποιός - ο οποίος ήταν καθαρός από ναρκωτικά για 19 μήνες - βρισκόταν σε «θεραπεία έγχυσης κεταμίνης» τη στιγμή που πέθανε, σύμφωνα με την έκθεση ενώ η τελευταία του θεραπεία έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Ο Perry, κατά τρόπο τραγικό, είχε αναφερθεί στην κεταμίνη και στην αυτοβιογραφία του «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir», όπου είχε τονίσει πως λάμβανε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης, όταν ήταν στην κλινική αποτοξίνωσης στην Ελβετία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η κεταμίνη ήταν ένα δημοφιλές φάρμακο του δρόμου στη δεκαετία του 80 και στη συνθετική της μορφή σήμερα χρησιμοποιείται για δύο λόγους, για να μειώσει τον πόνο και να βοηθήσει στις περιπτώσεις κατάθλιψης. Μιας και την πήρα τόσο πολύ, θα μπορούσαμε να την ονομάζουμε και Matty» είχε χαρακτηριστικά γράψει ο Perry και τόνισε:

Σχεδόν 2 μήνες μετά τον θάνατό του Matthew Perry η Jennifer Aniston έκανε μια αποκάλυψη

Περιγράφοντας το φάρμακο ως εκείνο που του επέτρεπε να αναπνέει, ο Perry εξομολογήθηκε πως λάμβανε την κεταμίνη ενώ είχε δεμένα τα μάτια και άκουγε μουσική ενώ εξήγησε ότι συχνά «αποσυνδεόταν» κατά τη διάρκεια των εγχύσεών του και συχνά ένιωθε σαν να «πέθαινε».

«Ω», σκέφτηκα, «Αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνεις. Ωστόσο θα έγραφα συνέχεια για αυτή γιατί ήταν κάτι διαφορετικό και ο,τιδήποτε διαφορετικό είναι καλό. Το να παίρνεις το Kεταμίνηη είναι σαν να σε χτυπούν στο κεφάλι με ένα γιγάντιο χαρούμενο φτυάρι. Αλλά το hangover ήταν τραχύ και ξεπερνούσε το φτυάρι. Η κεταμίνη δεν ήταν για μένα», κατέληξε στο βιβλίο ο Matthew.

Πάντως, μιλώντας στην Page Six, ο δρ. Bankole Johnson, εξήγησε πως η κεταμίνη που πήρε ο Perry στην θεραπεία του αποκλείεται να ευθύνεται για τον θάνατό του και είναι πιθανό να είχε λάβει και άλλη ποσότητα για ψυχαγωγικούς λόγους.

Μιλώντας για τον Perry και τον τελευταίο τους διάλογο την μέρα του θανάτου του, η Jennifer Aniston εξοολογήθηκε στη Reese Whitherspoon:

«Ήταν ευτυχισμένος. Ήταν υγιής. Είχε κόψει το κάπνισμα. Είχε αρχίσει να μπαίνει σε φόρμα. Ήταν ευτυχισμένος και αυτό είναι το μόνο που ξέρω.

Εκείνο το πρωί είχαμε ανταλλάξει μηνύματα. Δεν πονούσε, δεν ζοριζόταν. Ήταν χαρούμενος. Θέλω ο κόσμος να γνωρίζει ότι ήταν πραγματικά υγιής και προσπαθούσε να είναι υγιής. Προσπαθούσε σκληρά. Ήταν σκληρό καρύδι. Μου λείπει πολύ. Σε όλους μας λείπει. Φίλε, μας έκανε να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια

Ελπίζω να ξέρει ότι τον αγαπούσαν με έναν τρόπο που δεν το είχε πιστέψει ποτέ ο ίδιος. Όταν μιλούσε δημιουργούσε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Ακολουθούσε το δικό του μονοπάτι, με έναν τρόπο. Εμπλούτιζε τη χαρά μας.

Ο Matthew Perry βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 28 Oκτωβρίου, σε ηλικία 54 ετών. Τον ηθοποιό βρήκε η βοηθός τους χωρίς τις αισθήσεις του στο τζακούζι του σπιτιού.