10 Έλληνες celebrities που έφυγαν από τη ζωή το 2023

Τσακιρίδου Χριστίνα
10 Έλληνες celebrities που έφυγαν από τη ζωή το 2023

Βασίλης Καρράς, Κάτια Νικολαΐδου, Μαίρη Χρονοπούλου, Αίας Μανθόπουλος και όλοι οι εγχώριοι stars που έφυγαν από τη ζωή φέτος.

Λίγες μόνο ώρες έμειναν μέχρι να αποχαιρετήσουμε οριστικά το 2023 για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά.

Από το ξεκίνημα κιόλας του έτους ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλές δυσάρεστες ειδήσεις και σημαντικές απώλειες που ξάφνιασαν το πανελλήνιο και μας βύθισαν σε πένθος.

Πολλά αγαπημένα πρόσωπα του καλλιτεχνικού στερεώματος άφησαν φέτος την τελευταία τους πνοή, μερικοί εντελώς αναπάντεχα και άλλοι έπειτα από σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισαν με την υγεία τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι stars «έφυγαν» για τον άλλο κόσμο, άφησαν πίσω το έργο και τις επιτυχίες τους, τα οποία θα μας τους θυμίζουν για πάντα.

10 Έλληνες celebrities που έφυγαν από τη ζωή το 2023

1) Μαίρη Χρονοπούλου

Η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή στις 6 Οκτωβρίου 2023 μετά από ατύχημα που είχε μέσα στο σπίτι της. H 90χρονη ηθοποιός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 2 Οκτωβρίου έπειτα από πτώση που της προκάλεσε αιματώματα στο κεφάλι και δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

2) Νίκος Ξανθόπουλος

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του Ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιανουαρίου του 2023 σε ηλικία 89 ετών.

Ο ίδιος έδωσε τη δική του δύσκολη μάχη με τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε, έχοντας από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του την οικογένειά του. Έζησε μια γεμάτη ζωή και αγαπήθηκε όσο κανείς για τους κινηματογραφικούς του ρόλους με το κοινό να τον αποκαλεί «παιδί του λαού».

3) Βασίλης Καρράς

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, άφησε την παραμονή των Χριστουγέννων ο Βασίλης Καρράς, βυθίζοντας την οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του στο απόλυτο πένθος. Ο αείμνηστος λαϊκός τραγουδιστής διέγραψε αξιοζήλευτη πορεία στην εγχώρια μουσική βιομηχανία και συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου. Το τελευταίο διάστημα ο μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

4) Αίας Μανθόπουλος

Στις 17 Οκτωβρίου ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 χρονών, λίγες μέρες αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κατά τη μεταφορά του ηθοποιού στο νοσοκομείο είχε διαπιστωθεί πως υπάρχει μερική απόφραξη των καρωτίδων του και παρότι υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση παραμένοντας στην εντατική, τελικά δεν κατάφερε να παραμείνει στη ζωή, βυθίζοντας τους οικείους του σε πένθος.

5) Γιάννης Βογιατζής

Στις 15 Μαΐου 2023 ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ήταν ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της γενιάς του και «έντυσε» με τη φωνή του αμέτρητες ελληνικές ταινίες.

Χρήστες του Twitter συγκινήθηκαν βλέποντας τον Καρρά στην οθόνη τους και μίλησαν για τη Χριστίνα του

6) Σπύρος Φωκάς

Στις 10 Νοεμβρίου ο Σπύρος Φωκάς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Ο καταξιωμένος ηθοποιός συμμετείχε σε πολλές Ελληνικές ταινίας και παραγωγές του Hollywood, διαγράφοντας λαμπρή καριέρα στον χώρο.

Η εμφάνισή του στην ταινία του Φράνκο Ρόσι «Ο Θάνατος ενός Φίλου» του χάρισε μια σπουδαία διάκριση αφού κέρδισε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρντο.

7) Λιζέτα Νικολάου

Στις 11 Αυγούστου 2023 η γνωστή τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Τις τελευταίες ημέρες της ζωής της νοσηλευόταν σε ΜΕΘ έπειτα από σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

8) Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στις 24 Ιουλίου η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο έργο.

Την είδηση του θανάτου της είχε γνωστοποιήσει το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, αναφέροντας το εξής: «Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο», έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Η αείμνηστη πρόεδρος της «Ελπίδας» και Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO αγωνίστηκε ενάντια στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και είχε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο για περισσότερα από 25 χρόνια.

9) Νόνικα Γαληνέα

Στις 2 Ιουνίου 2023 η Νόνικα Γαληνέα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μετά από προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια. Η ηθοποιός ήταν πρώτη Ελληνίδα με 50 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στο θέατρο και η μόνη που έχει πρωταγωνιστήσει 6 φορές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

10) Κάτια Νικολαΐδου

Η δημοφιλής ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης (08/11) σε ηλικία 58 ετών μετά από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο. Η ίδια δε σταμάτησε ποτέ να δίνει αγώνα για να παραμείνει στη ζωή όμως ο καρκίνος επέστρεφε. Το τελευταίο διάστημα η καλλιτέχνης είχε αποστασιοποιηθεί από τα media και έκανε σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις.

To 2001 η Κάτια Νικολαΐδου συγκλόνισε το Πανελλήνιο μιλώντας ανοιχτά για τη μάχη με το λέμφωμα σε τελικό στάδιο.

«Ποτέ δεν φοβήθηκα σε αυτή την ιστορία. Είπα ό,τι θέλει ο Θεός θα αποφασίσει, αλλά εγώ ήθελα να ζήσω. Είπα ότι θα το παλέψω με όση δύναμη έχω. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό, αλλά πιστεύω πολύ και σε μένα. Το βοήθησα, το έσπρωξα προς τα εκεί. Ήθελα να είμαι εδώ σήμερα, καταλαβαίνεις; Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν, αλλά ότι κάποιες φορές όλο αυτό σε παίρνει από κάτω. Ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που μπόρεσα να το παλέψω. Άλλες φορές δεν σου δίνεται η δυνατότητα αυτή», είχε δηλώσει η ηθοποιός.

Και είχε τονίσει: «Έρχεται μία μέρα που ο καρκίνος σου χτυπά την πόρτα... Ήταν δύσκολο! Είχα μεγάλη θέληση! Ένιωθα ότι θα τα καταφέρω, είπα θα ζήσω, δεν πεθαίνω από αυτό! Ήταν στους λεμφαδένες, είχε περάσει στο λαιμό και στο κεφάλι... Ήταν στο τελευταίο στάδιο. Δεν ήθελα να κρυφτώ, βγήκα και το είπα. Κυκλοφορούσα φαλακρή».

Πηγή κεντρικής: apimages.com