Χρήστες του Twitter συγκινήθηκαν βλέποντας τον Καρρά στην οθόνη τους και μίλησαν για τη Χριστίνα του

Χρήστες του Twitter συγκινήθηκαν βλέποντας τον Καρρά στην οθόνη τους και μίλησαν για τη Χριστίνα του

Η επαναληπτική προβολή της συνέντευξης στον Νίκο Χατζηνικολάου συγκίνησε όσους παρακολούθησαν την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Η τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο Βασίλης Καρράς στον Νίκο Χατζηνικολάου περίπου δυόμιση χρόνια πριν από τον θάνατό του προβλήθηκε σε επανάληψη προς τιμήν του το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στον ΑΝΤ1.

Ο Βασίλης Καρράς είχε βρεθεί στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» τον Μάιο του 2021 κατά τη διάρκεια της οποίας είχε μιλήσει για την πορεία της καριέρας του, κάνοντας αναφορές σε σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής αλλά και της προσωπικής του ζωής.

Συγκίνηση και νοσταλγία στο X/Twitter

Η επαναληπτική προβολή της συνέντευξης συγκίνησε όσους παρακολούθησαν την εκπομπή, γεγονός που έγινε ορατό από τα σχόλια των χρηστών του Χ/Twitter, οι οποίοι σχολίαζαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς όσα τους άγγιζαν περισσότερο.

Η νοσταλγία στιγμών που συνοδεύτηκαν με τη μουσική του σπουδαίου καλλιτέχνη ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα σχολιασμού. Ένας χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά:

«Βλέπω τον Βασίλη στο Ενώπιος Ενωπίω και θυμάμαι τα βράδια που μου κρατούσε συντροφιά με τα τραγούδια του κάποτε, όταν έμενα μόνος λόγω δουλειάς, πίνοντας Johnnie από το σούπερ μάρκετ της και καπνίζοντας Prince».

Ενώ κάποιος άλλος σχολίασε «Κανένας σαν εσένα, τα τραγούδια σου αγγίζουν ψυχή. Η παρουσία σου ευγενική και η φωνή σου μοναδική. Δυο φορές σε άκουσα σε μπουζούκια στη Θεσσαλονίκη, με το σχολείο είχαμε πάει, και απλά μας είχες ξεσηκώσει και μας καψούρεψες. Αθάνατος θρύλε».

Ο Καρράς, η Χριστίνα και το τραγούδι τους

Πολλοί ήταν κι εκείνοι που αναφέρθηκαν στη γυναίκα του, για την οποία ο σπουδαίος ερμηνευτής μιλούσε πάντοτε με τρυφερότητα. Ένας από αυτούς, μάλιστα, της είπε «κουράγιο», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «Πενήντα χρόνια ήταν ο Βασίλης Καρράς με τη γυναίκα του, τη Χριστίνα, και μιλούσε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτή. Κουράγιο να της πούμε». Ενώ ένας άλλος θέλησε να τονίσει «Πόσο όμορφα μιλούσε για τη γυναίκα του. Σεβασμός και μόνο».

«Eγώ παντρεμένος γεννήθηκα. Στα 18 μου γνώρισα τη γυναίκα μου και στα 20 παντρεύτηκα. Γυναίκα, τη λέω. Έτσι φώναζε κι ο πατέρας μου τη μάνα μου. Στην οικογένειά μου κρατάμε τις παραδόσεις. Πάντως, το όνομά της είναι Χριστίνα. Και εκνευρίζεται πολύ όταν μουρμουρίζει και δεν της απαντάω… Έχουμε και μία κόρη», είχε πει χαρακτηριστικά ο Καρράς στον Χατζηνικολάου μιλώντας για την Χριστίνα του.

Κάποιοι έκαναν αναφορά και στο τραγούδι που αφιέρωνε ο τραγουδιστής στη σύζυγό του. Πρόκειται για το κομμάτι με τίτλο «Όταν τα χρόνια σου περάσουν». Συγκίνηση προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τραγούδι τους ένωνε μέχρι του τέλος της κοινής τους πορείας.

Στις 26 Δεκεμβρίου, την ημέρα της κηδείας του Βασίλη Καρρά, στενοί φίλοι και συγγενείς έμειναν μόνοι με τον αγαπημένο τους Βασίλη και τον αποχαιρέτησαν τραγουδώντας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» ο Ζαφείρης Μελάς, όταν έφυγε ο πολύς κόσμος από το νεκροταφείο στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, οι στενοί φίλοι και συγγενείς άρχισαν να τραγουδούν το τραγούδι που ο καλλιτέχνης αφιέρωνε στη Χριστίνα Κεσογλίδου.

karras-xristina.jpg

«Το τραγουδήσαμε με την ψυχή στο στόμα. Ξέραμε ότι το ήθελε η Χριστίνα. Δεν υπήρχε πιο τραγικό πράγμα για μένα», τόνισε ο Ζαφείρης Μελάς, θέλοντας να μεταφέρει το βαρύ κλίμα της στιγμής.