Τα 2 σενάρια του τέλους της Μάγισσας: Τι θα συμβεί με Γερακίνα - Κυπριανή και το σκοτεινό βιβλίο;

Κατερίνα Μπούσιου
Τα 2 σενάρια του τέλους της Μάγισσας: Τι θα συμβεί με Γερακίνα - Κυπριανή και το σκοτεινό βιβλίο;

Τι θέλουν οι φανς, τι θα συμβεί και τι δεν ξέρουμε ακόμη για τη Μάγισσα. Και μία νέα πληροφορία για τον Τζανή. 

Τις τελευταίες ημέρες και ενόψει των 3 τελευταίων επεισοδίων της Μάγισσας, ξαναζούμε την εποχή του φινάλε των Άγριων Μελισσών. Κάποιοι λένε πως θέλουν να είναι το τέλος, άλλοι εικάζουν βάσει των στοιχείων που βλέπουν στα επεισόδια συνθέτοντας γεγονότα και τα λεγόμενα. Έχει ενδιαφέρον όλο αυτό. Και είναι η ώρα να δούμε ένα νέο στοιχείο και δύο πιθανές εκδοχές του φινάλε.

Οι επιζώντες και οι τιμωροί

Αν αφήσουμε κατά μέρος την ανάλυση των ποσοστών τηλεθέασης της σειράς, ένα πρώτο στοίχημα που κερδήθηκε με τη Μάγισσα, ήταν η social media υπεροχή της. Με τους τηλεθεατές να την κάνουν trend πολύ συχνά.

Το δεύτερο στοίχημα αφορά στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Συνδυαστικά με το καστ, το σενάριο, την πλοκή, το μοντάζ, τη φωτογραφία και τη σκηνοθεσία. Καμία σκηνή περιττή, κανένας διάλογος ανούσιος. Κατά τη γνώμη μου, μόνο ο Maestro του Παπακαλιάτη το πέτυχε την περσινή χρονιά όλο αυτό.

Σε αυτή τη σειρά όλοι οι πρώτοι και οι δεύτεροι ρόλοι υπήρξαν σημαντικοί, με αδιαφιλονίκητο αγαπημένο ζευγάρι των φανς τον Αντρέι με τη Θεοφανώ.Ο Αναστάσης Ροιλός και η Έλλη Τρίγγου υπήρξαν ιδανικοί για τους πολύπλευρους ρόλους τους. Και φυσικά το κοινό θέλει happy end για εκείνους και να μην ισχύσει το πιο διαδεδομένο spoiler αυτή τη στιγμή, που θέλει τη Θεοφανώ να χάνει τη ζωή της στην τελική αναμέτρηση με την Κυπριανή.

antrei.png

Από τα δάκρυα Νούσια στη Μάγισσα πάμε στον όλεθρο και στη νέα ανατροπή - θυσία της Γερακίνας

Υπάρχει ένα σενάριο των τελευταίων ημερών που υποστηρίζει πως η Θεοφανώ θα καταφέρει με μεταφυσικό τρόπο να επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών. Για να επικρατήσει το καλό εναντίον του κακού. Το σίγουρο όμως σε αυτή την πρώτη εκδοχή είναι πως θα επιζήσουν τελικά μαζί της τόσο ο Αντρέι όσο και ο Μάρκος. Φυσικά και ο γιος που έχει αποκτήσει με τη Θεοφανώ.

Σε αυτό το σενάριο, ο Σπήλιος καταφέρνει να ζήσει, ενώ ο μόνιμος ανταγωνιστής του Μιχαήλ εξορίζεται, αφού έχουν μαθευτεί τα όσα έχει κάνει με τον Τζανέτο. Μυστήριο αποτελεί ακόμη ο Κανέλλος. Τον οποίο θα δούμε να κρατά ως όμηρο τον Τζανή, αφού έχει αποκαλυφθεί πως η Δαμιανή είναι δολοφόνος. Θα καταφέρει να ζήσει; Το κοινό σίγουρα θέλει τον «εθνικό θείο» Νίκο Ψαρρά να επιβιώνει και να ζει μαζί με τον ανιψιό του Αντρέι.

Υπάρχει η πληροφορία πως τελικά ο Τζανής σκοτώνει τη μητέρα του, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως εκείνη θα αυτοκτονήσει.

Όμως στη δεύτερη εκδοχή των spoilers, Θεοφανώ, Τζανής, Μεταξία, Δαμιανή, Κανέλλος χάνουν τελικά τη ζωή τους. Θα έχουμε παράλληλα την απώλεια του αγαπημένου Βρώτσου αλλά και του Μπακού, πιστού φίλου και υπηρέτη του Αντρέι. Αλλά και του Θράσου, γιου Σπήλιου και Γερακίνας. Θα σωθούν η γυναίκα του Σκεύω τα δύο τους παιδιά και ο Μισέλ. Κανείς δεν θα μείνει τελικά; Άγνωσται ακόμη, αι βουλαί των σεναριογράφων.

Υπάρχουν και κρυφά μηνύματα πίσω από την πλοκή, δεν θα δούμε μόνο μία στυγνή αναμέτρηση πολεμικού χαρακτήρα, για αυτό και δεν θα πρέπει να μπερδευόμαστε με τις απώλειες και ούτε να πιστεύουμε όλα τα σενάρια.

Τι θα συμβεί όμως με ένα άλλο ζευγάρι, τον Σπήλιο και τη Γερακίνα; Στα επεισόδια που μένουν, θα δούμε μία συγκινητική στιγμή, αφού εκείνη έχει δει το όραμα του συζύγου της και εκείνος πια της παραδέχεται πως συναίνεσε στη δολοφονία του γιου τους Πετρούνη με εντολή της μητέρας του. Ό,τι εκείνη υποψιαζόταν βγαίνει αληθινό.

Και εδώ θα δούμε τον Σπήλιο να της δείχνει το σκοτεινό βιβλίο της Κυπριανής (από τη μητέρα της), το βιβλίο της μαγείας. Η Γερακίνα θα το κρατήσει. Λέτε να μπει στον πειρασμό να το ανοίξει; Για να αποκτήσει και εκείνη υπερφυσικές δυνάμεις, να την αντιμετωπίσει ως ίση και να εκδικηθεί για τον θάνατο του γιου της;

Αυτό και αν θα είναι ανατροπή.