Το τραγικό φινάλε της Μάγισσας: Οι θάνατοι στο τελευταίο επεισόδιο και η παράκληση του σκηνοθέτη

Κατερίνα Μπούσιου
Το τραγικό φινάλε της Μάγισσας: Οι θάνατοι στο τελευταίο επεισόδιο και η παράκληση του σκηνοθέτη

Η παράκληση του σκηνοθέτη της σειράς Λευτέρη Χαρίτου. Έπαιξε ήδη το φινάλε της Μάγισσας στον ΑΝΤ1+ και σήμερα (15/4) στις 21.00 θα το δούμε στον ΑΝΤ1. Spoiler Alert: Θάνατοι έρχονται.

Το 73ο και τελευταίο επεισόδιο της Μάγισσας κλείνει όλα τα ανοιχτά κεφάλαια, λυτρώνει, τιμωρεί και τελικά συγκινεί με το βαθύτερο νόημά της σειράς που θα φανεί ξεκάθαρα πλέον στο φινάλε. Δίνει ελπίδα. Όπως έλεγε και το αρχικό spoiler στην τελική μάχη Θεοφανώς και Κυπριανής, η Έλλη Τρίγγου και η Θέμις Μπαζάκα θα φύγουν και οι δύο από τη ζωή. Και δεν θα είναι οι μόνες. Υπάρχουν χαρακτήρες που αυτοτιμωρούνται αλλά και ήρωες που θυσιάζονται. Ανεξαρτήτως σκοπού.

Το φινάλε θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ από τον ΑΝΤ1 + και αύριο από τον ΑΝΤ1 στις 21.00 το βράδυ. Αυτός ο προγραμματισμός έχει ξεσηκώσει κάποιες αντιδράσεις. Βέβαια άλλο να γνωρίζεις το τέλος και άλλο να το δεις. Έχει διαφορά.Ο σκηνοθέτης της σειράς Λευτέρης Χαρίτος έκανε μία παράκληση πριν από λίγες ώρες για αυτό το τέλος.

Το τέλος της Δαμιανής και του Μιχαήλ, η σωτηρία Τζανή και Μεταξίας

Θα αποδεκατιστούν τελικά οι Λασκαραίοι; Η αλαζονεία τους, η δίψα για εξουσία και κυριαρχία, τα μυστικά που κουβαλούν από το παρελθόν τους και στοίχισαν άλλες ζωές (όπως του Τζανέτου και πατέρα του Αντρέι), η ανάγκη να εξοντωθούν όλοι οι υπόλοιποι γύρω τους, τους διαλύει.

Η αντισυμβατική αλλαγή της Μαρίας Κίτσου στο στυλ της και η επιστροφή ως Μάγισσα και ως Μαμά

Δίκαιος από πολλούς έχει θεωρηθεί ο θάνατος της Δαμιανής και μάλιστα από αυτοκτονία. Θα έχει προλάβει να πει στον Τζανή και στη Μεταξία πως τελικά εκείνη έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του βρέφους. Αυτό το έχουμε δει ήδη και στο τρέιλερ. Η Μεταξία δεν έχει περιθώρια να την τιμωρήσει. Πρέπει να σωθεί εκείνη όπως και ο Τζανής. Το ζευγάρι υποτίθεται ότι διαφεύγει από την πύλη που η Δαμιανή και η Κυπριανή είχαν ανοίξει, αλλά η διάσωσή τους θα είναι διαφορετική.

Ας μη σταθούμε στο αν είναι δίκαιο το ζευγάρι που προκάλεσε και εκείνο αρκετό πόνο, αξίζει να ζήσει. Και εκείνοι θύμα των καταστάσεων υπήρξαν και κυρίως των λαθών των γονιών τους. Αν ο Τζανής δεν μεγάλωνε από τη Δαμιανή με τόση μεγάλη αλαζονεία, μπορεί και να μην είχε προδώσει τον αδελφό του Μάρκο. Αλλά και ποιος μπορεί να βάλει εμπόδια στον έρωτα;

Και αφού λέμε για τον Μάρκο, ναι, θα επιζήσει της μεγάλης πολεμικής συμπλοκής μέσα στον πύργο. Όπως και ο Βρώτσος, παρά το αρχικό spoiler που τον ήθελε νεκρό. Αλώβητος θα μείνει ο Σπήλιος, αλλά θα θρηνήσει τον γιο του Θράσο. Ο οποίος παρασύρθηκε από τη γιαγιά Κυπριανή, δίχως να καταλαβαίνει πως πηγαίνει προς τον όλεθρο.

https://www.instagram.com/p/C5gRUDYopk0/

Η πιο συγκινητική σκηνή, το μεγάλο highlight της σεζόν και μία υποκριτικά άρτια σκηνή, θα είναι εκείνη μεταξύ της Έλλης Τρίγγου και της Θέμις Μπαζάκα. Η Θεοφανώ και η Κυπριανή θα αναμετρηθούν στο κελί που βρίσκεται η πρώτη. Ο τρόπος με τον οποίο θα αλληλοεξοντωθούν και τα λόγια και οι πράξεις τους είναι αυτή η ανατροπή για την οποία όλοι μιλούσαν και ακούγαμε. Είναι η ένωση του μεταφυσικού και του πραγματικού. Του ορατού και του αόρατου. Κανείς άλλος ήρωας (ενώ φαινόταν πως θα έχει ανάμειξη) δεν θα βρεθεί ανάμεσά τους. Πρέπει οι δύο τους να κλείσουν τις διαφορές τους. Όχι μόνο τις προσωπικές.

Αυτή η σκηνή θα υποδηλώσει πολλά, καθώς και τη λύτρωση όλων των υπολοίπων. Αυτή και μία ακόμα σκηνή που θα συμβεί λίγα χρόνια μετά και όταν έχει ξεσπάσει η Επανάσταση θα είναι το τέλος της ιστορίας.

Κάπου εκεί, όπως ειπώθηκε σε ένα τελευταίο spoiler, θα κάνει την εμφάνισή της η Μαρία Κίτσου σε ένα rewind στον χρόνο. Μόνο που θα είναι εκτός επεισοδίου, στο τρέιλερ της επόμενης σεζόν, μετά τους τίτλους τέλους.

Το καστ θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες και θα έχει αρκετές εκπλήξεις. Κανείς από τη φετινή ομάδα των ηθοποιών όπως καταλαβαίνεις δεν θα λάβει μέρος στο επόμενο, αφού αναφερόμαστε πλέον σε μία άλλη χρονική περίοδο.

Δες και μερικές φωτογραφίες από το τελευταίο επεισόδιο.

Πριν λίγες ώρες, ο σκηνοθέτης της σειράς Λευτέρης Χαρίτος, παρακάλεσε με ανάρτησή του στο Facebook, όσοι δουν το σημερινό επεισόδιο στον ΑΝΤ1 + να μην κοινοποιήσουν δημόσια το τι θα δουν. Γιατί θα συμβούν πολλά περισσότερα από όσα αναφέρουμε.

xaritos.jpg