«Tο Survivor τελείωσε απόψε»! Ο James αποχώρησε και το κοινό αποθέωσε τον «πρίγκιπα»

Γεωργία Βλαχοπούλου
«Tο Survivor τελείωσε απόψε»! Ο James αποχώρησε και το κοινό αποθέωσε τον «πρίγκιπα»

Στιγμές Survivor 2021 έζησε το κοινό με τον James Καφετζή που αποχώρησε τελικά από το παιχνίδι παρατώντας τη μονομαχία στη μέση.

Από την αρχή της εβδομάδας είχαν ξεκινήσει οι φήμες για οικειοθελή αποχώρηση του James Καφετζή από το Survivor. Ο παίκτης των μπλε είχε μάθει για το ναυάγιο που είχε ο πατέρας του, Λευτέρης Καφετζής - το οποίο βέβαια είχε αίσιο τέλος για εκείνον - και δεν αισθανόταν καλά ψυχολογικά με αποτέλεσμα να σκέφτεται να αποχωρήσει οικειοθελώς από το παιχνίδι.

Σαν να ήταν το 21!

Όχι μόνο ο James εκτός Survivor: Αλέξης Παππάς και Σάββας Γκέντσογλου αποχωρούν οικειοθελώς;

Κάθε επεισόδιο που περνούσε βλέπαμε τον James να είναι πολύ προβληματισμένος με το τι θα κάνει, αφού μπορεί ο πατέρας του να σώθηκε αλλά η αγωνία του για εκείνον και το ταξίδι του στον Ειρηνικό, που σίγουρα θα συνέχιζε, ήταν μεγάλη.

Ο ίδιος λοιπόν, ζήτησε από τους συμπαίκτες του να τον ψηφίσουν μετά την ήττα τους στην 3η ασυλία και κάπως έτσι Χριστόφορος Ταξίδης, Γιώργος Παπαχαραλάμπους, James Καφετζής και Θοδωρής Τουρκογεώργος (ο 4ος υποψήφιος) ήταν οι τέσσερις παίκτες που θα έπρεπε να μονομαχήσουν για την παραμονή τους.

Πολλοί είχαν «ποντάρει» στο ότι ο James Καφετζής θα δήλωνε εξ αρχής πως θέλει να αποχωρήσει, έτσι ώστε να μη γίνει η μονομαχία.

Από την άλλη, στο Twitter/X υποστήριζαν πως ο ίδιος θα παίξει αλλά στην ουσία θα χαρίσει το παιχνίδι στους αντιπάλους του, όπως είχαμε ξαναδεί να γίνεται στο παιχνίδι με τον Σωτήρη Λαμάι.

Εν μέρη έγιναν και τα δύο. Ο James μπήκε κανονικά στον στίβο μάχης, διάλεξε και τον στόχο ως MVP ανάμεσα στους υποψήφιους και έπαιξε σχεδόν μέχρι το τέλος. Χάρισε το παιχνίδι στον Θοδωρή Τουρκογεώργο από την ομάδα του ρίχνοντας άκυρες βολές, έτσι ώστε να τον προστατέψει και στην τελική αναμέτρησή του με τον Γιώργο Παπαχαραλάμπους έκανε τη μεγάλη έξοδο, κυριολεκτικά ένα βήμα - ή καλύτερα έναν κρίκο - πριν «κλειδώσει» την παραμονή του στο παιχνίδι.

Τι συνέβη δηλαδή; Ο James παρά τις τυχαίες βολές που έριχνε - ή μπορεί και όχι - κέρδιζε τον παίκτη της κόκκινης ομάδας με 3-2 σετ και χρειαζόταν ακόμα 1 για να παραμείνει στο παιχνίδι. Φτάνοντας λοιπόν, στον στόχο ο James είχε καταφέρει να βάλει 4 από τους 5 κρίκους, ενώ ο αντίπαλός του βρισκόταν ακόμα πιο πίσω. Όλοι περίμεναν πως τελικά θα έβαζε και τον 5ο κρίκο παραμένοντας στο παιχνίδι, αλλά εκεί ήταν που ο James κρατώντας στο χέρι του τον κρίκο βγήκε από τον στίβο μάχης κι έκατσε στον πάγκο της ομάδας του, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αποχώρησή του.

Δεν θα μπορούσε ένας παίκτης που είχε κάνει μεγαλειώδη είσοδο στο παιχνίδι στις 8 Φεβρουαρίου, ο «πρίγκιπας» του Survivor, να αποχωρούσε με έναν λιγότερο φαντασμαγορικό τρόπο.

Έδειξε πρώτα στους αντιπάλους του και σε όσους έλεγαν πως είναι αδύναμος αγωνιστικά και φοβάται να βγει σε μονομαχία, πως δεν φοβάται τίποτα και πως ήταν ένας από τους καλούς παίκτες και του φετινού Survivor, αφού αν δεν τα παρατούσε θα ήταν αυτός που θα κέρδιζε τη μονομαχία.

Σκέφτηκα να καθυστερήσω λίγο την αναχώρησή μου, ώστε να μη φύγω οικειοθελώς

Κλείνοντας λοιπόν, τους λογαριασμούς του o James Καφετζής αποχώρησε οικειοθελώς από το παιχνίδι, θυμίζοντας στο κοινό που παρακολουθούσε τη στιγμή της - επίσης οικειοθελούς - αποχώρησής του από το Survivor το 2021.

Όπως είπε ο ίδιος: «Σκέφτηκα να καθυστερήσω λίγο την αναχώρησή μου, ώστε να μη φύγω οικειοθελώς, γιατί αν κάτι μου έχει μάθει ο πατέρας μου με όλες τις περιπέτειές του και τα ταξίδια που έχει κάνει είναι πόσο σημαντικά είναι τα ταξίδια και το πόσο ανώτερα είναι από υλικά αγαθά, γιατί στην ουσία μαθαίνεις πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά. Έτσι και το Survivor είναι ένα μεγάλο ταξίδι, ένα ταξίδι που λίγοι μπορούν να κάνουν, οπότε θεώρησα πως θα ήταν κάπως εγωιστικό το να φύγω δυο μέρες νωρίτερα και εκτός από μένα με οικειοθελή αποχώρηση να αποχωρήσει ακόμα ένα παιδί στη μονομαχία και να στερηθεί για μια ακόμη βδομάδα το παιχνίδι....Η οικογένεια είναι πάνω απ' όλα, οπότε δεν θα έβαζα ούτε τα χρήματα, ούτε το έπαθλο, ούτε την εμπειρία πάνω απ' αυτό».

Τα μηνύματα των fans του ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικά και όλοι κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα. Survivor χωρίς τον James δε γίνεται!

Οι fans του James θέλουν Γκιουλέκα πια στον τελικό

Πλέον προτεραιότητα για τους fans του Καφετζή που θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το παιχνίδι έχει ο Γιώργος Γκιουλέκας, ο νέος «πρίγκιπας» και ύστερα η Σταυρούλα Χρυσαειδή. Αυτοί ήταν οι δύο κολλητοί φίλοι του James στο παιχνίδι και ειδικά οι στιγμές του με τον Γκιουλέκα και τα «μουχαμπέτια» τους ήταν μοναδικές.

Και οι δύο φίλοι του ήταν πολύ στεναχωρημένοι. Η Σταυρούλα έβαλε τα κλάματα ευχαριστώντας τον που έκανε τη φετινή συμμετοχή της πιο διασκεδαστική από τις προηγούμενες, ενώ ο Γκιουλέκας είπε «Βλέπω ένα "βουνό" μπροστά μου αυτή τη στιγμή. Οι 70 μέρες δηλαδή, περίπου μέρες που είναι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, ξαφνικά μοιάζουν ατελείωτος χρόνος. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούσε ο καιρός και αποχωρούσαν παίκτες, πλησιάζουμε προς τον Ιούνιο να πω αρχικά και μετέπειτα ό,τι καλό ερχόταν, σκεφτόμουν πάντα στον πληθυντικό, "είμαστε πιο κοντά στον τελικό" ή "είμαστε πιο κοντά προς το τέλος"...Τώρα θα πρέπει να βρω το κίνητρο μόνος μου να χαίρομαι όσο πλησιάζει ο καιρός...είναι τελείως διαφορετικό συναίσθημα...Τον χαιρετάμε μια βδομάδα κι αυτό είναι δηλαδή τραγικό που συμβαίνει. Δεν είμαι και καλός στα "αντίο" και τους αποχαιρετισμούς, δεν έχω λόγια. Κοιτάμε κάθε μέρα ξεχωριστά και βλέπουμε».

Κάπως έτσι, Γκιουλέκας και Σταυρούλα συνόδευσαν τον James κατά την αποχώρησή του κάνοντας τον κοινό πανηγυρισμό που είχαν δημιουργήσει.