Ο Αλέξανδρος αποχώρησε από το MasterChef και στο πρώτο του μήνυμα είχε μόνο ευγνωμοσύνη

Πατούλια Κατερίνα
Ο Αλέξανδρος αποχώρησε από το MasterChef και στο πρώτο του μήνυμα είχε μόνο ευγνωμοσύνη

«Για κάθε έναν Κούρτογλου υπάρχει και ένας Αλέξανδρος στην κοινωνία μας! Με Ανθρώπους, όπως ο Αλέξανδρος θα προχωρήσει αυτή η κοινωνία», ήταν μόνο ένα από τα σχόλια για τον παίκτη που αποχώρησε.

Ήταν ένα επεισόδιο του MasterChef καθοριστικό, με πολλές αγχωτικές δοκιμασίες και με ένα πιάτο αντιγραφής απαιτητικό.

Ο Ηλίας, ο Χρήστος και ο Αλέξανδρος ήταν τελικά οι τρεις υποψήφιοι που έπρεπε να αντιγράψουν στην εντέλεια το πιάτο του Νίκου Θωμά.

Πώς φτάσαμε στην αποχώρηση του Αλέξανδρου:

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δοκιμασίας Follow the Chef και ήταν ο Σοφοκλής Πουλής ο νικητής της δοκιμασίαςπου κατάφερε να ανέβει στον εξώστη και να μπει στη χρυσή δεκάδα του MasterChef.

Κι ύστερα ήρθε η δοκιμασία της καλύτερης σαλάτας. Αλέξανδρος: 2, Ηλίας: 1, Χρήστος: 0. Αυτό ήταν το σκορ των τριών υποψήφιων προς αποχώρηση μετά την παρασκευή της σαλάτας τους, με τον Αλέξανδρο να έχει προβάδισμα δύο ολόκληρων βαθμών στην τελική δοκιμασία αντιγραφής.

https://www.instagram.com/p/C59GrPysCj5/

Το πιάτο του Νίκου Θωμά δυσκόλεψε τον Αλέξανδρο και παρά το προβάδισμά του, είδε πρώτα τον Ηλία κι έπειτα τον Χρήστο Μοίρα να παίρνουν το εισιτήριο για την τελική δεκάδα του MasterChef.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πήγε γήπεδο με τον γιο του και ο Άκης Πετρετζίκης δεν το άφησε ασχολίαστο

https://www.instagram.com/p/C59QZTDMR9B/

«Γυρίζω με βαλίτσες γεμάτες εμπειρία, γνώσεις και μεγαλύτερη αγάπη για την μαγειρική»

Το πρώτο του μήνυμα στο προφίλ του στο Instagram εκανε και ο Αλέξανδρος μετά την προβολή του επεισοδίου αποχώρησής του και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την ανεπανάληπτη εμπειρία που έζησε.

https://www.instagram.com/p/C59WdmJsilG/

«Το ταξίδι του #masterchefgr και για εμένα έφτασε στο τέλος του.
Γυρίζω με βαλίτσες γεμάτες εμπειρία, γνώσεις και μεγαλύτερη αγάπη για την μαγειρική.
Οι οδηγοί μου σε αυτό το ταξίδι ηταν οι Κύριοι @scontizas, @chef_koutsopoulosleonidas και @ioannidispanos . Ευχαριστω επίσης όλη την παραγωγή καθως και τον κύριο @alexandros_charalabopoulos που έχει κερδίσει ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου.
Τέλος να μην ξεχάσω τον κύριο @nick.d.thomas και @rizos_stergios που ηταν δίπλα μας σε όλη την διάρκεια του διαγωνισμού.
Καταπληκτική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Εις το επανιδείν. #startv #starchanneltv».

To ήθος του Αλέξανδου αποθεώθηκε από τους κριτές:

«Είμαι περήφανος για μένα, είμαι σίγουρος πως και οι δικοί μου άνθρωποι είναι περήφανοι, αν κάτι δεν άλλαξε καθόλου, αυτό είμαι εγώ. Είχα στόχο την 15αδα, το σημερινό μου λάθος ήταν χαζό. Γεμάτος φεύγω», είπε ο Αλέξανδρος στην αποχώρησή του.

«Το λιγότερο είναι το σημερινό λάθος. Πρέπει να πούμε από καρδιάς πως πέρα από τη μαγειρική του εξέλιξη, πρέπει να ομολογήσουμε το εξής. Στον διαγωνισμό δεν προσέφερες μόνο ωραία πιάτα αλλά και ένα ήθος ανθρώπινο που σπανίζει και αυτό πρέπει να στο πιστώσουμε γιατί σε αυτόν τον διαγωνισμό πρέπει να έχουμε ανθρώπους που θα δείξουν και ωραία πιάτα και όμορφους χαρακτήρες, οπότε το χειροκρότημα αξίζει στον άνθρωπο Αλέξανδρο», είπε χαρακτηριστικά ο σεφ Κουτσόπουλος.

Ακούγοντας τα λόγια αυτά για τον Αλέξανδρο το κοινό δεν μπόρεσε παρά να κάνει την σύγκριση με χαρακτήρες όπως ο Γιάννης Κούρτογλου.

«Για κάθε έναν Κούρτογλου υπάρχει και ένας Αλέξανδρος στην κοινωνία μας! Με Ανθρώπους, όπως ο Αλέξανδρος θα προχωρήσει αυτή η κοινωνία», ήταν μόνο ένα από τα σχόλια για τον παίκτη που αποχώρησε.

Η τελική 10άδα του MasterChef 2024 αποτελείται από τους εξής: Χρήστος, Ηλίας, Άνχελ, Γιάννης, Χριστίνα, Μάριος, Σοφοκλής, Νίκος, Λευτέρης και Κώστας.