Λιόλιου, Μπρεάζου και Συνατσάκη «αδειάζουν» τον Ηλία Ψινάκη μετά τα σχόλιά του στο J2US

Τζένη Ντεμιράι
Λιόλιου, Μπρεάζου και Συνατσάκη «αδειάζουν» τον Ηλία Ψινάκη μετά τα σχόλιά του στο J2US

«Λυπάμαι πολύ για τη συμπεριφορά του, για την οποία επιφυλάσσομαι και δηλώνω τον θαυμασμό την εκτίμηση και την συμπαράσταση μου σε κάθε κοινωνικό κίνημα που είναι ενάντια στην κακοποίηση και παρενόχλησης», έγραψε η Κατερίνα Λιόλιου αναφερόμενη στον Ηλία Ψινάκη. 

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το ζήτημα που έφερε στο επίκεντρο τον Ηλία Ψινάκη, την Κατερίνα Λιόλιου τη Μαίρη Συνατσάκη και τον Ίαν Στρατή.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Ηλίας Ψινάκης, που βρέθηκε στην κριτική επιτροπή του J2US αντικαθιστώντας τη Δέσποινα Βανδή, ανέφερε ότι αντιπαθούσε τον Ίαν Στρατή λόγω της Μαίρης Συνατσακης και της θέσης που εκείνη είχε πάρει όταν ο Ψινάκης κατέβασε το φόρεμα της Κατερίνας Λιόλιου πριν από περίπου δυο χρόνια, στο X Factor.

Το σχόλιο που έκανε στη συνέχεια η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αλλά και η επιμονή του Ψινάκη περί συνεννόησης με την Κατερίνα Λιόλιου έφερε την αντίδραση της τραγουδίστριας, η στάση της οποίας δεν φαίνεται να ταυτίζεται με τα λεγόμενα του Ψινάκη.

Αναστασοπούλου και Ψινάκης έγιναν το επίκεντρο του J2US μετά τη δήλωση «αντιπάθειας» για τον Στρατή

Πώς η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» τον Ηλία Ψινάκη

Αναρτώντας ένα instagram story, η τραγουδίστρια ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση πριν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ο μάνατζερ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στα πλαίσια της εκπομπής J2US επανήλθε ένα θέμα που με αφορά και το οποίο νόμιζα ότι είχε λήξει. Σας θυμίζω λοιπόν ότι πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς μου με πράξεις τις οποίες δεν έδωσα συνέχεια αποδεχόμενη τις μετέπειτα εκκλήσεις και την συγγνώμη του. Πρόσφατα, δυστυχώς, αυτή τη φορά χωρίς να είμαι παρούσα, επαναλαμβάνει την ίδια συμπεριφορά προσβάλλοντας με και πάλι ισχυριζόμενος ψευδώς, όπως πολλά πρόσωπα είναι σε θέση να γνωρίζουν, ότι δήθεν η προηγούμενη χυδαία εναντίον μου συμπεριφορά του ήταν προϊόν προηγούμενης συνεννόησης μας. Λυπάμαι πολύ για τη συμπεριφορά του, για την οποία επιφυλάσσομαι και δηλώνω τον θαυμασμό την εκτίμηση και την συμπαράσταση μου σε κάθε κοινωνικό κίνημα που είναι ενάντια στην κακοποίηση και παρενόχλησης».

lioliou-gia-psinaki.png

Η απάντηση της Μαίρης Συνατσάκη

Πέρα από την Κατερίνα Λιόλιου την απάντηση της έδωσε και η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία μέσω instagram σχολίασε το ζήτημα λέγοντας:

«Σχετικά με το χθεσινό “σόου”. Υπάρχουν δυο πράγματα εξίσου προφανή και τα δυο: Το ένα είναι η συμπεριφορά του κύριου Ψινάκη απέναντι στην κυρία Λιόλιου. Αυτό είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να δει απλώς γκουγκλάροντας, Ψινάκη-Λιόλιου. Η δικαιολογία περί προσυνεννόησης – αν υπήρξε – δεν ακυρώνει την πράξη.

Ένας άνδρας ανοίγει το μπούστο μιας γυναίκας και μετά τη γυρίζει και το κατεβάζει σε κοινή θέα και όλα αυτά σε μουσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα υψηλής τηλεθέασης. Το σχόλιό μου για σεξισμό και χειρονομίες φαντάζομαι είναι προφανές.

Το δεύτερο είναι η επιρροή του κυρίου Ψινάκη σε θέματα Lifestyle εδώ και πολλά χρόνια. Σκέφτομαι λοιπόν πως αν ενδιαφέρεσαι να πουλήσεις τα ρουχαλάκια σου, χρειάζεσαι τον καλό του λόγο και όχι την αντιπάθειά του. Είναι προφανές ότι αν ο στόχος μου ήταν τα ρουχαλάκια μου, έπρεπε να μείνω σιωπηλή».

synatsaki-gia-psinaki.png

Ο Ηλίας Ψινάκης και η «αντιπάθεια» για τον Ίαν Στρατή

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου στο J2US, όταν ο Ίαν Στρατής και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου τραγούδησαν το κομμάτι «Μη γυρίσεις ξανά», της Νατάσας Θεοδωρίδου. Το ζευγάρι θεωρείται ένα από τα φαβορί του show και φυσικά απέσπασε πολύ θετικές κριτικές, για ακόμα μια φορά.

Ο Ηλίας Ψινάκης, όμως, ξάφνιασε τους πάντες με την κριτική του για τον Ίαν Στρατή, αφού παραδέχτηκε ότι δεν του ήταν ποτέ συμπαθής λόγω της Μαίρης Συνατσάκη.

«Κύριε Στρατή, δεν σας είχα δει live ποτέ. Είστε καταπληκτικός. Δεν μου ήσασταν συμπαθής γιατί δεν συμπαθώ τη γυναίκα σας, για δικούς μου λόγους από τότε με το #metoo! Είστε καταπληκτικός, έμεινα! Κυρία Αναστασοπούλου είμαι φαν σας. Δεν είναι δίκαιο όλοι να προσπαθούν και να βγαίνετε θεά!», είπε χαρακτηριστικά.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, όμως, θέλησε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Ψινάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι άσχημο να χρησιμοποιούμε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το #MeToo για να μην συμπαθούμε κάποιον».

Τότε, ο Ψινάκης απάντησε: «Βεβαίως το σέβομαι το metoo και ήμουν από τους πρώτους που στήριζα τις γυναίκες αν ανατρέξετε στην ιστορία. Μιλάω από προσωπική πείρα. Ήμασταν στο X-Factor και κάποια στιγμή κάνω ότι κατεβάζω – συνεννοημένος με την Κατερίνα Λιόλιου- και καλά το σουτιέν και αμέσως την άλλη ημέρα, η σύζυγος του κυρίου Στρατή – δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα – άρχισε ένα metoo κι όλοι με έλεγαν βιαστή. Κι εμένα δε με νοιάζει αυτό, είμαι ψημένος. Όμως η κα Λιόλιου με αυτή την επέμβαση της κυρίας αυτής έχοντας το metoo ως σημαία».

Η απάντηση της Τάνιας Μπρεάζου για το σχόλιο του Ψινάκη περί σέξι ντυσίματος

Το ζήτημα περί σεξισμού, όμως, δεν περιορίστηκε μόνο στο παραπάνω περιστατικό αλλά «έμπλεξε» και την Τάνια Μπρεάζου, στην οποία ο Ηλίας Ψινάκης είπε κατά τη διάρκεια του show:

«Αν ήμουν μάνατζέρ σας θα είχα εκτελέσει εν ψυχρώ και τον στιλίστα σας και τον κομμωτή σας. Σήμερα είστε τούμπανο, Έχετε μια κορμάρα τρομερή, τρομερό δέρμα, τρομερή φωνή. Το μαλλί αυτό δεν σας πάει το χρώμα, αλλά τώρα δεν φαίνεται και είστε καταπληκτική. Εγώ θα ντυνόμουν πιο σέξι. Αντί να τα φορτώνετε, να τα βγάζετε! Εγώ τι θα έκανα!» .

Η τραγουδίστρια και coach του Γιώργου Αμούτζα θέλησε να απαντήσει με τον δικό της τρόπο στο συγκεκριμένο σχόλιο, γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:

«Ευχαριστώ την ομάδα μου, το beauty team, μου που με τιμά με τις εικόνες που φτιάχνουμε με τόσο κόπο, δημιουργικότητα, τέχνη, ψυχή και πάνω από όλα ήθος. Είμαι πολύ τυχερή που τους έχω. Μια γυναίκα μπορεί να φορέσει ό,τι την εκφράζει ανεξάρτητα με την εξωτερική της εμφάνιση, τα κιλά ή το ύψος.

Μία γυναίκα μπορεί να είναι πανέμορφη με οτιδήποτε κι αν φορέσει αρκεί να νιώθει καλά. Μια γυναίκα δεν είναι ανάγκη να τα βγάζει για να είναι όμορφη. Αν θέλει να τα βγάλει θα το κάνει επειδή εκείνη το θέλει και όχι γιατί το υποστηρίζει το σώμα της. Σας ευχαριστώ πολύ».

Πηγή κεντρικής εικόνας: @iliaspsinakis