Η Άντζελα Γκερέκου και η κόρη της τήρησαν το έθιμο των «μπότηδων» από το σπίτι της στο Λιστόν

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Άντζελα Γκερέκου και η κόρη της τήρησαν το έθιμο των «μπότηδων» από το σπίτι της στο Λιστόν

Άντζελα Γκερέκου και Μαρία Βοσκοπούλου βρίσκονται στην Κέρκυρα, όπως κάθε Πάσχα, τηρώντας το έθιμο της πρώτης Ανάστασης με τα πήλινα δοχεία, κάτι που έκαναν και μαζί με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Η Άντζελα Γκερέκου λατρεύει την Κέρκυρα, την γενέτειρά της και γι' αυτό μάλιστα ασχολήθηκε και με τα κοινά του τόπου, όταν είχε εκλεγεί βουλευτής της περιοχής. Παράλληλα, η Κέρκυρα έχει ακόμα έναν λόγο να είναι ξεχωριστή γι' αυτήν, αφού εκεί παντρεύτηκε το 1995 με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Οριακά στην καταστροφή φτάνει ο Μάνος στη Γη της ελιάς λίγο πριν έρθει ο Στέφανος Μιχαήλ

Η ηθοποιός και πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, όποτε της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της επισκέπτεται το νησί του Ιονίου μαζί και με την κόρη της την Μαρία, καθώς εκεί βρίσκεται και το σπίτι της αλλά και το πατρικό της με τη μητέρα της.

Η Άντζελα Γκερέκου τήρησε το έθιμο των «μπότηδων»

Κάθε χρόνο μετά την πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα τηρείται το έθιμο των «μπότηδων». Στο κέντρο λοιπόν, της πόλης οι κάτοικοι πετούν από τα μπαλκόνια τους τεράστια κανάτια (τους μπότηδες) γεμάτα νερό. Άλλοι βάφουν τους μπότηδες με κόκκινο χρώμα και άλλοι δένουν πάνω τους κόκκινες κορδέλες, αφού το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας και της Ανάστασης φυσικά.

Η Μαρία Βοσκοπούλου όσο μεγαλώνει μοιάζει όλο και περισσότερο με τον μπαμπά της Τόλη Βοσκόπουλο

Έτσι λοιπόν και η Άντζελα Γκερέκου μαζί με την κόρη της, φορώντας λευκά πουκάμισα και οι δύο, έριξαν από το μπαλκόνι του πατρικού της το δικό τους κανάτι.

Το 2022 η Άντζελα Γκερέκου είχε δημοσιεύσει αντίστοιχα το Μεγάλο Σάββατο μια φωτογραφία της με τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Μαρία μικρή να τηρούν το Κερκυραϊκό έθιμο από το ίδιο μπαλκόνι στο κέντρο της πόλης.

https://www.instagram.com/p/Ccs4m6BogAZ/

Το σπίτι - κόσμημα στο Λιστόν της Κέρκυρας

Η Άντζελα Γκερέκου έχει δύο σπίτια στην Κέρκυρα με το ένα από αυτά να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ο Ανδρέας Γεωργίου μάλιστα, με τον οποίο συνεργάζονται στη Γη της Ελιάς, την είχε επισκεφτεί το 2022 στο συγκεκριμένο σπίτι, ενώ όπως είχε δημοσιεύσει και στα social media του είχε γευτεί από τα χέρια της και την παραδοσιακή παστιτσάδα.

GKEREKOY.jpeg

Όπως θα δεις και από την gallery που ακολουθεί το εσωτερικό του σπιτιού θυμίζει παλιό αρχοντικό, ενώ σε κάθε δωμάτιο οι τοίχοι έχουν διαφορετικό χρώμα δίνοντας την μοντέρνα νότα που χρειάζεται.