Από μία διαθήκη και ένα «μήνυμα» του Φίλιππου στη Γη της ελιάς αλλάζουν όλα για τη Βασιλική

Κατερίνα Μπούσιου
Από μία διαθήκη και ένα «μήνυμα» του Φίλιππου στη Γη της ελιάς αλλάζουν όλα για τη Βασιλική

O Διονύσης Παπανδρέου ως Φίλιππος συνεχίζει να μας απασχολεί στη Γη της ελιάς, μετά τον τραγικό θάνατό του. 

Αν νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα στη Γη της ελιάς θα πρέπει να αναθεωρήσεις, γιατί πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι τις αρχές Ιουνίου, που είναι και το επίσημο τέλος της τρίτης σεζόν. Ανάμεσα σε χαρές και λύπες, δύο γυναίκες ενώνονται ξανά και η μοίρα και των δύο αλλάζει από ένα μήνυμα από το παρελθόν. Η Ιφιγένεια Τζόλα ως Βασιλική είναι μία από αυτές.

Επιστροφή με προϋποθέσεις

Ήδη σε έχω ενημερώσει πως στη Γη της ελιάς θα έχουμε δύο επιστροφές που προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις. Η Δώρα Χρυσικού ως Αρετή επιτέλους αποφυλακίζεται και αποκτά μία νέα φίλη στη ζωή της, τη Μαργαρίτα. Με τη δική της μαρτυρία για το ύποπτο ζευγάρι η αστυνομία κατάφερε να βρει τους πραγματικούς ενόχους και εκείνη απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Βέβαια η επίθεση αγάπης της Αρετής προς τη γεωπόνο για να την ευχαριστήσει θα τη φέρει σε άβολη θέση. Ποτέ δεν ήταν άλλωστε κοντά.

Στη Γη της ελιάς θα έχουμε 3 σημαντικές αποχωρήσεις και τη μεγάλη απουσία του Νίκου Γαλανού

Η μεγάλη επιστροφή ωστόσο στη Μάνη, είναι εκείνη της Στέλλας Φυρογένη ως Χάιδω. Μετά από τις πιέσεις όλων αποφασίζει να αφήσει τη ζωή στο μοναστήρι και να επιστρέψει κοντά στη Βασιλική και στην εγγονή της. Βάζει τους όρους της ωστόσο, γιατί η νέα της ζωή χωρίς τον γιο της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Για αυτό και όλοι οι υπόλοιποι το μόνο που κάνουν είναι να στηρίξουν τόσο εκείνη όσο και τη Βασιλική που είναι πια χαρούμενη έχοντας στο πλευρό της την πεθερά της. Τη δεύτερη μητέρα της. Γιατί με την πρώτη, την Αρετή υπάρχει πια ένα χάσμα επικοινωνίας.

Αυτό που θα φέρει την ανατροπή όμως για τις δύο γυναίκες, είναι ένα μήνυμα από το παρελθόν. Από τον αγαπημένο τους Φίλιππο. Ο Κωνσταντίνος ειδοποιεί ξαφνικά τις δύο γυναίκες να πάνε στο γραφείο του και θα μάθουν τελικά πως ο Φίλιππος λίγο πριν φύγει από τη ζωή, είχε φροντίσει να κάνει διαθήκη. Από φόβο ή επειδή ήταν προνοητικός και έβλεπε τις απειλές του Βαφέα; Σε κάθε περίπτωση όμως η Βασιλική θα ακούσει πως ένα μέρος της περιουσίας του πηγαίνει σε εκείνη και στην κόρη τους με τη Χάιδω επίσης να κρατά και μέρος της δικής της περιουσίας.

Στο γεμάτο έρωτα post Λιάντου - Σκουρλέτη το σχόλιο της Ιφιγένειας Τζόλα «λέει» μια αλήθεια

https://www.instagram.com/p/C6ytV3JMnUc/

Η Βασιλική πλέον είναι έτοιμη να αφήσει πίσω το παρελθόν. Να πάρει τη ζωή στα χέρια της, με τον ρόλο πλέον της επιχειρηματία έχοντας πια τον κύριο ρόλο στις αποφάσεις για τα κτήματα. Ακολουθεί την πορεία του πατέρα της Στάθη και εκείνος άλλωστε θα τη βοηθήσει για να μπορέσει να ορθοποδήσει και οικονομικά.

Από ότι καταλαβαίνεις έτσι όπως κλείνει η τρίτη σεζόν για τη Βασιλική, είναι σα να μας προϊδεάζει η σεναριογράφος πως πλέον από την 4η σεζόν, εκτός από τα επαγγελματικά θα έχουμε και άλλες, πιο προσωπικές αλλαγές για τη Βασιλική. Ένας νέος έρωτας δεν είναι απίθανο σενάριο. Το έχουμε ήδη αναφέρει ξανά. Αλλά μπορεί τελικά να μην είναι ο Μιλτιάδης που ήδη την αγαπά ο εκλεκτός.

Γιατί η έλευση του Στέφανου Μιχαήλ και άλλων πρωταγωνιστών από την επόμενη σεζόν μας βάζει σε σκέψεις.

Η έκπληξη γενεθλίων και ένας νέος έρωτας στη Γη της ελιάς για την Ιφιγένεια Τζόλα