Άφωνοι οι φανς του Maestro με την ανατροπή του φινάλε: Τα δύο hits που ήδη «σαρώνουν» στο TikTok

Κατερίνα Μπούσιου
Άφωνοι οι φανς του Maestro με την ανατροπή του φινάλε: Τα δύο hits που ήδη «σαρώνουν» στο TikTok

Το ατού του Παπακαλιάτη και τα non spoiler σχόλια όσων είδαν και τα 6 επεισόδια της δεύτερης σεζόν του Maestro ή Maestro in Blue στο Netflix. 

Το Σαββατοκύριακο προκλήθηκε ένας ιδιότυπος τηλεοπτικός μαραθώνιος, καθώς αρκετοί συνδρομητές του Netflix είδαν και τα έξι επεισόδια της δεύτερης σεζόν του Maestro και στην πλειοψηφία «κρατήθηκαν» για να μη δώσουν spoiler, σεβόμενοι την παράκληση του ίδιου του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και των ηθοποιών του. Υπήρξαν βέβαια και εκείνοι που αποκάλυψαν το τέλος, περισσότερο για να μοιραστούν την αγωνία τους για τη συνέχεια και γιατί δεν κατάλαβαν πώς προέκυψε ξαφνικά (για αυτό και απρόβλεπτο) αυτό το φινάλε. Κρατάμε από τα σχόλια και τα δύο hits που ήδη ακούγονται παντού και ειδικά στο TikTok.

Η δεύτερη σεζόν κλείνει με ένα «Τι έγινε ρε παιδιά;»

Ζούμε ένα τηλεοπτικό παράδοξο με τη περίπτωση του Maestro, αφού εκτός από την προβολή στο Mega έχουμε ταυτόχρονα και την προβολή των 6 επεισοδίων του δεύτερου κύκλου στο Netflix. Αυτό δημιούργησε μία σύγχυση στους περισσότερους τηλεθεατές, γιατί θέλουν να μοιραστούν τις απορίες τους στα social media δίχως να προδώσουν τις εξελίξεις. Βέβαια και να τις προδώσουν, το έχουμε ξαναπεί, πως είναι διαφορετικό να βλέπεις το σύνολο ενός επεισοδίου και διαφορετικό το να μαθαίνεις για μία και μόνο σκηνή ενός επεισοδίου.

Αγάπη και περηφάνια μόνο: Η μαμά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη σε μία σπάνια αλα Maestro στιγμή τους

Σε αυτό τον δεύτερο κύκλο ο Παπακαλιάτης έχει ξεπεράσει τον εαυτό του σε επίπεδο φωτογραφίας, σκηνοθεσίας, πλοκής και μοντάζ. Έχει ο ίδιος περάσει σε μία νέα εποχή και δεν έχει αυτή η σειρά τίποτε να ζηλέψει από παραγωγές του εξωτερικού. Το αντίθετο μάλιστα. Ανάμεσα και σε αχρείαστες παραγωγές που έχει ακόμη και το ίδιο το Netflix, δημιουργώντας μία επίφαση ποιότητας, είναι μία όαση αυτή η ελληνική σειρά. Βλέπεις μία σκηνή τυχαία και αναγνωρίζεις από το οπτικό ύφος ότι είναι δικό του δημιούργημα και αυτό είναι προσόν.

Δεν θα σου προδώσω ούτε και εγώ ακριβώς τι συμβαίνει αλλά να θυμηθείς αυτό που μας έχει πει ο Φάνης Μουρατίδης εδώ και καιρό, πως υπάρχε στη σειρά μία ανατροπάρα, όπως τη χαρακτήρισε.

Η «ανατροπάρα» του Φάνη Μουρατίδη και όσα μαρτύρησε ο Παπακαλιάτης για την πρεμιέρα του Maestro 2

Γιατί η τελευταία σκηνή του ανήκει και μάλιστα έχει ομοιότητες με την τελευταία σκηνή του πρώτου κύκλου. Και καθοριστικές όμως διαφορές. Αυτό το φινάλε δημιούργησε όμως μία μεγάλη απορία στο κοινό: Είναι ή δεν είναι αλήθεια αυτό που είδαμε; Στο Tiktok οι περισσότεροι έδειξαν την έκπληξή τους. Αλλά δεν ήταν οι μόνοι.

Οι περισσότεροι ποντάρουν στο ότι κάτι κρύβεται πίσω από όλο αυτό. Με βάση και πως όλοι οι ηθοποιοί του καστ, συνεχίζουν αυτή την περίοδο τα γυρίσματα στους Παξούς για την τρίτη σεζόν. Συμπεριλαμβανομένου του Φάνη Μουρατίδη και της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, η οποία επίσης συμμετέχει στην τελευταία σκηνή.

Μαρία Καβογιάννη και Χάρις Αλεξίου παραμένουν και στον δεύτερο κύκλο στα ατού της σειράς, ενώ δεν θα σε εκπλήξει η Στεφανία Γουλιώτη. Δες τα σχόλια και τις απορίες για αυτό το αναπάντεχο τέλος.

Δεν βάζω στα ατού του δεύτερου κύκλου εξ ολοκλήρου το σενάριο, γιατί υπάρχουν κάποια μικρά κενά. Τα οποία καλύπτονται από το ταλέντο του καστ και δεν είναι πάντα εμφανή. Καλύτεροι ηθοποιοί δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν για αυτή τη σειρά, ως σύνολο αλλά και ατομικά. Έχουμε αρκετή δόση από Χαράλαμπο ως φάντασμα, αλλά είναι λίγο υπερβολική η χρήση του ρόλου του Γιάννη Τσορτέκη, παρά το ότι τον αγαπάμε και τον θαυμάζουμε. Ο Κωστής Μπερικόπουλος ως ο αστυνομικός διευθυντής θα σου προκαλέσει το ενδιαφέρον.

Όμως όπως πάντα συμβαίνει στις σειρές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η μουσική παίζει καθοριστικό ρόλο. Ήδη μεγάλο hit στα social media έχει γίνει επειδή ακούγεται σε ένα επεισόδιο, το τραγούδι «Ανισόπεδη ντίσκο» του Pan Pan, ενώ θα σε μαγέψει η Μαρίζα Ρίζου ερμηνεύοντας ένα τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Είναι μαγευτικό αυτό το γύρισμα με την τραγουδίστρια και απίστευτα συγκινητικό.

Ο Παπακαλιάτης δείχνει ξανά με τέτοιες σκηνές που το σινεμά του πηγαίνει και πως πρέπει σύντομα να στραφεί ξανά στον κινηματογράφο. Γιατί παραμένει τόσο ρεαλιστικός μέσα στον ρομαντισμό του.

Σήμερα στο Mega, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η Δώρα Αναγνωστοπούλου και η εκπομπή της Mega Stories, βρίσκεται στους Παξούς και μιλάει με όλο το καστ της σειράς αλλά και με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για τη δεύτερη σεζόν. Στη δημοσιογράφο μιλούν και τοπικοί παράγοντες του νησιού για τον τρόπο που επηρέασε την τουριστική κίνηση η σειρά και την προβολή του νησιού τους σε όλο τον κόσμο.