Η Δώρα Χρυσικού γιόρτασε τρία χρόνια νικών κόντρα στον καρκίνο με ένα μήνυμα- γροθιά στο στομάχι

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Δώρα Χρυσικού γιόρτασε τρία χρόνια νικών κόντρα στον καρκίνο με ένα μήνυμα- γροθιά στο στομάχι

Στις 21 Μαΐου το 2021 η Δώρα Χρυσικού προχώρησε σε ολική υστερεκτομή κι από τότε η ζωή της άλλαξε ριζικά.

Μπορεί την 21η Μαΐου να έχουν την ονομαστική τους γιορτή ο Κωνσταντίνος και η Ελένη, για την Δώρα Χρυσικού, όμως η ημέρα αυτή έχει μια ξεχωριστή σημασία. Ήταν η μέρα που η ηθοποιός που απολαμβάνουμε στη Γη της Ελιάς στον ρόλο της Αρετής Καπερνάρου έδωσε τη δυσκολότερη μάχη για τη ζωή της, η ημέρα που έκανε υστερεκτομή.

Η Δώρα Χρυσικού δεν αντιμετώπισε με θάρρος μόνο τον καρκίνο αλλά και τα άκομψα σχόλια για εκείνη

Η ανάρτηση της ηθοποιού για τα 3 χρόνια από την επέμβασή της

Η Δώρα Χρυσικού μπορεί όπως έγραψε στην ανάρτησή της να θέλει να ξεχάσει πως αυτή η μέρα ξεχωρίζει σε σχέση με τις υπόλοιπες στη ζωή της, η μητέρα της όμως της θύμισε πως είναι η μέρα που έσωσε τη ζωή της. Έτσι, λοιπόν η ίδια έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, γράφοντας:

«Η μητέρα μου μου θύμισε σήμερα πως έχουμε επέτειο. Σαν σήμερα πριν απο τρία χρόνια έδωσα την δυσκολότερη μάχη της ζωής μου, για να σώσω τη ζωή μου. Είναι παράδοξο πως 3 χρόνια μετά το 21 Μαΐου δεν χτυπησε καμπανάκι. Ίσως πάλι βέβαια και να μην είναι παράδοξο. Γιατί αυτό κάνει ο χρόνος -ο χρόνος που περνάει από το τραύμα- σε βάζει πάλι σε μια κατάσταση κανονικότητας. Γι' αυτό για κάποιους ο χρόνος που περνάει είναι σύμμαχος κι όχι εχθρός. Η μαμά μου μου είπε "δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα", εγώ όμως προσπαθώ να την ξεχάσω και να την αφήσω πίσω μου. Κι είναι πραγματικά συγκλονιστικό πού ήμουν στις 21 Μαΐου του 2021 και πού είμαι τώρα.

Σήμερα όμως, αυτή τη μέρα, ζω και κάνω όνειρα, έχω ραντεβού για τη δουλειά, έκανα τη γυμναστική μου, μιλάω στο τηλέφωνο, θα πάω στην τράπεζα. Αυτές τις μικρές ρουτίνες που μόνο οι υγιείς μπορούν να απολαύσουν. Τρία χρόνια αγωνίας, αλλά και νικών προσωπικών, μεγάλης βουτιάς και μεγάλης αναγέννησης. Αλλαγών και αποδοχής, μιας νέας πραγματικότητας. Η ζωή που νικάει το φόβο. Χρόνια μου πολλά λοιπόν. ΥΓ: βάζω αυτη τη φωτό γιατί κάπως μοιάζει με τον καινούριο μου χαμογελαστό εαυτό μου» έγραψε στην ανάρτησή της η ηθοποιός με αφορμή τα 3 χρόνια από την επέμβαση που έκανε εξαιτίας του καρκίνου.

https://www.instagram.com/p/C7OQpL7IzR_/

Όσες φορές έχει μιλήσει η Δώρα Χρυσικού για τον καρκίνο

Η Δώρα Χρυσικού έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο.

Η ίδια τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook, γράφοντας μεταξύ άλλων.

Φοβάμαι κάθε φορά που κάνω εξετάσεις, κάθε φορά και λιγότερο όμως - παρόλο που αυτό είναι κάτι που το έχω πάρει απόφαση, ότι δηλαδή για την υπόλοιπη ζωή μου θα εξετάζομαι τακτικά. Και κάθε φορά που παίρνω καλά αποτελέσματα παίρνω και μια βαθιά ανάσα, μια παράταση.

Έχω συνειδητοποιήσει πλήρως πως η ζωή μου άλλαξε ριζικά, το βλέπω στην ουλή που έχω στο σώμα μου, το νιώθω κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος χάνει τη μάχη με την ασθένεια, κι εκεί που ο καρκίνος ήταν απλώς μια πληροφορία , μια είδηση, τώρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης μου , της προσωπικής μου ιστορίας.

Όμως δεν επέτρεψα στον καρκίνο να πάρει περισσότερα από αυτά που του αναλογούν. Ούτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας ούτε τώρα. Προσπάθησα να διαφυλάξω εμένα, την ουσία αυτού που ήμουν · γιατί ήμουν και είμαι περισσότερα από τις ωοθήκες και τη μήτρα μου.

Είμαι γυναίκα, κόρη, σύντροφος, αδερφή, φίλη, εργαζόμενη, καλλιτέχνης και ολα αυτά είναι ταυτοτικά της ύπαρξης μου, πολύ περισσότερο από τα 5 όργανα που μου αφαιρέθηκαν κατά την επέμβαση. Κι αν πρέπει να σκεφτώ τι πραγματικά μου στέρησε ο καρκίνος, δεν είναι η μήτρα και οι ωοθήκες αλλά η ξεγνοιασιά στη σχέση μου με τον χρόνο.

Η Ντόρα Κουτροκόη μίλησε για τον όγκο που ανακάλυψε στον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της

https://www.instagram.com/p/C427mOOIOKy/

Παράλληλα, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Vita και τη δημοσιογράφο Γιάννα Τριανταφύλλη για την αγωνία που έχει για την υγεία της και το να μην νοσήσει ξανά.

«Αυτά τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής μου ζω με 3μηνα, σαν να παίρνω το "ελευθέρας" και την επιβράβευση ότι προχωρώ κανονικά. Όσο όμως απομακρύνεσαι χρονικά από τη νόσο και πλησιάζεις την πολυπόθητη 5ετία, που σύμφωνα με τους γιατρούς αποτελεί ένα χρονικό όριο ασφαλείας για τυχόν υποτροπή, νιώθεις όλο και πιο πολύ τη ζωή να νικάει και τον φόβο να συρρικνώνεται. Εγώ έχω όμως ακόμα 3 χρόνια μπροστά μου, γι’ αυτό και παραμένω φειδωλά και συγκρατημένα αισιόδοξη. Δεν ζω δηλαδή ως άρρωστη αλλά ως υγιής που απλώς ελέγχεται συχνά» είπε η ηθοποιός χαρακτηριστικά.