Η μεγάλη περιπέτεια, το ψέμα και η κίνηση του Ντάνου στη Γη της ελιάς που μπορεί να αποβεί «μοιραία»

Κατερίνα Μπούσιου
Η μεγάλη περιπέτεια, το ψέμα και η κίνηση του Ντάνου στη Γη της ελιάς που μπορεί να αποβεί «μοιραία»

Η Δώρα Χρυσικού περνά τη πιο δύσκολη της περιπέτεια στη Γη της ελιάς και με λιγοστούς συμμάχους. Ποια θα τη σώσει και ποιος θα την «κάψει»;

Στη μη κωμική πλευρά του ρόλου της Δώρας Χρυσικού ως Αρετή θα σταθούμε στα επόμενα επεισόδια στη Γη της ελιάς. Τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά γιατί θα κατηγορηθεί για τον εμπρησμό αλλά και τον φόνο του Τάσου και πρώην αρραβωνιαστικού της. Τα στοιχεία είναι εις βάρος της, βρίσκει ωστόσο ένα άλλοθι, αλλά και αυτό καταστρέφεται και υπαίτιος είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος . Υπερβολικός ως Ορέστης με την τιμιότητά του.

Βάσια Παναγοπούλου υπέρ της Δώρας και όλοι οι άλλοι εναντίον της

Η Αρετή θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής της ως ρόλος στη Γη της ελιάς. Και θα «πληρώσει» τις αμαρτίες του παρελθόντος, όταν τα έβαζε με όλους και με όλα. Τώρα στη δύσκολη της στιγμή, όλοι θα της γυρίσουν την πλάτη.

Ο φούρνος του Τάσου καίγεται και ο ίδιος πεθαίνει και όλοι θυμούνται πως εκείνη δημόσια τον απείλησε, όταν την κορόιδεψε και επέστρεψε στην πρώην γυναίκα του. Ο Κουράκος αναγκάζεται να τη συλλάβει και ξεκινά η έρευνα για το που βρισκόταν το μοιραίο βράδυ. Αλλά εκείνη δεν έχει κανέναν μάρτυρα, γιατί απλά ήταν στο δρόμο.

Η προδοσία του Φίλιππου στη Γη της ελιάς, η γκρίνια του κοινού και το «αντίο» Δήμητρας και Αριάδνης

Σε μία κίνηση αγάπης προς την ξαδέλφη της, η Ασπασία καταθέτει πως ήταν μαζί. Ψευδορκεί για το καλό της και γιατί την πιστεύει. Παρόλο που η ίδια ήταν στο σπίτι του Ορέστη. Μάλιστα μετά την κατάθεσή της παρακαλάει τον Γιώργο Αγγελόπουλο να μην πει το αντίθετο. Όμως εκείνος θα το πει στον Κουράκο ζητώντας την επιείκεια για την Ασπασία που απλά ήθελε να βοηθήσει. Πόση τιμιότητα πια και αυτός ο Ορέστης; Αυτό όμως παραλίγο να της στοιχίσει. Είναι ένα λάθος που σε άλλη περίπτωση, θα την επιβάρυνε ακόμη περισσότερο.

Τελικά θα αθωωθεί μετά από αρκετές δοκιμασίες η Αρετή. Δεν αποφυλακίζεται τόσο απλά. Αλλά το πιο δύσκολο για εκείνη θα είναι που οι περισσότεροι - εκτός από την κόρη της Βασιλική - δεν την έχουν βοηθήσει. Όχι πως πιστεύουν ότι θα ήταν ποτέ ικανή για φόνο, αλλά κρατούν και μία επιφύλαξη για όσα ακούν.

https://www.instagram.com/p/CpvY2bioUSo/

Όλα αυτά που θα συμβούν όμως, είναι και μία καλή αφορμή για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο φιλικός δεσμός του Ορέστη και του Κουράκου. Την έχει ανάγκη τη συμπαράσταση ο αστυνόμος μετά τη ξαφνική φυγή της Δήμητρας στο εξωτερικό και τον χωρισμό τους.

Το κοινό πριν συμβούν όσα σου ανέφερα με την Αρετή, τη «δίκασε» με τη χθεσινή της εμφάνιση, με κατάρες προς όλους, κυρίως προς τον γαμπρό της, τον Φίλιππο. Ο οποίος μην περιμένεις να την υπερασπιστεί στη νέα της περιπέτεια. Το αντίθετο. Θα βγάλει τα απωθημένα του. Είναι η μόνη περίπτωση που δεν θα αντιδράσουμε για αυτό.