Το ζευγάρι που λάτρεψε το κοινό στις Ψυχοκόρες θα καταλήξει χωριστά πριν τη δολοφονία της Άννας

Κατερίνα Μπούσιου
Το ζευγάρι που λάτρεψε το κοινό στις Ψυχοκόρες θα καταλήξει χωριστά πριν τη δολοφονία της Άννας

Η Δήμητρα Ματσούκα γίνεται δολοφόνος ενώ Σώτος και Μαρίκα είναι το νέο ζευγάρι στις Ψυχοκόρες. 

Το φτωχό κορίτσι που αγάπησε τον νεαρό και πλούσιο νέο, είναι ένα συνηθισμένο θέμα σε ελληνικές ταινίες και σειρές, είναι ρομαντικό και μοιάζει με παραμύθι. Μόνο που στις Ψυχοκόρες, αυτό που συνέβη με τη Μαρίκα και τον Σώτο, μπορεί να μοιάζει με παραμύθι, αλλά έχει και μεγάλες διαφορές. Η καταγωγή του νεαρού θα γίνει το μεγάλο αγκάθι στη σχέση τους και ο χωρισμός είναι οδυνηρός και αναπόφευκτος.

Άλλο είναι όμως το συγκλονιστικό γεγονός των επόμενων επεισοδίων.

Η αλήθεια «σκοτώνει» την αγάπη

Επειδή στις Ψυχοκόρες υπάρχουν πολλά ταλέντα της υποκριτικής, νέοι και παράλληλα εμπειρότεροι ηθοποιοί, ας σταθούμε ονομαστικά σε ένα πολύ σημαντικό ζευγάρι της σειράς, τη Μαρίκα και τον Σώτο, δηλαδή την Μαριάννα Κιμούλη και τον Γιώργο Ζιάκα που ξεχωρίζουν ήδη για το ταλέντο τους. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό το ζευγάρι θα φανεί και στη συνέχεια.

Ο πατέρας των αδελφών Πολύζου, χαρακτήριζε τη Μαρίκα ως τη σοφή του κόρη, αλλά προς το παρόν το μόνο σοφό που έκανε, ήταν να δεχθεί τον έρωτα του Σώτου, που την αγαπά πραγματικά και που σοβαρά θέλει να τη γλιτώσει από τη μοίρα της ψυχοκόρης.

Η «επιστροφή» του Μέλιου στις Ψυχοκόρες γίνεται με τον πιο συγκινητικό τρόπο: Η ανακάλυψη της Φρόσως

Η Μαρίκα σε σχέση με τις αδελφές της όπως έχεις διαπιστώσει, σεναριακά έχει πολύ καλύτερη τύχη, προς το παρόν. Στο χθεσινό επεισόδιο και με τη βουβή συγκατάθεση της μαμάς Νέλλας (Δήμητρα Ματσούκα) ενέδωσε στον έρωτα του Σώτου και το κοινό ενθουσιάστηκε με το επίσημα, νέο ζευγάρι της σειράς.

Όμως η χαρά και η αγάπη δεν θα κρατήσουν για πολύ γιατί η Μαρίκα κάνει μία καθόλου, σοφή κίνηση. Πιέζει την Αρχοντούλα, να πει στον Σώτο πως είναι γιος της. Και πιέζει αντίστοιχα και εκείνον να την ακούσει. Όπως καταλαβαίνεις ούτε η μία είναι ακόμη σε θέση να του πει την αλήθεια, ούτε εκείνος είναι έτοιμος να την ακούσει.

Όταν του εξιστορεί το παρελθόν, ο νεαρός Κοτρώτσης χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και θυμώνει με την αγαπημένη του. Όλη του η ζωή είναι ένα ψέμα και βρίσκεται ξαφνικά μετέωρος. Δεν είναι το μόνο πράγμα που μαθαίνει. Γιατί ανακαλύπτει πως ο πατέρας του κρυφά του έγραψε το εργοστάσιο, παγιδεύοντάς τον σε μία συνθήκη που καθόλου δεν επιθυμεί, γιατί κληρονομεί με κάποιον τρόπο και τα χρέη του. Θα αντιδράσει με θυμό και θα εξαφανιστεί από το σπίτι.

https://www.instagram.com/reel/C71pRH1oNuv/

Επιστρέφει κάποια στιγμή για να πει πλέον και στον πατέρα του την αλήθεια που αγνοούσε για την Αρχοντούλα, με τη Νέλλα που είχε κάνει την κρυφή συμφωνία μαζί της, να βρίσκεται σε δεινή θέση.

Η Λουκία Πιστιόλα από την αιώνια αρραβωνιαστικιά του Δόγκανου στην αδίστακτη Βικτώρια στις Ψυχοκόρες

Εδώ έχει μία πολύ ωραία ανατροπή η σειρά. Γιατί η Μαρίκα παίρνει την απόφαση να φύγει από το σπίτι των Κοτρώτσηδων και να μεταφερθεί ως ψυχοκόρη σε ένα άλλο σπίτι. Θα το κάνει πράξη και εκεί θα προσπαθήσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Όμως αυτός ο έρωτας με τον Σώτο μοιάζει να είναι καρμικός. Και εκεί που η Μαρίκα θα πάρει μία μεγάλη απόφαση για το μέλλον της, θα βρεθεί σε δίλημμα. Οδηγούμαστε αργά αλλά επεισοδιακά, στο φινάλε της σειράς.

Αλλά πριν από αυτό, το κοινό θα δει μία από τις πιο αναπάντεχες σκηνές της σειράς. Τη Νέλλα να δολοφονεί την Άννα που ήταν έτοιμη να δολοφονήσει τον Κοσμά Κοτρώτση. Μία συγκλονιστική σε απόδοση σκηνή από τη Δήμητρα Ματσούκα, την Τόνια Σωτηροπούλου και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

Η Άννα αποκαλύπτεται στον Κοσμά και του φανερώνει πως αυτό το σπίτι στο οποίο μένει και με δόλο άρπαξε την περίοδο της κατοχής, άνηκε στην οικογένειά της. Όταν άκουσε το όνομα του στο νοσοκομείο, ορκίστηκε εκδίκηση. Μόνο που την ώρα που του τα λέει όλα αυτά, ενώ τον σκοπεύει, δεν έχει υπολογίσει πως η Νέλλα την παρακολουθεί και την πυροβολεί στη συνέχεια δίχως δισταγμό.