Μετά την πρώτη φάση στον τελικό του MasterChef, το κοινό έχει ένα δίκαιο παράπονο

Πατούλια Κατερίνα
Μετά την πρώτη φάση στον τελικό του MasterChef, το κοινό έχει ένα δίκαιο παράπονο

Στο Costa Navarino ταξίδεψε η παραγωγή του MasterChef για την πρώτη φάση του φετινού τελικού.

Στο Costa Navarino στη Μεσσηνία ξεκίνησε ο τελικός του MasterChef που θα έχει τρία μέρη με πρωταγωνιστές τους διεκδικητές του τίτλου, την Χριστίνα Χριστοφή και τον Λευτέρη Ζαφειρόπουλο.

Αλλαγές στον τελικό που οι finalists δεν περίμεναν!

Είναι πολύ πιθανό, η Χριστίνα και ο Λευτέρης να μπήκαν στον τελικό με τη σκέψη του ελεύθερου μενού που είχαμε δει τις προηγούμενες χρονιές.

Είπαμε όμως πως φέτος δεν θα βγει MasterChef με σημειώσεις από το σπίτι, οπότε ο Σωτήρης Κοντιζας εξήγησε:

«Οι φετινοί τελικοί αποτελούνται από τρία μέρη ίσης βαρύτητας. Έχουμε να κάνουμε με τη ραχοκοκαλιά του διαγωνισμού. Mystery box, Tεστ Δημιουργικότητας και Πιάτο Αντιγραφής θα είναι το περιεχόμενο των φετινών τελικών», είπε για όσα θα δούμε.

Με τη σουπιά ως πρωταγωνιστή των πιάτων τους, οι δύο παίκτες είχαν στη διάθεσή τους 90 λεπτά και επιπλέον 15 λεπτά για να συγκεντρώσουν τα υλικά τους και να οργανώσουν τις παρασκευές τους.

Το Mystery Box με τη σουπιά

Ο διάσημος σεφ Joris Larigaldie, αρχηγός γαστρονομίας στην Costa Navarino, καλωσόρισε τους δύο διαγωνιζόμενους και αφού εξήγησε τι σημαίνει για εκείνον «Νομάς της γαστρονομίας», μίλησε για τα τοπικά προϊόντα που έχει ξεχωρίσει.

To Mystery Box του ρελικού ήταν ένα ξεχωριστό κουτί, γεμάτο με υλικά μοναδικά σε γεύση και ποιότητα, τα οποία προέρχονται από την περιοχή της Μεσσηνίας όπως η άγρια αγκινάρα.

MasterChef: Το προφίλ στο Instagram της Χριστίνας και του Λευτέρη φανέρωσε όσα λέει και το Twitter/X

https://www.instagram.com/reel/C8DONXwPamT/

Αυτή η αλλαγή στρατηγικής και η αλλαγή κουζίνας, φαίνεται πως μπέρδεψε τον Ζαφειρόπουλο και την Χριστοφή, που ξεκίνησαν αμήχανα την πρώτη φάση με πιάτα που ούτε γευστικά αλλά ούτε και οπτικά δεν ενθουσίασαν τους τρεις κριτές.

Οι κριτές εξήγησαν πως και οι δύο παίκτες έχουν δώσει καλύτερες προσπάθειες και το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαιώνει κανέναν από τους δύο φιναλίστ.

«Σήμερα κάτι σας κράτησε πίσω. Σαν να είχατε μπει σε θέση άμυνας «μη χάσω τον τίτλο», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/C8C6N5kM9gV/

Οι τρεις σεφ κριτές δοκίμασαν, βαθμολόγησαν και σφράγισαν τον πρώτο φάκελο που δίνει το 1/3 της νίκης για το φετινό MasterChef 2024.

https://www.instagram.com/reel/C8DFU5_sfGH/

Η δεύτερη φάση του τελικού στο MasterChef περιλαμβάνει επιστροφή στην κουζίνα του διαγωνισμού, με τους δύο finalists να έχουν στο πλευρό τους τις οικογένειές τους.

https://www.instagram.com/reel/C8DFyTLMtN8/

Το παράπονο του κοινού από τον τελικό του MasterChef:

Με δεδομένο πως στο παρελθόν, είχαμε δει τελικούς του MasterChef να λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη, με ταξίδια στην Ιταλία ή τη Γαλλία, το κοινό δεν δίστασε να εκφράσει το παράπονό του για τα λιγοστά εντός Ελλάδας ταξίδια φέτος.

Φυσικά όπως υποστήριξαν όλοι fans, τα χρηματικά έπαθλα φέτος είναι μεγάλα οπότε οι παίκτες που συμμετείχαν είχαν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.