Η μοιραία σύγκρουση Χάδως και Γρηγόρη στο Προξενιό της Ιουλίας: Η μεγάλη καταδίωξη πριν το τέλος

Κατερίνα Μπούσιου
Η μοιραία σύγκρουση Χάδως και Γρηγόρη στο Προξενιό της Ιουλίας: Η μεγάλη καταδίωξη πριν το τέλος

Στο 98ο επεισόδιο η δολοφονία του Γιωργίκη στο Προξενιό της Ιουλίας και το μεγάλο πάρτι των συντελεστών της σειράς για το τέλος των γυρισμάτων. 

Πέντε επεισόδια μας μένουν μέχρι το κρίσιμο 98ο, του αιματηρού φινάλε του Γιωργίκη Προβιού. Μένουν όμως δύο ακόμη κρίσιμα επεισόδια για να γίνει η πλήρη κάθαρση, το μεγάλο μήνυμα του Προξενιού της Ιουλίας και μία δικαίωση χαρακτήρων και ρόλων. Οι ηθοποιοί ολοκλήρωσαν τα γυρίσματά τους και το γιόρτασαν με ένα μεγάλο πάρτι και εκεί έκαναν αποκαλύψεις. Σου έχω όμως και εγώ δύο στοιχεία που θα σε κάνουν να απαντήσεις στο ερώτημα «Ποιος σκότωσε τον Προβιό;».

Η βαλίτσα και η αποκάλυψη που δεν περίμενες

Η έξυπνη διαχείριση της πλοκής και των επεισοδίων στο Προξενιό της Ιουλίας είναι από τα μεγάλα ατού της σειράς. Μας έχει ήδη δημιουργηθεί η περιέργεια για το φινάλε και ο σκηνοθέτης Ανδρέας Μορφονιός μαζί με τον σεναριογράφο Νίκο Απειρανθίτη, μας οδηγούν προς τα εκεί με αριστοτεχνικό τρόπο. Μας δίνουν μάλιστα ως «δώρο» σημεία των τριών τελευταίων επεισοδίων. Συνδέοντας τα με τις δικές μας πληροφορίες, το τοπίο ξεκαθαρίζει για τη μέρα που θα τα κρίνει όλα την αιματηρή βραδιά στο αρχοντικό του Προβιού.

Το μεγάλο λάθος της Ευγενίας Ξυγκόρου στο Προξενιό της Ιουλίας: Επιστρέφει στο σπίτι του Προβιού

Ο Γρηγόρης (Δημήτρης Σέρφας) είναι από τους πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς πηγαίνοντας στο αρχοντικό του Γιωργίκη για να πάρει το παιδί του. Είμαστε πλέον 4 χρόνια μπροστά από το αυριανό επεισόδιο. Έχει μάθει πια πως η κόρη της Ιουλίας είναι και δική του κόρη. Όπως ήδη σου έχω πει, σε αυτό το σπίτι εκείνο το μοιραίο βράδυ θα βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Μέχρι να μάθουμε όμως ποιος ή ποια μαχαίρωσε τον Γιωργίκη, μία σκηνή μας αποκάλυψε την εισβολή του Γρηγόρη στο Προβέικο και την αρπαγή της κόρης του. Με μία βαλίτσα, την μικρή του κόρη στην αγκαλιά του με την χαρακτηριστική κούκλα - δώρο της θείας της, ο Γρηγόρης θα καταφέρει να τη φυγαδεύσει στο δικό του σπίτι.

Θα τον καταδιώκει όμως η Χάδω μέχρι ενός σημείου. Εκεί ακόμη, δεν ξέρουμε ποιος θα νικήσει και ποιο θα είναι το τέλος και των δύο πρωταγωνιστών. Ίσως αυτή η μάχη να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμη και από το τέλος του Γιωργίκη.

grigoris.png

Αυτό το τέλος θα το δούμε στο 98ο επεισόδιο. Ωστόσο σε δύο επεισόδια από τότε, θα έχουμε το οριστικό φινάλε της σειράς και εδώ θα έχουμε μία ακόμη έκπληξη την οποία ο Ηλίας Βαλάσης μας αποκάλυψε με όσα είπε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» κατά τη διάρκεια του πάρτι των συντελεστών για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

partytoproxenio.png

Στις δηλώσεις του μίλησε για τον ρόλο του ως Ζαφείρης αλλά και για το μήνυμα του τέλους: «Ήταν τόσο πολύ καλοί όλοι που μέσα σε αυτό πήρα και εγώ μεγάλη φόρα. Ήταν μεγάλο «βιβλίο» για εμένα η σειρά. Το μεγάλο μήνυμα έρχεται στο τέλος και είμαστε όλοι σύμφωνοι για αυτό. Όλοι παλέψαμε για αυτό, οπότε περιμένετε το 100ο επεισόδιο να δείτε πιο είναι το πραγματικό μήνυμα και είναι τεράστιο».

Το μήνυμα θα αναφέρεται φυσικά στην λύτρωση, τη δικαίωση, την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και τη δύναμη του έρωτα. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, την Ευγενία Ξυγκόρου και τον Δημήτρη Σέρφα, ως Ιουλία και Γρηγόρης.

Προς το παρόν η Χάδω θα ανακαλύψει το κρησφύγετο της Ιουλίας, του Χρήστου και του Επιφάνειου και έφτασε η ώρα για τη σύλληψή της. Έχει προλάβει ωστόσο να βαφτίσει με τον Επιφάνειο την κόρη της, δίνοντας το όνομα της μητέρας του Χρήστου και πρώην κυρίας Προβιού. Είμαστε μία ανάσα πριν ο Προβιός καταφέρει να εξορίσει τη σύζυγό του στο ψυχιατρείο, όπου θα παραμείνει για 4 χρόνια.