Andy Nicolas: Από το X-factor το 2009 και τον εθνικό τελικό της Eurovision στη φυλακή για βιασμό
Ο Andy Nicolas πέρσι ήταν ένας από τους υποψήφιους στον εθνικό τελικό για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Eurovision, ενώ έχει συνεργαστεί και με την Ελένη Φουρέιρα. Ωστόσο ο ίδιος πλέον, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία του βιασμού.
Μπορεί να οδεύουμε σε ρυθμούς Eurovision, ο Andy Nicolas ωστόσο, που συμμετείχε πέρσι στον εθνικό τελικό με το κομμάτι «Lost My Way», σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Το 'χουμε» βρίσκεται ήδη στη φυλακή με την κατηγορία του βιασμού.
Eurovision: Η Ισπανία εκτός διαγωνισμού, οι αλλαγές στην ψηφοφορία και η συνέλευση της EBU
«Δέκα χρόνια αργότερα βρίσκομαι αθώος στη φυλακή»
Όλα συνέβησαν το 2017 σύμφωνα με την καταγγελία μιας Νορβηγίδας, η οποία αναφέρει πως κατά τις διακοπές της στη Ρόδο, ο γνωστός τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης μαζί με έναν φίλο του, σερβιτόρο, την κακοποίησαν σεξουαλικά.
«Αρχίσαμε να μιλάμε με τον Δανό (Andy Nicolas). Ήταν ευγενικός, είχε μια καλοσύνη στα μάτια του. Με ρώτησε σε ποιο ξενοδοχείο μένω και πότε θα φύγω από το νησί. Μου πρότεινε να πάω σε ένα πάρτι μετά το κλείσιμο του νυχτερινού κέντρου. Αυτό το πάρτι γινόταν σε κάποιο μπαρ με τη συμμετοχή του προσωπικού. Όταν ξύπνησα, ήμουν γυμνή και με βίαζαν. Θυμάμαι να τους χτυπάω, να τους φτύνω και να προσπαθώ να αναπνεύσω. Ένιωθα σαν να ήταν εκεί μόνο το σώμα μου. Προσπάθησα να παλέψω, αλλά ήταν πιο δυνατοί. Δεν είχα καμία πιθανότητα. Φοβήθηκα ότι θα με πονούσαν περισσότερο και σταμάτησα να αντιστέκομαι», φέρεται να λέει στην κατάθεσή της η 29χρονη γυναίκα που έκανε την καταγγελία.
O Andy Nicolas, τον οποίο είχαμε γνωρίσει πρώτα μέσα από το X-factor το 2009 και τους Pale Faces, τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί σε διάφορα τραγούδια με ονόματα όπως η Ελένη Φουρέιρα και ο Claydee, μίλησε στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού μέσα από τη φυλακή τονίζοντας πως είναι αθώος.
«Βγαίνω με το πρόσωπό μου για να δείξω ότι είμαι αθώος. Η πρώτη της ερώτηση ήταν πόσο πληρώνει να… για να πεις τα τραγούδια που κάνουν επιτυχία και πολύ γρήγορα η κουβέντα πήγε στο ερωτικό κι εγώ της είπα ότι μου έχει πει και ο συγκατηγορούμενος, ότι μίλα της λίγο γιατί έχουμε κανονίσει να φύγουμε μαζί», είπε αρχικά ο ίδιος.
Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν είχα κανένα σκοπό να κάνω τίποτα, είχα σκοπό να πάω σπίτι στην πρώην σύζυγό μου και μου πρότεινε… Είδα ότι είχε ενδιαφέρον και της λέω και εν ολίγοις προτάθηκε να φύγουμε και οι τρεις μαζί και λέω εγώ στον συγκατηγορούμενό μου “δεν μου έχει ξανατύχει ποτέ, εσένα;” και μου είπε “όχι, ούτε εμένα, θες να το δοκιμάσουμε;”. Την ακολούθησα μέχρι το διαμέρισμά του, μπήκαμε μέσα μαζί χωρίς καμία ένδειξη ότι αυτό που συμβαίνει είναι ενάντια στη θέλησή της, σε καμία στιγμή δεν αφαιρείται η συναίνεση καθ’ όλη τη διάρκεια της πράξης».
Ο Andy Nicolas εξήγησε πως τίποτα δεν προμήνυε ότι η γυναίκα από τη Νορβηγία δεν συναινούσε ερωτικά σε ό,τι συνέβη γι' αυτό και ο ίδιος με τον συγκατήγορούμενό του θα προσφύγουν στον Άρειο Πάγο.
«Τελειώσαμε, εγώ πήγα στο σπίτι μου και ο συγκατηγορούμενός μου την πήγε για φαγητό. Ξύπνησε το πρωί κι η πρώτη κλήση που έκανε η κυρία ήταν η ασφαλιστική της εταιρεία, ούτε σε γονείς, ούτε σε αστυνομία. Η ασφαλιστική της είπε να πάει στην αστυνομία κι είπε στον αστυνομικό ότι δεν είναι σίγουρη αν έχει συνευρεθεί ή όχι με τη συναίνεσή της. Δεν προχώρησε εδώ η υπόθεση. Πήγε στη χώρα της, έκανε καταγγελία, πήρε την αποζημίωση των 30.000 ευρώ και εγώ τώρα δέκα χρόνια αργότερα βρίσκομαι αθώος στη φυλακή. Υπήρξα άπιστος στην πρώην σύζυγό μου και στα δύο ανήλικα παιδιά που είχε από προηγούμενο γάμο και τα μεγάλωνα εγώ. (...) Πάμε για μια αναίρεση στον Άρειο Πάγο τους επόμενους μήνες και ελπίζουμε να μας αφήσουν έξω με αναστολή, μέχρι την επανεκδίκαση της υπόθεσης. Σκέφτομαι να προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια», ήταν όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο Andy Nicolas.
Ο ίδιος πάντως τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε για πρώτη φορά πατέρας.
